Ak Parti Ordu Millitvekili Eyüp Fatsa "Niksar yolu ilimiz ve ilçemiz için çok önemli bir yoldur"
.jpg)
Ak Parti Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa, beraberinde Ak Parti Fatsa İlçe Başkanı Fatih Sözen,Fatsa İlçe başkan yardımcısı Sait Demirci, Ak Parti Kumru ilçe Başkanı Hamza Karar, İl Genel Meclis Üyeleri Yaşar Ateşli, Cevdet Bayazıt, Cemal Salgut, İsmet Erçal, Kumru Belediye Başkan vekili Murat Çavuş, ile birlikte yol yapım çalışmalarının başlangıcı olan Tokat’ın Niksar sınırına kadar giderek incelemelerde bulundu.
Beraberindeki heyetle birlikte yol çalışmalarını yerinde inceleyen Eyüp Fatsa, müteahhit Bahtiyar Tenteoğlu’ndan bilgi aldı.
Yol güzergahındaki yaylarda da zaman zaman mola verip vatandaşlarla sohbet edip sorunlarını dinleyen Fatsa, “Yol çalışmaları bitirildiği zaman bu yöreler turizm cenneti olacak. Bu arada da yeni tesisler açılıp, yeni istihdamlar yarıtalacaktır” dedi.
İncelemelerini tamamladıktan sonra Kumru Kınalı Parkta gazetecilerin sorularını cevaplayıp, kısa bir değerlendirme yapan Fatsa, “Bu yol sayesinde İç Anadolu’nun güzellikleri Kumru, Korgan ve oradan da Fatsa’ya gelecek ve aynı zamanda da Fatsa, Kumru ve Korgan’ın güzellikleri de İç anadolu’ya taşınmış olacaktır.” dedi.
Fatsa yaptığı açıklamada şunları söyledi.
Niksar – Fatsa, Korgan – Niksar olmak üzere iki farklı güzergah bulunuyor. Bu yolun tarihi eskidir. 40 yıllık bir geçmişi vardır. Bu yol ayrıca bizden önceki seçimlerde ana gündem maddelerinden biriydi. Fakat birçok güzel hizmete öncülük etmek bize nasip olduğu gibi Fatsa – Niksar yolunu başlatmak da bize nasip oldu. bu yol 2005 yılında programa alındı. O günden beri özellikle Kumru-Fatsa güzergahında 40 km’lik yolda çok ciddi çalışmalar yaptık. 2004 yılı bayındırlık birim fiyatıyla 400 Trilyon liranın üzerinde maliyeti var. bu yol 84 km ama iki ayrı güzergahı olduğu için 120 km’yi bulabiliyor. Bu yolun ayrı ayrı bölgelerinde çok yoğun ve ciddi çalışmalar yapıldı. Bugün oraları görme imkanı bulduk.
2011 yılının sonunda çalışmalar bitmiş olacak ve bu yolu da halkımıza kazandırmış olacağız. Ayrıca bu yolun İslamdağ – Korgan arası ki Korgan karayolu güzergahı değişmişti. Orada da dere içine alarak, kış şartlarında zor geçit veren yüksek rakımdaki yol da ırmak seviyesine getirilmiştir. Biz geçtiğimiz iki yıl orada yol açma çalışması yapmıştık. Buranın ayın 27’sinde olmak üzere yolun belirli bölümlerinin ilerleyen günlerde ihalesi var. Dolayısıyla Fatsa Elekçi Irmağı’ndan Tokat sınırı olan İncedere’ye kadar olan bölümün tamamı ihale edilmiş ve tamamında çalışılıyor olacaktır. Niksar’dan Kumru’ya ve Niksar’dan Korgan’a kadar olan yolda 2011 yılında alt yapı çalışmaları da tamamlanarak asfalta hazır hale gelecektir.
Bu yol çok önemliydi. Sadece Kumru, Korgan ve Fatsa için değil, ilimizi İç Anadolu Bölgesi’ne bağlayan en ekonomik ve en kısa yoldur. Bu yol yeni işletmelerin açılmasını sağlayacaktır. Bu yol sayesinde İç Anadolu’nun güzellikleri Kumru, Korgan ve oradan da Fatsa’ya gelecek ve aynı zamanda da Fatsa, Kumru ve Korgan’ın güzellikleri de İç anadolu’ya taşınmış olacaktır. Bölgemiz, ilimiz ve ilçemiz için çok önemli bir yoldur.
Bu yolun Tokat kısmı zaten çalışma başlamadan önce vardı. Yıllar önce yapılmış, ayrıca bizim gibi arazi şartları yol yapımına müsait olmayan bir bölge değil. Daha rahat bir bölgeydi ama standardı düşük bir yoldu. Bu çalışmalarla birlikte oranın da yapım çalışmaları hızlandı.
Arkasında siyasi iktidar desteği olmadan bu yolu bir milletvekilinin tek başına yapması pek mümkün değildir. Zaten uzun yıllar gündemde olan bir çalışmaydı, ben de siyasi sorumluluğunu üstlendiğim bölge olduğu için bu çalışmaları hızlandırmak ve halkın hizmetine sunmak için gayret gösterdim. Burayı hazır yapılması gereken bir çalışma olarak gördük, şartları zorladık. Yol daha programa bile alınmadan biz bu yolda gayriresmi çok ciddi çalışmalar yaptık. Böylece biraz işi kolaylaştırmış olduk ve emrivaki gibi oldu. Bu yol benim tercihimin ötesinde hükümetimizin ulaştırma politikasının bir parçasıdır. Sadece karayollarını değil bölünmüş yolları da ortaya çıkarmak suretiyle tüm Türkiye’de buna benzer çalışmalar yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Cumhuriyet tarihinin en önemli ulaştırma hamlelerini yaptık.
Tabi çalışmalarımız bunlarla sınırlı değil. Karadeniz’de benzer çalışmalarımız olacak. Karadeniz Sahil yoluna paralel olarak yaylalar üzerinden geçen ve Hopa’ya kadar ulaşacak olan ikinci bir yol çalışmamız var. Bu ikinci bir turizm yolu olacak. Diğer süren çalışmalarımızla birlikte Ordu dört koldan İç Anadolu’yaü, güneye bağlanıyor. Bu çalışmalarımızı bir insan vücuduna dökersek Karadeniz Sahil Yolu Aort damarıdır yani ana damardır. Diğer yol çalışmalarımız da kalbi besleyen diğer damarlardır. Bunları bütün olarak ele almak gerekiyor. Eğer sahil yolunu yapmamış olsaydık da diğer yolları yapmış olsaydık hiçbir anlamı kalmazdı. Aynı şekilde sahil yolu da tek başına büyük bir anlam ifade etmeyecekti. Bunlar ancak bir aradayken bir anlam sahibi oluyorlar. Tabiki bu yolların yapılmasına öncülük ettik. Mücadele ettik ama bu hükümetimizin ulaşım politikasının bir neticesidir. Bunun arkasında ciddi bir bakanlık, karayolları desteği vardır.
Bu yolların benim için de önemi vardır. Çok siyasetçi bu yolları kullanarak oy istemiştir. Çok siyasetçi buraları seçim malzemesi yapmıştır. Ama bir türlü hayata geçmemiştir. Biz bunu yapacağız dediğimiz zaman insanlar bize de çok kuşkuyla yaklaştılar. Biraz gecikmeli de olsa yolun her
tarafının ihale ediliyor olması önemli bir kazanımdır. Benim siyasi hayatım için de önemli bir kazanımdır. İftiharla söylüyorum ki Ordu’nun heryerine çok kıymetli hizmetler bırakmış olmanın gururunu yaşıyorum. Ancak hiçbir hizmet bana Fatsa – Niksar yolu kadar heyecan ve mutluluk vermemiştir. Bu proje siyasi hayatımda en fazla arzusunu taşıdığım ve en fazla bir an önce bitirilmesini istediğim bir projedir.