Geri Dönüşüm Projesi Start Aldı
Fatsa Belediyesi ilçede bir ilk olacak geri dönüşüm konusunda kolları sıvadı. Fatsa Belediyesi güzel bir proje ile daha Fatsa halkının karşısına çıktı. İlçede bir ilk olan "Geri Dönüşüm Projesi" Fatsa Belediyesi Kültür Sarayında, daire amirlerine, okul müdürlerine, site yöneticilerine ve basına tanıtıldı.Fatsa Belediyesi ilçede bir ilk olacak geri dönüşüm konusunda kolları sıvadı. Fatsa Belediyesi güzel bir proje ile daha Fatsa halkının karşısına çıktı. İlçede bir ilk olan "Geri Dönüşüm Projesi" Fatsa Belediyesi Kültür Sarayında, daire amirlerine, okul müdürlerine, site yöneticilerine ve basına tanıtıldı.
Fatsa’nın en büyük sorunu olan çöpün artık sorun olmaktan çıkacağını belirten Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan; “Geri dönüşüm çalışmalarını resmen başlatıyoruz. Göze Hurdacılık ile birlikte yapacağımız çalışmalar ile ilçemiz kağıt, plastik, cam ve metali ayrıştırıp geri kazanımı sağlayacak. Bu proje ile hem şehrimiz, hem sanayimiz, hem de ülkemiz kazanacak” dedi.
Fatsa Belediyesi ilk olarak Dolunay, Evkaf ve Mustafa Kemal Paşa Mahalleri’nde uygulamaya koyacağı “Geri Dönüşüm” Projesi konusunda daire amirleri, okul müdürleri, site yöneticileri ve basına seminer verildi.
Seminerde proje hakkında bilgiler veren Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, yeni uygulama sonunda Fatsa’nın en büyük sorunu olan çöpün ortadan kalkacağına vurgu yaptı. Adını duyduğumuzda dahi rahatsız olduğumuz, ancak her gün üretilen çöpün sorun olmaktan çıkması için çalıştıklarının altını çizen Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan; “Çöp yıllardır ayrıştırılmadan vahşi depolama sahalarına döküldü. (Devamı Sayfa 114de)
Ancak gelişen teknoloji ve sanayi sayesinde çöp önemli bir hammadde haline dönüştü. Fatsa’da başlatığımız bu proje ile çöpü kaynağında kağıt, metal, cam, kompozit ürünler ve evsel atıklar olarak ayrıştıracağız. Bu çalışmayı hep birlikte yapacağız. O sebeple de bugün buraya, daire amirleri, okul müdürleri, site yöneticilerini de davet ettik. Hepinizin bildiği FATÇEP olarak yeni çöp depolama alanımızın tahsisi yapıldı. ÇED raporu alındıktan sonra projelendirmeyi yaparak çöpü vahşi depolama yapmayacağız. Çöpü yerinde ayrıştırarak çevreye zarar vermeden ortadan kaldıracağız. Çöp hepimizin sorunu olduğu için bu konuyu siyaset malzemesi yapmamalıyız. Evkaf mahallesinde bulunan 211 dönümlük çöp depolama alanı rehabilite edilip yeşil alan olacak ve buraya Karadeniz Bölgesi’nin en büyük parkını yapacağız. Geri dönüşüm projemizi Çevre Bakanlığı’nın onay verdiği Samsun merkezli Göze Hurdacılık ile birlikte yürüteceğiz. Sizlerden talebimiz okul ve işyerleri gibi noktalara yerleştirilecek olan kumbaralara sadece kağıt, cam, metal ve kompozit gibi malzemeleri atmanız. Bunun yanı sıra evsel atıkları yine Fatsa Belediyesi olarak bizler toplamaya devam edeceğiz. Ancak burada dikkat edilmesi gereken nokta evsel atıklar ile diğer çöpler ayrıştılmadan bırakılırsa bu çöpler alınmayacak ve cezai işlem uygulanacak. Önümüzdeki haftadan itibaren kurum ve daireler bazında bilgilendirme yaparak bu uygulamayı pilot bölgelerde hayata geçireceğiz. Geri Dönüşüm sonunda hem ilçemiz, hem sanayimiz, hem de ülkemiz kazanacak” dedi.
Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan’ın konuşmasının ardından Göze Hurdacılık bünyesinde görev yapan Çevre Mühendisi Dilek Kaya, geri dönüşüm malzemelerinin nasıl değerlendirildiği ve hukuki konularda teknik bilgiler verdi.