FATSO Stratejisini Belirliyor Toplantısı Gerçekleşti

Düzenlenen toplantıya konuşmacı olarak Dr. Yüksel Vardar katılırken Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Atilla Yiğit, FATBO Genel Sekreteri Hakan Ateşli, FAGİAD Başkan Yardımcısı İsmail Güvenkaya, FASİAD Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Arıca ve ilgili kurumlar katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını FATSO Başkanı Tayfun Karataş gerçekleştirdi. Karataş: “Odalar ve Borsalar birliğinin akredite oda düşüncesi ile burada yapılan her türlü işlem gerek üyeler gerekse üye memnuniyeti nezdinde dünyanın her tarafında geçerli olan bir hizmeti vermeyi hedefliyor TOBB. Bu düşünceye sahip odalarda TSE belgesi ve peşinden de akreditasyon çalışmaları ile bunu destekliyor. Akredite olduktan sonra da Ticaret ve sanayi odasında yapılan her türlü işlem dünyanın her tarafında kabul ve geçerlilik sağlıyor. Dünya’nın her tarafında geçerli olabilmeniz için bir takım özelliklere, düşüncelere ve ortamlara zemin ayarlamanız gerekiyor. Bu noktada bizler de gerek yönetim kurulu, meclis kurulu ve personelimizle başlangıcını yaptık. FATSO olarak gelecek stratejimizi planlamak, dışarıdan fayda sağlamak amacıyla rengimize renk katabilmek, düşüncemize düşünce katabilmek ve bölge açısından ne doğrudur ne olmalıdır diyerek siz değerli konuklarımızla birlikte olmak istedik. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Başkan Tayfun Karataş’dan sonra Dr. Yüksel Vardar Stratejik Planlama ile ilgili katılımcılara bilgiler verdi. Vardar: “ Stratejik plan belirleme TOBB’nin geliştirmiş olduğu bir sistemdir. Amaç, odaların hizmet ve kalitelerini geliştirmek, bu hizmetleri sağlıklı bir şekilde verebilmek için ciddi bir organizasyon yapısı kurmak ve yönetme anlayışını oturtturmak. Türkiye’de odalar birliği şu durumu çok net görmüş durumdadır. Oda ve borsaların üyeleri hizmet bekliyorlar. Ama bu hizmetlerin ne olduğu konusunda çok net sonuçlar elimizde yok. Bu ülkemize uyarlanan akreditasyon sistemi odalarımız ve borsalarımız akredite oldukları takdirde hizmetlerini uluslar arası bir standartlarda verecek olacaklar. Bu hizmetleri iyi bir şekilde verebilmek için ciddi bir yönetim anlayışı gerçekleştirmiş olacaklardır. Akreditasyon sisteminin gerekliliğinden bir tanesi ISO 9001 dediğimiz yönetim sisteminin oluşması gerekiyor. Daha sonra odalarımızın akredite olmaları için belli aşamaları geçmeleri gerekiyor. Yönetim anlayışı. Mali disiplin, bilişim teknolojilerini yönetmeleri gerekiyor, planlı hareket etmeleri gerekiyor. Stratejik planlama uzun dönem süren planlı hareket etme ve yönetimin en önemli araçlarından birisidir. Fatsa Ticaret ve Sanayi odamız akreditasyon sürecine başlamıştır” dedi.
Konuşmaların ardından daha sonra katılımcılar kendi aralarında fikir beyan ederek kurumlarının yapmış oldukları çalışmaları anlattılar.