Akıllı Tahtalar Okullarda
.jpg)
Milli Eğitim Bakanlığı Fatih Projesi kapsamında okullara akıllı tahtaları gönderdi. Bu kapsamda ilçemizdekiokullara da 102 adet akıllı tahta verildi.
Milli Eğitim Bakanlığı Fatih Projesi kapsamında okullara akıllı tahtaları gönderdi. Bu kapsamda Fatsa ilçesindeki okullara da 102 adet akıllı tahta verildi.
Akıllı tahtaların tanıtımı ile ilgili ilk seminer Fen Lisesi’nde yapıldı. Gerçekleşen akıllı tahta tanıtımına İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Gürsel Avcı’da katıldı. Tanıtımın ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Gürsel Avcı yaptığı açıklamada, “Bakanlığımızın okullarımıza dağıttığı akıllı tahta Fatih projesi kapsamında ilçemize 102 tahta verildi. Fen lisesine 20 adet, Anadolu Öğretmen lisesine 21 adet, Anadolu lisesine 28 adet, Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesine 33 adet olmak üzere toplamda 102 akıllı tahta verilmiş oldu. Ordu ilinde bu seminerleri Bilgisayar Formatör öğretmenlerimiz vermeye başladılar. Seminer ilçemizde de başladı. Kendi ilçemizin öğretmeni olan Ergün Aksoy Bilgisayar Formatör Öğretmeni olarak seminerlerini vermeye bu okulda başlamış oldu. Bakanlığımızın üzerinde çok durduğu bir proje Fatih Projesi açılımını yaparsak fırsatları araştırma teknolojiyi iyileştirme hareketidir. 22 Kasım 2011 tarihinde Ulaştırma Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan bir protokolle proje ortaya çıkmış oldu. Türkiye genelinde uygulanmaya başladı tabi ki bunun peşinden tablet bilgisayarlarda dağıtılmaya başlanacak. Ordu ilinde 3 okula verileceğini yeni öğrendim. Temennimiz Fen lisemizin de yer alması ve bunun için İl Milli Eğitim Müdürümüzle bunun için görüşeceğim. Ben bu projenin çok faydalı olacağını düşünüyorum” dedi.
Bilgisayar formatör öğretmeni Ergün Aksoy’da yaptığı konuşmada 49 bin adet tablet bilgisayar alımı yapılacağını ifade ederek, “Bu tabletin içinde Ordu iline 3 okula verilmesi düşünülüyor. Tablet dağıtımı yapıldığı zaman sadece 9. Sınıf öğrencileri ders yapabilecek. 10, 11, 12. sınıf öğrencilerini kapsamıyor. Her sene 9. Sınıf öğrencilerine vermekle Bakanlık süreci tamamlayacak. Okul öğretmenlerine de verilecek. Eğer bu ihalede bu okula verilmezse öğretmenlere verilmeyeceği anlamına gelmiyor, bir sonraki ihalede verilecek. PDP ihaleleri de devam edecek. Bu okulda eksikler var. Eksikler tahtalar kurulduktan sonra Fatih ağının ve hızlı internetin kurulması lazım. Fatih ağı kurulduğu zaman okuldan Bakanlık ağlarına ulaşmak çok daha hızlı olacak. VPN internet kullanılacak yani okuldan tahta üzerinden herhangi bir içeriği tıkladığımız anda direk Bakanlığa, eğitim içeriklerine, videolara, animasyonlara, simülasyonlara öğretmenler çok hızlı bir şekilde ulaşabilecekler. Tabletler dağıtıldığı zaman tabletle tahta koordinasyonlu olarak çalışacak. Öğrenci tabletten tıkladığı zaman öğretmen tahtadan uygulamasını görecek. Öğretmen öğrenciyi kontrol etmiş olacak öğrenciler akşamları dağıttığı dersleri ertesi gün gelip kontrol edebilecek. Ve enteraktif bir şekilde öğrenim ortamları sunulmuş olacak. Bu okul artık Fatih ağının pilot okulu olduğunda hiçbir eksiği kalmamış olacak ve öğretimle ilgili her türlü materyal bu okula verilmiş olacak” diye konuştu.