Doçent ünvanı alan Gürol Özcüre’ye cübbesini Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç giydirdi

2011-2012 Akademik Yılı Açılış Töreni 5 Ekim 2011 tarihinde Atatürk Anıtına çelenk konulmasının ardından saat 14:00’te Ordu Kültür Sarayı’ında saygı duruşu ve istiklal marşı eşliğinde başladı.Protokol konuşmalarından sonra 2011 yılında profesörlüğe ve doçentliğe yükselen öğretim üyelerine cübbe giydirilmesi törenine geçildi.
Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler Bölümü Çalışma Ekonomisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gürol Özcüre’nin binişlerini Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç giydirdi.
Ordu Üniversitesi Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yardımcı Doç. Dr. Gürol Özcüre, doçentlik sınavını eser aşamasında başarıyla verdikten sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde girdiği sözlü sınav sonucunda doçent unvanı aldı.
Daha önce fakültede dekan yardımcısı ve bölüm başkanı olarak görev yapan Gürol Özcüre, fakültede önümüzdeki dönemde yeni kurulan Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünde doçent olarak görev yapacak.
2003 yılından bu yana ÜİİBF’de ve Ünye Meslek Yüksek Okulu’nda kurucu müdürlük de yapan Özcüre’nin özgeçmişi:
1963 Ordu, Fatsa’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimin burada tamamladıktan sonra Gazi Üniversitesi Kırşehir MYO İşletme Muhasebe bölümünden 1982 yılında önlisans diploması aldıktan sonra, Anadolu Üniversitesi’nde İktisat eğitimini tamamlayarak, 1986 yılında lisans diploması aldı. Aynı yıl, Yapı ve Kredi Bankası’nda çalışma hayatına atıldı. Askerlik dönüşü Yapı Kredi Bankası’ndan 1 yıl ücretsiz izin alarak, yurt dışında yabancı dil eğitimi gördü. Yapı Kredi, Toprakbank, Körfezbank ve Atlas Yatırım Bankası’nda 15 yıla ulaşan süreyle dış işlemler, ihracat – ithalat, yurt dışı krediler ve finansman konularında uzman ve yönetici olarak çalıştı. BASİSEN Sendikası’na üye olduğu bu dönemde delege ve işyeri temsilciliği görevinde de bulundu. Bu süre boyunca, 1992-1996 yılları arasında, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bililer Enstitüsü’nün “Avrupa Topluluğu’nun Sosyal Politikaları ve Endüstri İlişkileri” Ana Bilimdalı’nda “Avrupa Topluluğunda işçilerin yönetime katılması, işçilere bilgi verme, danışma ve birlikte kararlaştırma” konulu tez çalışmasıyla, yüksek lisans eğitimin tamamladı. 1997- 2002 yılları arasında, İstanbul Üniversitesi “Avrupa Topluluğu” Ana Bilimdalı Doktora Programını “Avrupa Birliği’nde Türk İşgücünün Serbest Dolaşımı” adlı doktora tezini savunarak 2002 yılında tamamladı. 1998 yılında, Türkiye Bankalar Birliği bursuyla, İngiltere’de Foreign and Commonwealth Office, British Council Chevening Scholarship “Marketing of Financial Services and Relationship Management” programından sertifika aldı. 2003 yılından itibaren Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nde, öğretim üyesi olarak başladığı akademik çalışmalarını, 2006 yılında Ordu Üniversitesi’ne bağlanan fakültede Dekan Yardımcısı ve Bölüm Başkanı olarak sürdürdü. Halen fakültede Bölüm Başkanlığı devam ederken, Ünye Meslek Yüksek Okulu’nda da müdürlük yaptı. “AB- Türkiye İlişkileri ve Sosyal Politika” konuları başlıca akademik ilgi ve çalışma konularını oluşturmaktadır. Bu konuda, Almanya’dan Essen şehrinde bulunan Türkiye Araştırmalar Merkezi (TAM) ve Belçika’da Brüksel şehrinde bulunan, Avrupa Sendikalar Enstitüsü’nde (ETUI) çeşitli akademik dergi ve konferanslarda tebliğ ve makaleleri yayınlanmıştır. İyi derecede İngilizce bilen Özcüre, evli ve iki çocuk babasıdır.