KURBANLIKLAR PAZARA İNMEYE BAŞLADI
![KURBANLIKLAR PAZARA İNMEYE BAŞLADI KURBANLIKLAR PAZARA İNMEYE BAŞLADI](/br/29ee5010-ee69-4ff2-b493-5674e4a8f07e.jpg)
Besiciler, zengin bitki örtüsüne sahip yayalarda besledikleri kurbanlıkları, Türkiye'nin bir çok ilindeki pazarlarda satışa sunmaya hazırlanıyor.
Havaların ısınmasıyla yaylalarına çıkan küçükbaş ve büyükbaş hayvan yetiştiricileri, dağlarda yetişen şifalı bitkilerle otlattıkları ve doğal kaynak sularla besledikleri hayvanları bayram öncesinde satmayı hedefliyor.
Besiciler, hayvanlarını yaylalara çıkararak doğal yöntemlerle beslediklerini söylediler.
Yaylalarda gezen, doğal otlarla beslenen hayvanların vatandaşlar tarafından daha çok tercih edildiğini belirten 4. Kuşak koyun yetiştiricisi ŞenelŞen, "Hayvanlarımızın bir kısmı süt için besleniyor. Diğer kısmı da kurbanlık olarak satışa çıkarılıyor. Kurban bayramı yaklaştığında hayvanlar batıya ya da çevre illere götürülüyor. Kurban Bayramı için ayırdığımız hayvanları pazarlarda satışa sunacağız, kalanları da yaylada beslemeye devam edecekler” dediler.
KURBANLIK FİYATLARI YÜZDE 10-15 ARTTI
Kurban Bayramına sayılı günler kalması ile birlikte ilçemizde canlı hayvan pazarları ve kurbanlık satışı yapılan yerlerde hareketlilik başladı.
Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle kurbanlık satışları artınca satıcı ve alıcılar arasındaki sıkı pazarlıklar yapılıyor. Pazarları ve kurbanlık satışı yapılan doldurmaya başlayan hayvanların fiyatları ise geçen yıla göre biraz artı.
Fiyatlardaki artışa rağmen Fatsalılar kurbanlıklarını almaya şimdiden başladı. Bununla birlikte kurban alırken satıcı ve alıcılar arasındaki pazarlık görüntüleri ise renkli karelere sahne oluyor.
31 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasında idrak edilecek Kurban Bayramı için geri sayım sürüyor. Pandeminin yayılımı riskine karşı da sıkı önlemler alınıyor. Hijyen ve sosyal mesafe kurallarına harfiyen uyuluyor.
Bakanlık devrede
Sağlık Bakanlığı tarafından da kurban satış alanlarında izdiham oluşmaması için bir rehber hazırlandı. Rehberde satış alanlarında Covid-19’dan koruna yollarını anlatan tabelalara yer verilmesi, sosyal mesafenin korunması, maske takılması, el hijyenine dikkat edilmesi tokalaşmadan kaçınılması gerektiğine işaret ediliyor. Ayrıca giriş çıkış kapılarının kontrol altında tutulması, kurban kesimlerinin planlanması ve randevuyla yapılması, kasaplarca da eldiven, önlük ile su geçirmeyen çizme kullanılması uyarılarında bulunuluyor.