SERDAROĞLU BARINAKLARLA İLGİLİ ÇALIŞMALARI HIZLANDIRDI
Yıllardır balıkçı esnafı mağdur olmasın diye kayıkhanedeki kötü görüntüye uzun bir süredir göz yuman Bolaman Belediyesi, mimar Emine Yücetürk tarafından hazırlanan projeyi bu ay hayata geçiriyor. Bolaman Belediye Başkanı Sabri Serdaroğlu barınaklarla ilgili açıklama yaptı.Yıllardır balıkçı esnafı mağdur olmasın diye kayıkhanedeki kötü görüntüye uzun bir süredir göz yuman Bolaman Belediyesi, mimar Emine Yücetürk tarafından hazırlanan projeyi bu ay hayata geçiriyor. Bolaman Belediye Başkanı Sabri Serdaroğlu barınaklarla ilgili açıklama yaptı.
Belediye bu proje ile sahil boyu güzelleştirme çalışmalarına ilk olarak balıkçı barınaklarından başladı. Yaklaşık 30 adet yapılacak olan yeni Balıkçı Barınaklarının hepsi tek tip yapı olacak ve aynı renkleri taşıyacak. Balıkçı barınakları hakkında, Belediye Başkanı Sabri Serdaroğlu, tarihi binanın önü güzelleştiğini belirterek, “İstiyoruz ki, balıkçı barınaklarımız güzel bir görünüme kavuşsun. Görüyorsunuz şu anda kayıkhane de bulunan eski kulübeler, düzensiz bir görünüme sahip. Bu düzensizlik önümüzde ki ay yıkılıp, atık malzemeler temizlenip düzenli ve hepsi aynı eş değere sahip yapılar yapılacak.
Bu sayede sahilimiz adım adım güzelleşecek ve balıkçı barınakları bittikten sonra, şu anda kaderine terk edilmiş olan sahilimizdeki dolgu alanında çalışmalar yapmak istiyoruz.
Kayıkhane de 30 adet baraka için projemiz hazır. Bu projenin sadece alt yapısını biz yapacağız. Geriye kalan baraka yapımlarını ise vatandaş kendisi yapacak. Bu kararı alma sebebimiz ise; belediye olarak her sene yaptığımız bütçe görüşmelerinde, kayıkhane de kayığı bulunan herkesten belirli bir ücretin alınacağı kararını alıyoruz ama bunu hiçbir zaman uygulamıyoruz. Çünkü vatandaşın durumunu çok iyi biliyorum ve anlayabiliyorum. Duyuyorum, bazı balıkçı arkadaşlarımız sitem ediyorlar lakin bu yapılanların kendileri için olduğunu unutmamalılar. Balıkçı barınaklarının tabanı, (Beton hariç) Belediye tarafından yapılacak. Belediye olarak, dolgu malzemesi getirip, paletli yükleyici ile sereceğiz. Daha sonra Çakıl ile kaplayıp beton dökmeye hazır halde vatandaşımıza teslim edeceğiz. Vatandaş projeye göre betonunu dökecek ve mevcut projedeki gibi yerini yapacak. Arkadaşlarımız orada iyi veya kötü kayıkçılık yapıyorlar ve düzenli bir yerlerinin olması çok güzel olacak. Vatandaş güzel balık avlarsa, geçimi iyi olursa, bizde rahat ederiz. Nihayetinde hepsi dostumuz, ahbabımız, yakınımız. Bu aralar herkes sıkıntıda, bunu çok iyi biliyorum ama bugün 500–1000 TL kadar parayı, en alt kesimde bulunan vatandaş bile tedarik edebilecek kadar maddi bütçeye sahip. Ayıca projedeki yapılarda çok fazla bir maddi bütçe istemiyor. Zorlanacaklarını sanmıyorum. Belediye olarak balıkçı arkadaşlarımıza zaman verdik. Şu anda da balıkçılar barınaklarını kendileri yıkıyor. Ay sonuna doğru makine girecek ve komple yıkım yapacak. Eskisi gibi gelişi güzel bir durum söz konusu olmayacak.
Buna izin verirsek ne gerek var oranın yıkılmasına ve düzenlenmesine? Vatandaş, bu projeyi kendine iş yeri yapıyor gibi görmeli” diye konuştu.