Türk Eğitim-Sen Fatsa Temsilcisi Cevat Erbil “BAKANIN KARNESİ ZAYIF”

Türk Eğitim-Sen Fatsa Temsilcisi Cevat Erbil, okullar yarı yıl tatiline girerken Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in karne notlarını açıkladı.
Bakan Dinçer için hazırlanan karnede 'Ücretli öğretmen çalıştırarak insanları sömürme' notu olarak '100' verilirken, 'Yeterli sayıda öğretmen ataması' notu olarak '0', 'Derslik ve öğretmen açığının kapatılması' '0', 'Eğitimci olmayan yönetici atama' '100', 'Eğitim çalışanlarının maddi ve özlük haklarının iyileştirilmesi' '0', ' Bağış alan okul müdürlerine soruşturma açma' '100' notları dikkat çekti. Erbil, Bakan Dinçer'in ikinci dönemde de aynı performansı gösterdiği takdirde sınıfta kalacağını söyledi.
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in karnesinin kırıklarla dolu olduğunu dile getiren Türk Eğitim-Sen Fatsa Temsilcisi Cevat Erbil; “2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılının ilk yarı yılını tamamladık. Öncelikle tüm eğitim çalışanlarına gösterdikleri gayretten dolayı teşekkür ediyor, öğrencilerimize başarılar diliyoruz. Türk Eğitim-Sen olarak Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’e de ilk karnesini veriyoruz. Ancak Bakan’ın karne notları umut verici değil. İşte Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in karne notları: Yeterli sayıda öğretmen ataması yapılması 0, Derslik ve öğretmen açığının kapatılması 0, Ücretli öğretmen çalıştırarak insanları sömürme 100, Öğretmen ihtiyacı ile ilgili çelişkili bilgiler verme 100, Verdiği sözü tutma becerisi 0, Bağış alan okul müdürlerine soruşturma açma 100, Okul müdürlerini kaynak yetersizliği sorunu ile baş başa bırakma 100, Teşkilat Yasası ile adaletsiz uygulamalara imza atma 100, Performans Yönetim Sistemi ile eğitimcileri bezdirme, onlara haksızlık yapma 100, Eğitimin sorunlarını çözmede kararlılık ve beceri 0, Milli bayramlara sahip çıkma, 19 Mayıs’ı benimseme 0, Ataması yapılmayan öğretmenlere ‘başka iş bulsunlar’ gibi ilginç (!) bir öneride bulunma 100, Rotasyon uygulaması ile eğitim çalışanlarını yerinden etme becerisi 100, Eğitim çalışanları ile ilişkiler 0, Eğitim çalışanlarının maddi ve özlük haklarının iyileştirilmesi 0, Öğretmenlerin kaç gün tatil yaptığı hakkında bilgi sahibi olma 0, Eğitimci olmayan yönetici atama 100, Eğitim çalışanlarına sahip çıkma 0, Kazanılmış haklara aykırı uygulamalar 100, Geçici görevlendirmeleri iptal etme becerisi 50, İl Milli Eğitim Müdürlüğü atamalarında başarı gösterme 20.
Görüldüğü üzere Bakan Dinçer’in karne notları çok zayıf. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in en iyi dersi ise geçici görevlendirmeleri iptal etmesidir. Bakan sadece bu dersinde kısmen başarılı olmuştur. Ancak Bakan’ın bununla ilgili ciddi eksikleri vardır. Şayet Sayın Dinçer ikinci dönemde de aynı performansı gösterirse sınıfta kalacaktır. Türk Eğitim-Sen olarak Bakan’dan ikinci dönem derslerine çok çalışmasını ve başarılı olmasını hem kendisi, hem de ülkemizin eğitim hayatı için istiyoruz” dedi.
Milli Eğitim Bakanı’nın kırık notlarıyla dolu karnesi nedeniyle bütün bu başarısızlıklar taşra teşkilatına direkt etki ettiğini belirten Cevat Erbil; “İlköğretim ve Orta Öğretimde öğrenci sayısının artması derslik ihtiyacını artırmıştır. İlçemizde yıllardır çözülemeyen bir takım sıkıntılarının bu dönemde çözülmesini beklemekteyiz. Aslancami ve Kösebucağı ilköğretim okullarının yapımı meselesi çözüm beklemektedir. Aslancami’deki okulun yapım sözünün Milli Eğitim yetkilileri tarafından verildiğini bilmekteyiz. Ancak Kösebucağı’ndaki kangrenleşen yer sorununu aşmak artık belde halkının görevi olsa gerek. Şehapettin Harput İlköğretim taşıma merkezi bir okul olup, hayırsever vatandaşlarımız tarafından yapılması sevindirici bir haberdir. İnşaata hız kazandırmak Milli Eğitim bürokrasisinin görevidir. Necati Çetinkaya İlköğretim Okulu’nun yeni okuluna kavuşması konusunda ciddi bir imza kampanyası yapılmaktadır. Bu konuda çalışma yapan arkadaşlara valimizin ve vekillerimizin destek vermesini bekliyoruz. Merkez okullarında tekli eğitime geçilmesi için yeni ilköğretim okullarının yapılması elzem oldu.
Orta öğretimde yeni yapılanmadan sonra artan ihtiyacı karşılayacak adımlarının atıldığı görememekteyiz. Mevcut liselerinin derslik ihtiyacı ve norm fazlası öğretmenler önemli bir sıkıntı olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu noktada her geçen gün orta öğretimde öğrenci sayısının artması, sorunu daha da artıracaktır.
Uzun yıllardır vekalet zinciri bir türlü kırılamayan kurumlarımızda her geçen gün bu zincir daha da büyümektedir. Özellikle İl ve İlçe Milli Eğitim kadrolarının geçiçi gör-evlendirme ile devam ettirilmesi, zor ve yorucu eğitim sisteminde kesin çözümlere ulaşılmasını engellemektedir. Kadrolu idareci sistemine ne zaman geçeceğiz merak ediyoruz” dedi.