AK PARTİ ORDU MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI İSMET ERÇAL BASIN MENSUPLARI İLE KAHVALTIDA BULUŞTU
.jpg)
Fatsa ve Kumru ilçesinde görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltıda buluşan AK Parti Ordu Milletvekili Aday Adayı İsmet Erçal, Turizm ve fındık alanında önemli çalışmalar yapacağını söyledi. Ordu'nun en önemli geçim kaynağının fındık olduğuna dikkat çeken Erçal, bunun yanında doğa güzelliği ile Dünya'nın eşsiz güzelliğine sahip Ordu'nun pazarlanması için eksiklerinin giderilmesi gerektiğini ifade etti.
Doğup, büyüdüğü ve hala bin 700 kişiye istihdam sağlayan Erçal Grubun ortağı olan İsmet Erçal, memleketine hizmet etmek için aday olduğunu söyledi. Ordu'nun turizme hazırlanma vaktinin geldiğini anlatan Erçal, “Ordu'nun Ünye'den başlayıp, Mesudiye'ye kadar uzanan hattın her köşesinin turizme hizmet verecek özelliğe sahip. Şifalı suları, kaplıcaları, yaylaları, tarihi yerleri, gölleri ile Ordu'yu bir bütün olarak turizmin emrine sunmalıyız.
Öncelikli olarak alt yapının hazırlanması gerekiyor. Turizm için kullanılabilecek yaylalara ve diğer yerlere yol olmadığı ya da çok engebeli olduğu için biz dahi korkarak gidiyoruz. Yolları yapıp, ardından ise nezih tesisler kurabilirsek yani alt yapıyı hazırlarsak o zaman rahatlıkla turist getirebiliriz. Yaylalarımızın özelliğinden dolayı yazın ve kışında turizme açık olabilir. Örnek verecek olursam, Argan, Çambaşı, Aydoğan yaylası, Kartalkaya ile iklimi uyuşuyor. Neden buralara bir kayak tesisi yapılmasın. Perşembe yaylasında bir yandan menderesleri izlerken, diğer yandan neden Boztepe’de ki gibi Yamaç paraşütü yapılmasın. Ünye’ye neden bir teleferik yapılmasın.Fatsa'nın kaplıcalarında dinlenen turist, bir başka gün Gölköy'ün Ulugöl'ünde neden olta balıkçılığı yapıp stres atmasın. Hastalığı olup şifa arayan neden Kabataş'a gelip şifa aramasın. Ordu'yu bir bütün olarak düşünüp ona göre turizm yatırımına açmalıyız"dedi.
Her ilçe için özelliğine göre farklı bir turizm projesi hazırladığını söyleyen Erçal, "18 ilçemizin farklı bir özelliği var. Her ilçemizde Ordu turizmine renk katacak bir özellik var. Mesudiye'nin Esatlı köyüne bakıyorsunuz, ilk Türklerden kalma yazıtlar var. Sadece burayı tanıtabilsek, binlerce insan bu yazıtları incelemeye gelir. İlimizin özelliği çok ama yol ve tesisleşmeden doğan eksikler nedeni ile tur firmaları da sadece günü birlik geziler düzenliyor" diye konuştu.
Ordu'nun yıllardır yükselmek için çıkış aradığını ifade eden AK Parti Ordu Milletvekili Aday Adayı İsmet Erçal, "Ordu olarak 1970 yılına kadar geleceğimizin hep Tarımda olduğuna inanmışız ve bu yönde ürünler dikerek bu yönde çalışmalar yapmışız. 1970 yılından sonra ise, Tarım karın doyurmuyor, Sanayii tesisleri lazım diyerek, Fabrikalar kurulmasını ve istihdam sağlanması için çalışmalar yapmışız. Bir çok kez teşvik yasaları çıkmasına rağmen sanayici çeşitli bahaneler ile yatırımdan kaçmış. Sadece birkaç fabrika kurulmuş ve öteye gidilmemiş. Ardından ise 2000 yılından sonra Turizm’de geleceğimiz söylemleri yaygınlaşmaya başladı. 2006 yılından itibaren ise markalaşma ve tanıtım faaliyetleri başladı. Hala da devam eden tanıtım faaliyetleri var. Şuanda İlimiz çeşitli fuarlara katılarak tanıtılmaya çalışılıyor. Bu çalışmaları başarılı buluyorum. Ancak, sorun alt yapının olmayışı. Milletvekili olmam halinde ben alt yapı sözü veriyorum. Ordu’ya yıllık gelen turist rakamı 150 bini geçmiyor. Ama alt yapıyı hazırlar, yaylalara ulaşımı kolaylaştırır ve yaylaların yollarını birleştirerek Ünye’den geziye başlayan turisti her gün bir yaylada konaklatıp, Mesudiye’ye kadar rahatlıkla ulaşmasını sağlarsanız o zaman turist bekleme ve isteme hakkını elde edersiniz. Bu alt yapı hazırlanırsa, O zaman Ordu’ya 1 Milyon turist gelir. Benim kendime koyduğum hedefte bu. 1 Milyon turist gelirse, işsizlikte önlenir, göçte. Bunların hepsi yapılır" dedi.
AK Parti Ordu Milletvekili Aday Adayı İsmet Erçal, fındık konusunda Hükümetin uyguladığı Alan Bazlı Fındık Destek çalışması doğrudan üreticiye destek verildiği için başarılı bir proje olduğunu söyleyerek, "Ancak hedefimiz hem Devletimizin daha çok döviz hem de üreticimizin malının daha çok para etmesi için daha çok ülkeye pazarlamamız gerekiyor. Dünya'da hala fındığın ne olduğunu bilmeyen ülkeler var. Bu ülkelerden Nijerya'da bizzat kendim tarafından yürütülen bir çalışma var. Bu yıl içerisinde Nijerya'ya fındık pazarlamasını gerçekleştireceğim. Fındığı yük değil, bereket olarak görerek pazar payımızı arttırmalıyız. Allah nasip ederde Milletimize hizmet etme fırsatı elime geçerse Dünya'nın nerelerine daha çok fındık pazarlayabiliriz, üreticimizin fındığı daha çok nasıl para eder onun çalışmasını yapacağım. Milletimiz kazanınca, Devletimizde kazanacak" diye konuştu.