CHP Fatsa İlçe Başkanı Murat İnanlı "Altın yumurtlayan tavuğunuzu keser misiniz?"
CHP Fatsa İlçe Başkanı Murat İnanlı'nın açıklaması:"Eski Belediye Binası 600M2, yıllık kira geliri şu anki hali ile yaklaşık 1 Milyon TL. Mado ve Careffour’un olduğu alan 6660 M2, belediyeye yıllık getirisi şu an için 200 BİN TL. Ancak bu alanın 18 yıl daha üst kullanım hakkı özel bir firmaya ait olmasına rağmen yine duyumlarımıza göre bu firma kullanım hakkını belediyeye pazarlık ederek devretmeye hazırmış.
Şirketin bu alandan elde ettiği net kira gelirini veya otopark kazançlarını bilmiyoruz. Ancak tahminen Mado gibi bir yerin yıllık kirası minimum 360 BİN TL, Careffour gibi bir yer için de kira bedeli yıllık minimum 600 BİN TL olacaktır. Otopark getirisi ise tahminen yıllık en az 1,5 Milyon TL olacaktır. Bunlar minimum tahminlerdir ki, o alanda belediyeye gelir getirecek ek uygulamalara gidilebilir. Merak ederseniz ne olduğunu, onu da anlatırız. Kısacası bu iki alanı satmak/devretmek Altın Yumurtlayan Tavuğu kesmekten başka bir şey değildir.
HUKUKİ SÜREÇ BAŞLAYACAK.
Atalarımız ne demiş:
“BABA MALI TEZ TÜKENİR, EVLAT GEREK KAZANA”. 17 Ekim’de tam bir ay önce duyumunu aldığımızda uyardık! Yapmayın dedik. Sattırmayız dedik. Sattırmayacağız dedik. Babanızın malı değil dedik. Sayın Belediye Başkanı, Sayın Encümen, Sayın Belediye Meclis Üyeleri, her birinizin işi, gücü, şirketi, bir işletmesi var. Hangi biriniz sigorta borcunuzu ödemek için Ata malınızı satarsınız? Soruyoruz size. Farklı ödeme yolları aramaz mısınız? ELİNİZİ VİCDANIZA KOYUN. FATSA İÇİN KARAR VERİN.
Başka bir problem daha var. Bakın Meclis Gündemi ikinci maddesinde söz konusu taşınmazların satışı/devri için encümene yetki istenmekte. Bu sıkıntılı bir söylem ve istektir. Ne için olduğu bile belli olmayan bir satış/devir yetkisi istenmektedir. Bu karar Cuma günü mecliste onaylanırsa hukuki süreç başlayacaktır.
Elbette belediyeler ya da kurumlar borçlanabilirler. Borçlanmalılar da. Ancak bu borçların yönetimi uzmanlık ister. Bakkal yönetir gibi olmaz. Gelirler ve özellikle gider dengeleri doğru sağlanırsa, ödenmeyecek veya kapanmayacak bir borç olmaz. İlla ki satacaksanız yeni değerler üretirsiniz, 1’e mâl edersiniz 100’e satarsınız. Kimse de size bir şey diyemez. Ama siz özellikle de giderler dengesini sağlayamazsanız tabi ki borçlarınızı yönetemezsiniz. Finans uzmanlığı apayrı bir iştir. Bizim “Finans Uzmanlarımız” var. Paylaşın tüm bilgileri, evrakları, faturaları, alımları, ihaleleri, şeffaf olun! Bu borçların nasıl yönetileceğini gösterelim, anlatalım."