İTHAL ÖĞRETMENE HAYIR
.jpg)
Çıtak Basın açıklamasında şöyle konuştu; “Milli Eğitim Bakanlığı, FATİH projesi kapsamında dört yıllık bir süreçte ABD, İngiltere, Avustralya, Kanada ve Yeni Zelanda gibi ülkelerden toplam 40 bin İngilizce öğretmeni ithal etme hazırlığı içerisinde.
KPSS yok, beklemek yok, sıra yok, tek şart yabancı olmak! Kadrolu öğretmene ders ücretini kısan, vekil öğretmen maaşına gelince kaynağım yok diyen, öğretmensiz derslikleri akıllı tahtalarla dolduran Milli Eğitim Bakanlığı, 170 bin öğretmen açığı, 350 bin atanmayı bekleyen öğretmen varken; bugüne kadar ataması yapılmayan 21 öğretmen intiharı seçmişken, öğretmenler mevsimlik işçi gibi çalıştırılırken, yabancı öğretmen istihdam edecekmiş.
Anasınıfından itibaren yabancı dil öğretimi adı altında yapılmaya çalışılanların, pedagojik açıdan değerlendirilmesi yapılmış, gerekli altyapısı sağlanmış mıdır? İngilizce öğretmeni yetiştiren üniversitelerin eğitim politikaları ve niteliği gözden geçirilmiş, müfredatta gereken değişiklikler yapılmış ve bunlardan sonuç alınamadığı için mi, bakanlık çareyi İngilizce öğretmeni ithal etmekte bulmuştur? Üstelik her fırsatta bütçe sıkıntısından dem vuran Bakanlık, bu proje kapsamında yurtdışından istihdam edilecek öğretmenlerin masraflarını nasıl karşılayacaktır?
Görünen o ki, Bakanlık Türkiye’de kaç öğretmenin atama beklediğini bilmemekte, kendi eğitim sistemine ve eğitimcilerine güvensizlik duyduğunu peşinen kabul etmekte, iyileştirme politikaları geliştirmek yerine kendine özel okul sistemini örnek alarak kendi eğitimcisinden yüz çevirmektedir. Her fırsatta itibarı zedelenen öğretmenlik mesleği, bu proje ile beklendiği gibi bir yabancı dil seviyesi yaratmayacak; yalnızca sosyal ve eğitsel alanda kutuplaşmalara neden olacaktır. Eğitim-İş Fatsa Temsilciliği olarak "İthal Öğretmen Uygulamasına" şiddetle karşı çıkıyor ve bakanlığın bir an önce bu uygulamadan vazgeçeceğini umut ediyoruz” dedi.