İstihdam Garantili Meslek Kursları Yaygınlaşıyor
.jpg)
Ordu İşkur İl Müdürlüğü, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası ve Fatsa Kız Teknik ve Meslek Lisesi işbirliğiyle, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde açılan Makineci(Dikiş) Kursu, düzenlenen törenle açıldı.
İstihdam Garantili Meslek Kursu’nun açılış törenine, Vali Orhan Düzgün, Fatsa Kaymakamı M.Selman Yurdaer, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Fahri Tanrıkulu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Yılmaz, İşkur İl Müdürü Mehmet Döktür Organize Sanayi Bölge Müdürü Olgun Topkaya, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları yöneticileri, kursiyerler ve öğretmenler katıldı.
11 Ekim 2010 tarihinde başlayan ve 20 Aralık 2010 tarihinde sona erecek ‘Meslek Edindirme Kursu’nun açılış töreninde konuşan Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş, “Bugün açtığımız kurs aynı zamanda bir işçi fabrikası konumunda olacak yani fabrikalarımıza kalifiye işçi yetiştirecektir. Bu durum bölgemize yatırım yapmak isteyen yatırımcılar için inanılmaz bir cazibe kaynağıdır” dedi.
Daha sonra konuşan İşkur İl Müdürü Mehmet Döktür ise kursa 75 vasıfsız işçinin müracaat ettiğini, bu kişilerden 25 kursiyeri ince eleyip sık dokuyarak seçtiklerini, hepsinin de başarılı olacağına inandığını vurguladı. Kursun açılış törenine katılan Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, "Herkesten olduğu gibi bizden de iş isteyen birçok kişi var. Biz iş vermekten daha çok iş verecek ortamları sağlayacak alt yapı oluşturmaya çalışıyoruz. Sektörler artık ‘ben her işi yaparım’ diyen değil ‘ben bir işi yaparım’ diyen uzmanlaşmış işçi arıyor. Bu yüzden FATSO'nun açtığı bu ve benzeri kurslar çok önemli" dedi. Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer ise kursun açılmasında emeği geçenleri kutladı. Yurdaer, "Bu kursu bitiren kursiyerler artık istihdam edilebilir bir niteliğe kavuşmuş olacaktır. Eğitilmiş insan gücü gelişmişlik ve kalkınmanın en önemli unsurlarından biridir. Bu bakımdan bu tür çalışmalar çok önemlidir" şeklinde konuştu.
Açılış töreninde son konuşmayı yapan Vali Orhan Düzgün, iş talebinin idarecilerin ve politikacıların karşılaştığı en önemli isteklerinden birisi olduğunu ifade etti. Düzgün, şöyle konuştu: " Nitelikli iş gücüne sahip olmak, nitelikli iş gücü yetiştirmek ve işsizlik, şu anda biz idarecilerin en çok karşı karşıya kaldığı sorunlardan birisi. Bizim kapımıza gelenlerin %70’i iş isteği ile bize başvuruyorlar. İşçi isteyen işverenler de var. İşverenlerde üretimlerini daha kaliteli yapabilecek işçilere sahip olmak istiyorlar. Onun için biz bu yıl içerisinde İşkur vasıtasıyla yaklaşık 100’ün üzerinde Meslek Edindirme Kursları açtık. Bu kurslarla nitelikli işgücünü yetiştirmeye çalışıyoruz. Nitelikli iş gücü demek, daha kaliteli üretim demektir. Kaliteli üretimle daha fazla miktarda o mala olan talep artacaktır. Daha çok talep, daha çok üretim o beldenin, o ilçenin, o ilin, o bölgenin ekonomik olarak daha çok kalkınması anlamına gelmektedir. Bu nedenle, bu yıl tekstil işçiliğinden parke taşı döşemeciliğine, ağaç dikiminden bilgisayar programcılığına kadar 100’ün üzerinde kurs açıldı. Bu kurslardan da pek çok gencimiz kursları bitirerek, başarılı olarak, değişik birimlerde, değişik fabrikalarda iş sahibi oldular. Geçtiğimiz aylarda Perşembe ilçemizde açılmış olan İşkur kursunu bitiren 180 kişinin 113’ünün o ilçemizdeki konfeksiyon fabrikasında 80’inin o atölyede iş bulduğunu ve çalıştığını memnuniyetle öğrendim. İnşallah Fatsa’da açılacak olan bu kursları bitiren gençlerimizde nitelikli iş gücü olarak, Fatsa’nın ekonomisine, Fatsa’nın iş hayatına katkıda bulunacaklar. Hem kendileri iş sahibi olacaklar, hem de Fatsa’nın ekonomik olarak kalkınması katkı sağlayacaklardır” dedi.
Tekstil sektöründe ihtiyaç duyulan nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla açılan Makineci(Dikiş) Kursu’na, Fatsa’da faaliyet gösteren tekstil firmaları, kursiyerlerin kurs müddetince eğitim görecekleri makineleri temin etmek suretiyle katkıda bulundu.
75 işsiz gencin başvurduğu ve 25 gencin alındığı Makineci(dikiş) Kursu, 11.10.2010-20.12.2010 tarihleri arasında 45 iş günü sürecek. Kursa katılan kursiyerler, iş kazası ve meslek hastalığına karşı İşkur tarafından sigortalanacak. Ayrıca, kurs müddetince kursiyerlere günlük 15 TL. harçlık verilecek. Kursta eğitmen olarak görev alan eğiticilerin ders ücretleri de İşkur tarafından karşılanacak.