GÜNDÜZ EVİN ERKEĞİ, AKŞAM ÇOCUKLARININ ANNESİ
EŞİNİN VE BİR ÇOCUĞUNUN GÖRME ENGELLİ OLMASI NEDENİYLE “EVİN GEÇİMİNİ BEN SAĞLAMAK ZORUNDAYIM” DİYEN 48 YAŞINDAKİ TENZİLE YILMAZER’İ AĞAÇ MOTORUYLA ÇALIŞIRKEN GÖRENLER TAKDİR EDİYORLAR.İlçemize bağlı Yeşiltepe köyünde yaşayan Tenzile Yılmazer, evini geçindirebilmek için ağaç motoru ile yevmiyeye giderek geçimini sağlıyor.
Toplam 4 çocuğu olduğunu, eşinin ve bir çocuğunun da görme engelli olması nedeniyle evinin geçimini sağlamak zorunda olduğunu söyleyen 48 yaşındaki Tenzile Yılmazer’i ağaç motoruyla çalışırken görenler takdirle karşılıyorlar.
Tenzile Yılmazer yaptığı açıklamada, “4 çocuğum var, 3 tanesi okuyor, bahçelerde odun kesiyorum. Ormana günlüğe gidiyorum. Bu işler zor oluyor ama ne yapayım ekmek parası, çalışmak zorundayım. Girebi ile ağaca çıkıp budama bile yapıyorum. Eşim ve bir çocuğum görme engelli olduğu için bir iş yapamıyorlar, ancak bana bir yere gidip gelmemde yoldaş oluyorlar. Bazen alışkın oldukları için bizim bahçemize giderken su falan taşıyorlar. Ağaç motoru ile çalışırken tehlikeler yaşıyorum. Bu işleri yapmak zorundayım. Beni gören erkekler de şaşırıyor. Erkeklerin yaptığı tüm işleri yapıyorum." dedi.
Görme engelli eşi FahrettinYeşiltepe ise “görme engelli olduğu için kendisine eşinin yardımcı olduğunu, eşinin evdeki işleri yaptıktan sonar dışarı işlerini de yaptığını, eşim tensile Yılmazer’in genelde erkeklerin kullandığı ağaç motoruyla da zor işlerin üstesinden geldiğini, köyde başkalarına ücret karşılığı gündelik işlerine giderek elinden her iş gelerek evinin geçimine katkıda bulunmak için başka çaresinin olmadığını söyledi”.
Küçük yaşlarda sinir sistemlerindeki çatlak oluşması nedeniyle gözlerini kaybettiğini belirten Fahrettin Yılmazer, “1977 yılında engelli maşına yazıldım. 2012 yılında da 13 dönüm fındık bahçesi vardiye maaşımı kestiler. Sadece şuanda özürlü bakım maaşı alıyoruz. Maaşımı geri kazanmak için 3 kere yazdım ama Kabul edilmedi. Ben de bazı bahçe işlerini yapıyorum ama görmediğim için eşim de yardımcı oluyor” diye konuştu.
Yeşiltepe köyü Muhtarı İbrahim Yılmazer ise "Tenzile hanımın elinden her işgelir. Bu işleri yapmak zorunda. Çünkü,eşi ve birçocuğu görme özürlü, diğer çocukları ise okuyor, çalışmak zorunda”dedi.
Muharrem GÖÇ