Vali Çiftçi “Hedef, Eğitim Öğretim Kalitesini Artırmak”
.jpg)
Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca başkanlığında yapılan toplantıya Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Gürsel Avcı, Şube Müdürü Abdullah Özkan, Benchmarking Ana Grup üyeleri Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Veysel Cengiz, Atatürk İlkokulu Müdürü Ahmet Tikenoğlu, Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Hasan Bölük, Yalıköy İlkokulu-Ortaokulu Müdürü Ercan Şahin, Bolaman Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Murat Varıcı, Kulak Çetirtepe İlkokulu-Ortaokulu Müdürü Hüseyin Akça, Ömer Hüseyin Çağatay Anaokulu Müdürü Asiye Kilim ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birim Sorumlusu öğretmen Şenel Muslu katıldı.
Bir önceki toplantıda alınan kararlar doğrultusunda özellik olarak birbirine benzeyen projeleri birleştirerek uyguladıklarını söyleyen Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi Görevlisi Şenel Muslu, Benchmarking Ana Grup üyelerine, Benchmarking projesi kapsamında yapılan çalışmaların istatistiki bilgilerinin sunumunu yaptı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Gürsel Avcı, toplantıya katılan ana grup üyelerine Benchmarking Projesi kapsamında Fatsa'da yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
Yapılan bütün proje ve çalışmaların sosyal ağlarda paylaşılması gerektiğini söyleyen Müdür Ahmet Gürsel Avcı, "Eylül ayından itibaren alınan kararlar doğrultusunda yürütülen veli ev ziyaretleri ile ilgili ilçemizde yapılan çalışmalar çok güzel oluyor. Meşebükü ilkokulu-ortaokulu veli ev ziyaretlerinde hedef olarak yüzde 100 belirlemişler. İlçe olarak da hedefimizi yüzde 75 olarak belirlemiştik. Ordu'da yapılan toplantıda Sayın Vali Yardımcımız Salih Yüce, "yapılan bütün projeler ve çalışmalar google paylaşım sitesinde mutlaka paylaşılsın" diye söyledi. Benchmarking projesi kapsamında Sakarya Ortaokulu ve Dolunay İlkokulu-Ortaokuluna hayırseverler tarafından Z kütüphane yaptırıldı. Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında ilçemizde düzenlediğimiz Türk Halk Müziği ve Sahne Sanatları yarışmasının öğrencilerimiz üzerinde olumlu sonuçlar bıraktığını gördük. Bu yılda Benchmarking projesi kapsamında Ortaokul öğrencileri arasında Türk Halk Müziği yarışması, lise öğrencileri arasında da Sahne Sanatları yarışması yapmayı düşünüyoruz" dedi.
Geçen yıl yapılan kültürel etkinliklerin çok güzel olduğunu vurgulayan Bekir Atmaca, "Eğitim sadece öğrencilerin katılımıyla değil yöneticilerin, öğretmenlerin, velilerin ve her kesimin katılımıyla yapılmalı. Okullarımızda yapılan veli ev ziyaretleri öğrencileri tanıma konusunda çok önemli. Bu konuda Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nde görev yapan öğretmenlerimiz, öğrenciyi tam olarak tanıma konusunda öğrencinin dersteki tutumu ve davranışı kadar aile içindeki tutum ve davranışının da önemli olduğunu bilirler. Velilerimizi sadece evlerinde değil iş yerlerinde de ziyaret edebiliriz. Geçen yıl yapılan kültürel etkinlikler çok güzeldi. Buradaki amaç öğrenciler arasında derecelendirme yapmaktan ziyade öğrencilerimizin medeni cesaretlerini ortaya çıkarmaktı. Bu yarışmaları anaokulu ve ilkokul öğrencileri arasında da düzenleyelim. Eğitimde başarıyı yükseltmek için proje çalışmaları yürütelim. Benchmarking projesi kapsamında öğretmenlere yönelik de projeler yapılabilir. Ayrıca Temel Eğitimden Orta öğretime Geçiş Sınavı (TEOG) ile ilgili okullarda değerlendirme yapalım" şeklinde konuştu.
Konuşmalardan sonra Benchmarking Ana Grup üyeleri tarafından yapılan değerlendirmeler ışığında öneri ve görüşler sunularak İlçe eğitiminin kalitesinin artırılması için planlamalar yapıldı.