FATSA BELEDİYE PLAJI
Bu sıcak yaz günlerinde denize girmek başlı başına bir lüks. Ama Fatsalılar şanslı DEMAS’ın arkasındaki Belediye Plajı, Hem Erkekler için, Hem Hanımlar için, ayrı ayrı denize girmek üzere dizayn edilmiş,bir alan. Geçen yapımına yıl yapımına başlanan Piknik alanı, Plaj Otoparkı, bitirilmiş. Tuvaletler, Duşlar, Voleybol, Futbol, Tenis, gibi Sportif Aktivitelerinin bakımları yapılmış. Şezlonglar, Şemsiyeler. yenilenmiş, yeni Masalar, Sandalyeler konmuş, her taraf pırıl pırıl olmuş.
Kafeteryada ne istersen mevcut. Çay , kahve, soğuk meşrubatlar, vs. Denize girenlerin güvenliği için Denize Mantarlarla sınır konmuş. Ayrıca denize girenlerin herhangi bir tehlike karşısında gün boyu Cankurtaranlar iş başında. Tabi olay bununla da bitmiyor. Plaj personeli gelen herkesle ilgileniyor (Şezlongu,Şemsiyeleri söylenen yere taşıyor)Temizlik personeli duşları ve tuvaletleri çevreyi pırıl pırıl temizliyor.
Tabi olay bununla da bitmiyor. Çarşamba, Cuma, Pazar Akşamları saat 8.5 ta Belediye Kültür Müdürü KANDEMİR KAYTAZ’ın Organize ettiği Canlı Müzik performansı var. (Arif Deryal ve Arkadaşları) Akşam serinliğinde gelenler için açık alanda 2 saat (ekstra ücret ödemeden)Konser veriyor.
Fatsa Belediye Plajı göz alabildiğine uzun ve temiz. Otomobil park ücreti yok. Plaja giriş ücreti yok. Piknik alanını kullananlardan ücret alınmıyor. Çay-su 2 Tl., Kola 5 Tl., Tost 14 Tl., Şezlong-Şemsiye 10 Tl. Bunun dışındaki tüm aktiviteler ve animasyonlar ücretsiz.
Şimdi aynı ayarda BODRUM’DAKİ Bir BEACH ( plaja demiyorlar) gidelim: Otopark Ücretli, BEACH’a Giriş 400 Tl, Şezlong 400 Tl. Eğer ben LOCA isterim dersen 1500 Tl. Bir şişe 350’lik küçük su 20 Tl. Bir şişe Kola 60 Tl. Bir Tost 80 Tl, Orası da kum burası da Kum, Orası da Deniz burası da Bu fiyatlara denize girilmez derseniz yanılırsınız. Orada denize girmekten öte bir şey var. Beach fiyatlarının böyle olmasını müessese değil oraya gelen sosyete müşteriler istiyor neden çünkü bizden başkası gelip bizim konforumuzu bozmasın. Diye ve, Bodrum tatili dönüşü bu fiyatlardaki bir yerde tatil yapıyorum havasını atabilmek için. (Onların BEACH’daki havalı resimleri gazetede çıkınca birileri havaya giriyor)
Yani çok zengin olmayıp orta gelir sınıfındaki kişiler bodrumda tatil yaptım havasında Bir otelin Her şey dahil programına 7 Günlük bir FİYAT seçeneğe dahil olup tatile gider, Otelin geceleri dayanılmaz sıcağında yatar sabah dünden artık kahvaltı artıklarıyla kahvaltısını yaptıktan sonra,Otelin ılık su dolu her gün yüzlerce kişinin çimdiği havuzunda GÖLLENİR.Dinlenmekten ziyade yorulup eve gelir. Ama tek Kazancı eve gelince komşulara Bodrumdan tatilden geldim havasını atmak olur.
Birde daha alt sınıf vardır o garibimler de Bodrumda kendilerine Mutfağı, Helası diğer tatilcilerle ortak kullanılan bir Pansiyona yerleşirler. Sonra KIYISI TAŞLIK ve ÖLÜ DENİZ YOSUNLARIYLA, AĞAÇ DALLARI ile kaplı bir yerde yüzmeye giderler. Memleketteki komşularına Bodrumda tatil yaptığını ispatlamak için acele Bronzlaşacağım diye ilk günden sıcak güneşte kızgın kumda akşama kadar yatarlar.ve O hızlı Bronzlaşma sevdası yüzünden KÖFTE gibi kızarıp yanarak acılar içinde kendilerine tatili zehir ederler.
Bu anlattıklarımın dışında Bodrumun kendi derdi var. Çok sıcak, Güneş adamın beynini kaynatıyor. Rüzgarı da sıcak. Tentelerin altı hep sıcak orada bile durulmuyor .Serin bir ağaç altı yok. O beni gıcık eden CIRCIR Böceklerinin gün boyu ötme sesi hep bir dert.İnsan ve Araç yoğunluğu had safhada,Normal Restoranlardaki yemek fiyatı bile Fatsa’nın iki katı. Ama bu yazdıklarımdan sonra hala Bodruma tatile gideceğim diyorsanız siz bilirsiniz.
Sonuç.Fatsa dışında yaşayıp fındık toplamaya yada memlekete gelecek olanlara gazetemizin ve diğer iletişim araçlarımızın ulaşabildiği yerlere tatil için başka yerlere gitmeyin en güzel tatili FATSA’da geçirin derim.