FATSA ERDOĞAN ARICA STADI
FATSA ERDOĞAN ARICA STADI
Olur mu dersiniz? Ama kulağa hoş geliyor. Şükrü Saraçoğlu, Ali Sami Yen, Avni Aker, Kamil Ocak Stadları gibi. Neden bu isimler verilmiş? Ya o kulüplerin kuruluşunda emeği var ya da o şehrin sporuna katkısı olmuş veya Türk sporuna hizmetten o şehrin bu isme saygısından.
Fatsa şehir stadına ERDOĞAN ARICA ismi verilirse bu ona lütuf değil bir hakkı teslim etme eylemidir. Fatsa’nın kuruluşunu (belediye olarak) 1876 yılı olarak kabul edersek 1876 yılından günümüze kadar eğer sporculuksa TÜRK A Milli Takımının başına kaptan olarak sahaya çıkmış futbolcu var mıdır? Samsun Trabzon arasındaki bölgeden milli takım kaptanı çıkmamıştır. Erdoğan Arıca Fatsalı bir sporcu olarak tarih yazmıştır.Onun için Fatsa’da spor denilince onun ismi akla gelmelidir.
Günümüz Fatsa gençliği Erdoğan Arıca’yı nisan ayında gazetelerde çıkan ölüm haberlerinden bilirler. Erdoğan’ın sporculuğunu,spor yaparken hırsını, saha dışındaki şıklığını, duruşunu spor sever gençlere anlatmak lazım. Cumartesi akşamı Galatasaray’ın şampiyonluğunu kutlayan Fatsalı pırıl pırıl gençlerin coşkusunu seyrettim. Onlar İstanbul’da maçtan sonra sokağa çıkıp etrafı ateşe veren yaratıklar değiller.
Galatasaray şampiyonluğuna sevinen gençler! Erdoğan abiniz henüz yirmili yaşlarında Galatasaray forması ile ilk onbir de Ali Sami Yen stadına çıktı,top oynadı biliyormusunuz?
Galatasaray’a son anda şampiyonluğu kaptırıp Galatasaray coşkusunu benim gibi hüzünle seyreden Fenerbahçeli gençlere sesleniyorum.Erdoğan abiniz yirmili yaşlarından biraz sonra Fenerbahçe Stadında Fenerbahçe forması ile ilk onbirde sahaya çıktı. Biliyormusunuz daha sonra milli takım kaptanı ile ilk onbirde Mithatpaşa stadında maça çıktı.Daha sonra Milli takımın başında ilk onbirde kaptan olarak sahaya çıktı. Fatsa da Mektep Çayırı’nın toprak sahasında ilk onbirde sahaya çıkan Erdoğan, Türk Milli Takımı’nın kaptanlığına kadar çıktı biliyormusunuz Soruyorum 1876 yılında günümüze kadar Fatsa’da bu başarıyı yakalayan bir sporcu varmı? Öyleyse Fatsa’nın spor tarihinde gelmiş geçmiş en büyük sporcu olan Erdoğan Arıca’nın ismi Fatsa’da şehir stadında yaşatılmalı.
KABAKDAĞI DÜŞÜNCE KULÜBÜ
TURİZMDEKİ HAYALLERİNİ
ANLATMAKTA ZORLANIYOR.
11 yıldır Kabakdağı köyü olarak Eko Tarım, Eko Turizm ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalarımızı bölgedeki ilgili bürokratlara düşünce farklılığından dolayı anlatamıyoruz. Bunlara ben kabaca bizim eylemlerimizi onların HAFSALASI almaz diyorum da bu Hafsala ne demektir? Teknik olarak anlatayım sonra konuya gireyim.
Bu hafsalanın latincesi PROSES demektir. Proses, bir eylemi gerçekleştirmek için yapılan parça parça hareketlerdir. Mesela su içmek için bir eline bardağı alırsın öbür elinle musluğu açar taşırmadan doldurursun. Sonra bardağı ağzına götürüp dökmeden içersin.Bir çırpıda parça parça düşünüp su içme eylemini gerçekleştirirsin. Bu düşünce proses düşüncedir.
Bunu dil üzerinden açıklamaya kalkışırsak; Bir alman’a ananı sinkaf edeyim dersen alman senin fiziğine, gençliğine veya performansına bakar, parça parça düşünür ona göre tepki verir. Peki, bir Türk’e ananı sinkaf edeyim dersen muhtemelen seni mermi manyağı yapar. Neden? Çünkü Türkçe Analog bir dildir de ondan. Ama dünyadaki bir çok dil ANALETİK dildir. Bir eylemi farklı açılardan yargılar, karar verir. Bu arada söyleyeyim Gürcüce de analetik bir dildir. Olaya bir çok açıdan bakar.
Şimdi Kabakdağlılar, eko tarım, eko turizm diyorlar. Gelin buna parça parça bakalım. Geçen haftaki Sarı Tur’a çoğunluğu hanımlardan oluşan 60 kişi katıldı. Bu turda bize destek veren AVRASYA HASTANESİ doktorlarından başhekim Mehmet Ali Bey vardı. Sarı Tur’a katılanlara tur sırasında meme kanseri hakkında konferans verdi. Hanımlar hem tur yaptılar hem de meme kanseri hakkında bilgi aldılar. Sarı Tur’u Kabakdağı’na gidip, gezmek olarak düşünmeyin. Olayı ANALETİK düşünün derim. Bundan sonraki turlarımızda da AVRASYA Hastanesi’nin desteği ile her hafta sigaranın zararları, rahim kanseri, cilt bakımı vs. hakkında bilgiler verilecek. Ve ayrıca Avrasya Hastanesi tura katılanlara kan - idrar tahlili, akciğer filmi ve cilt bakımı gibi mini bir chek-up’ı ücretsiz yapacak. Bilmem Sarı Tur’u anelitik olarak anlatabildim mi?
Bölge bürokratları gürcüce bilmediği için olayı ANALOG dille anlıyorlar. Mesela Türkçe konuşup İngilizce düşünüyorum derler ya. Bürokratlar Türkçe konuşup ANALATİK dil olan gürcüce ile düşünürlerse bizi ancak o zaman kolayca anlayabilirler.
KABAKDAĞINDA WOLKİNG RİVER “DİNARİŞİ SİYARULİ”
(Derede yürüyüş )
Perşembe günü tura başlandı. Öncü grup olarak “Kabakdağı düşünce kulübü üyeleri” yanlarına aldıkları misafirlerle turu tamamladılar. Geri döndüklerinde ne gördüklerini sordum. Misafirler yeşilliklerle kaplı bir vadide zaman zaman kalyonda, bazen yeşillikte tünel olmuş zemin taş ve dere acayip bir tabiat olarak tarif etti. Hoşnutluklarını dile getirdiler.
Bizim düşünce kulübü üyelerinden Aynur Tan ve Meli Keskin’e durum nedir? Dedim. Abi dediler bizim gözlemlerimize göre o bölgede dinazorlar yaşamış hala ayak izleri duruyor dedi. (Aynur Tan’ın eşofmanı çamurluydu herhalde dinazor çukuruna düştü)
Hatta dere içinde tarzan, ceyn, çita yaşamış ve ağaçlarda hala ipler vardı dediler. Rahmetli tarzan o bölgeye gürcülerin geleceğini duyunca çoluk çocuğu (ceyn ile çitayı) toparlayıp yaya olarak Amazon Ormanları’na kaçmış. Ben Meli ile Aynur’un yalancısıyım. (onlar da zaten anadan doğma yalancı)
Volking river yapılan dere tamamen organik hiçbir evden kanalizasyon akmıyor. İçinde kentsel atık yok. Gübre suları da gelmiyor, içinde balık yaşıyor. Büyük bir özenle korunmuş. Muhtar misafirlerin dikkatini çekmek için bir uyarıcı levha koymuş “lütfen stresinizi derenin içine atmayın” şu inceliğe bakın stresi fazla olan ayakkabıları çıkarıp çimende çamurda ayakkabılar elde çıplak ayakla yürüyor nasıl ama?
Volking River dönüşü bütün hanımlar birbirine nasıl suya düştüklerini, nasıl çamur olduklarını, nasıl ıslandıklarını neşe ile, gülerek anlatıyordu. Kimsenin üzerinde stres kalmamış herkes relaks. Bir de akşamları sahilde yürüyen hanımlara bakıyorum herkes pahalı eşofmanları çekmiş rap rap Amerikan askeri gibi yürüyor. Hangi yürüyüş size göre