“Denizler Halkındır Projesi” kapsamında toplantı yapıldı
.jpeg)
Halkın denize erişimini engelleme, işgaller ve kaçak yapıların kırılması konusunda yürütülecek çalışmalar tespit amacıyla yapılan toplantıya, Vali Muammer Erol'un yanı sıra Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, Vali yardımcısı Hacı Mehmet Kara , Fatsa Kaymakamı ve Ünye Kaymakam Vekili Avni Kula, Perşembe Kaymakamı ve Altınordu Kaymakam Vekili Fatma Turhan Keser, Gülyalı Kaymakamı Hatice Üstün, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Numan Öksüz, İl Emniyet Müdürü Atilla Aksoy, Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı Toplantıya, Gülyalı Belediye Başkanı Medet Sipahi, Fatsa ve Perşembe Belediye Başkan Vekilleri, Çevre, Şehircilik ve İklim Bilgisi İl Müdürü Hüseyin Öztürk, ilgili kamu kurumu ve takvim ülkeleri katıldı.
Toplantının düzenlemesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı tarafından uygulama konulmuş olan 'Denizler Halkındır Projesi' kapsamında, Vali Muammer Erol'un talimatlarlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı Müdürlüğü İltica amaçlı kıyı kuruluşlarında serbest bir şekilde yararlanmamasını ve kıyısızya aktarımını engellemesine izin verilmesi ve kaçak yapılaşmanın yer aldığı kıyı kesimlerinin korunmasını teminen çalışmalar hakkında bir sunum yapılmış, Vali Muammer Erol'a ve toplantıya katılmalara bilgilendirmede bulunuldu.Çevre, Şehircilik ve İklim İklimi İl Müdürlüğü İmar Müdürü Olcay Özcan Bayrak tarafından yapılan sunumda; ilimiz kıyılarında ekonomik kıyılardan yararlanmayı ve kıyıya taşımayı engelleyen işgallerin belirlenmesine yönelik Samsun İli Terme İlçesi bölgesinden, Giresun İli Piraziz İlçesini sınırına kadar olan alanda inceleme ve yapılmış çalışması ve ilk etapta işgal edildiği değerlendirilen 45 adet yapı, duvar, çit, kamelya bina gibi incelenmek ve aykırılık tespiti yapılması gerektiği takdirde ilgili belediye başkanlıklarına bildirildiği ifade edildi.Vali Muammer Erol, deniz ve sahillerden halkın yararlanmasını engelleyeceğini, güçlü ve son derece rahatsız olduğunu belirtti, Ordu'nun sahil şeridinin ilgili ekiplerce kıyı işgalleri ile ilgili nerede ne var bir röntgeninin çekildiğini belirtti ve “Hiç kimse, kanuna karşı güç dayanabilme düşüncesinin içinde olduğunu” söyledi.
“Belediye başkanlarımız, ekipleri ile birlikte kıyıda bulunan dağıtımlar ve kaçak yapılar ile ilgili ne listelenecek? Hızlı ve kararlı bir şekilde çalışma hızlandırmaları gerekiyor” diyen Vali Muammer Erol, konuşmasını şöyle sürdürdü;”Ordu, yaşanabilir bir şehir. Bu şehrin en büyük sermayesi, yaşanabilir bir şehir varlığıdır. Şehrin bu özelliğini hep birlikte uyumlu ve sürdürülebilir hale getirmeliyiz. Şimdiden kaçak olarak göz yummayarak, izin vermeyerek, imar yetkilerini kaybetmeden gelecek nesillere içinde yaşanabilir güzel bir şehir hep birlikte bırakmaya özen gösterelim. Buşehir, siz değerli belediye başkanlarımıza emanet edin. Bu nedenle alacağı karar çok önemli. Samimi gayret içinde gösterdiği çaba. Doğru işlere imzayı hep birlikte atalım.”
Toplantıda söz alan belediye başkanları, “Dirayetli durmanızla bizde güç verdiniz. Düzensiz ve kaçak yapılaşma konusunda gerekli hassasiyeti gösteriyoruz” diyerek Vali Muammer Erol'a teşekkür ettiler.