KIRMIZI TAŞLAR ŞAŞKINLIK YARATTI
.jpg)
İlçemize İslamdağ Beldesinde bulunan ırmak kenarındaki kırmızı taşlar görenleri şaşırttı. Fındık toplamak için bahçesine gelen ve ırmak kenarındaki kırmızı taşları gören mühendis Mehmet Sadık Kibar: “Yaklaşık 500 metrelik bir alanda kırmızı taşları görünce çok şaşırdım. 20 gün öncesinde bu taşlar normal renklerindeydi. Taşların renklerinin kırmızıya dönme sebebini anlayamadım ama bu durumu araştırmaya başladım.” dedi.
Mühendis Mehmet Sadık Kibar: “Her yıl fındık toplamaya bahçeme gelirim. Bu yıl geldiğimde kırmızı taşları gördüm ve ne olduğunu anlayamadım. Araştırma yaptım ve incelediğimde gördüğüm sonuç bazı taşlar tam kırmızı olmuş bazıları ise ana rengini bozmamıştı. Buna son günlerde yağan yağmurların sebep olduğunu düşünüyorum. Bana göre 500 metrelik bir alana yağmurla birlikte kırmızı çamur yağıyor. Ben buranın 2 kilometre aşağısına ve yukarısına da gittim ama kırmızı taşlar sadece burada yoğun olarak var. Burayla ilgili yetkililere bilgi verdik ama henüz incelemek üzere kimse gelmedi. Irmağın karşısında ise taşların normal renkli olmasını da anlamış değilim” dedi.
İnternetten bu hadise ile ilgili bir araştırma yaptığını belirten Alperen Kibar ise: “Kırmızı yağmur bundan önce olmuş mu olmuşsa nerede olmuş diye araştırdık. Hindistan’da 2001 yılında pembe renkte yağmur yağdığında tüm dünya bu olaya çok eğlenceli gözüyle bakmış. Ancak bu olayın nedenlerini araştıran Gandhi Üniversitesi'nden Profesör Godfrey Louis, geçen aylarda korkunç bir gerçekle karşılaşmış. Yağmur suyundan alınan örneklerde dünyada daha önce bilinmeyen hücreler buldu. Kan hücresine benzeyen hücreler genetik kalıtım maddesi yani DNA'ları olmamasına rağmen bölünebiliyor ve soylarını devam ettirebiliyorlardı. Dünyadışı canlılar, belli bir basınçta 315 dereceye kadar kaynatılan suda bile yaşayabiliyorlardı. Bugüne kadar bilim 120 dereceden sıcak suda bir yaşam olmasına imkansız gözüyle bakıyordu. Araştırmalara ingiliz Sheffield Üniversitesi de katıldı. Uzmanlara göre bu hücreler bir gök cisminin üzerinden atmosfere taşınarak yağmur bulutlarına karıştı. Kesin bir sonuç için daha uzun çalışmaların gerektiğini söyleyen uzmanların en korkunç senaryosu, hücrelerin dünyanın yabancı olduğu bir hastalığa neden olarak salgına dönüşmesidir” dedi.
Konuyla ilgili araştırmalarda bulunan İslamdağ Belediye Başkanı Ali Feridun Kibar ise doğal bir olayın olduğunu fakat bu zamana kadar bu bölgede böyle bir hadisenin yaşanmadığını belirtti.
Başkan Kibar: Bu konuyla ilgili geniş çaplı araştırmalar başlattığını da sözlerine ekledi.
Makine Mühendisi Mazhar Tanrıkulu ise taşlardan birer örnek alarak inceleme yaptırmak üzere ilgili laboratuar’a götürdü.
Tanrıkulu: “laboratuar sonuçlarını öğrenmeden bu konuyla ilgili bir açıklama yapılamaz. Sonuçlar ortaya çıktığında açıklama yaparız” dedi.