GURBETÇİ SELİM ŞAHİN’İN PARAŞÜT TUTKUSU
![GURBETÇİ SELİM ŞAHİN’İN PARAŞÜT TUTKUSU GURBETÇİ SELİM ŞAHİN’İN PARAŞÜT TUTKUSU](/br/ah_(39).jpg)
Fatsalılar son günlerde üzerlerinde uçan paraşütçüyü merak ediyorlardı. Bizler de kendisini araştırarak paraşütüyle kalkış yaptığı İncirlik Tepesi’nde tanıştık ve nasıl bu işe başladığı ile ilgili kendisinden bilgiler aldık.
Almanya’ya 1986 yılında Türkiye’den göç eden Selim Şahin(52), 17 yaşında başlayan uçuş merakını gidermek için motorlu hava taşıtı ''Microlight'' eğitimi aldı. Türk Hava Kurumu'ndan (THK) motorlu yamaç paraşütü (paramotor) lisansı alıp bu tarihten itibaren boş zamanlarında gerek yaşadığı Frairburg kentinde gerekse yaz ayında tatil için geldiği memleketi Fatsa’da havalanan Şahin, kent üzerinde paramotor ile attığı turları, zaman zaman iç kesimlerdeki dağ yamaçlarının, zirvesine kadar taşıyor.
1980 yılında Türk Hava Kurumu’nun paraşüt kurslarına katıldığını belirten Şahin: “ Ayrıca planörlük belgesi de aldım. Daha sonra 1986 yılında yurt dışına gittim. Orada bu sporu yapan kişilerle tanıştım ve merağım daha da arttı. Kendime paraşüt aldım ve kendimi geliştirdim. Fatsa’da bu sporu yapmak için yeterli derecede yer yok. Önceleri ilçe stadından havalanıyordum orası biraz tehlikeli oluyordu; ben de uçuşlarım sırasında İncirlik Tepesi’ni keşfettim ve buranın havalanmak için uygun olduğunu gördüm. Her gün düzenli olarak kentin üzerinde ve iç kesimlere doğru uçarak geziyorum. Kendi doğduğum yerleri yılda bir kez gelerek uçarak görmek benim için son derece mutluluk verici bir durumdur. Ayrıca motorlu paraşütün dışında yamaç paraşütü de yapıyorum. Bunun için Ordu’ya giderek Boztepe’den havalanıyorum. Orası yamaç paraşütü için daha uygun. Tatilim esnasında Türkiye’nin belirli kentlerine giderek orada da bu sporu yapıyorum ve Türkiye’nin tarihi güzelliklerini havadan görmenin keyfini yaşıyorum. Ayrıca bu sporu eşim de yapıyor. Oğlum da pilot eğitimi alıyor, yakın bir zamanda pilot olacak ailece uçuşa çok meraklıyız ve bu işi de çok seviyoruz” dedi.
Bu spora başlamak isteyenlerin mutlaka iyi bir eğitim almaları gerektiğinin altını çizen gurbetçi Selim Şahin: “Türk Hava Kurumu bu sporla ilgili ücretsiz kurslar veriyor. Başlangıcı orada yaptıktan sonra devamı zaten geliyor. Bu eğlenceli sporu herkese tavsiye ediyorum” dedi.
Bu sporun maliyetinin yaklaşık olarak 20 Bin Euro olduğunu belirten Şahin: “Bu sporu yaptıktan sonra herkes bu rakamı uygun bulacak. Çünkü bu spor gerçekten güzel ve zevkli bir spor” dedi.