Karadeniz Tarımsal Araştırma enstitüsüne ziyarette bulundular

Karadeniz Tarımsal Araştırma Müdürü Doç. Dr. Sayın Kibar Ak ve Ziraat Yüksek mühendisi Sayın Mansur Uluca'nın sunumları ile bu böceğin ABD, İtalya, Gürcistan gibi ülkelerde halkın birlikte hareket ederek toplayıp imha etme, İlaçlama ve Samuray arıcığı mücadele ile üstesinden gelinebildiğini belirttiler.
Fatsa Ziraat Odası Başkanı Haydar Gürsu, “Samsun’a Kahverengi kokarca zararlısı için Çin'den getirilen Samuray arıcığı ve çoğaltım aşamalarını incelemede bulunduk.
Kahverengi kokarca mücadelesinde böceğin bu dönemde kışlaklarda geçirmek için toplandığı bölgelerden toplayıp imha etmemiz gerektiğini, ilkbaharda böcek görüldüğü andan itibaren bahçelerimizi ilaçlamak gerektiğini ve Haziran döneminde de Samuray arasının bölgemize salınımının yapılacağı bilgisini aldık.
Samuray aracı, karınca kadar küçük bir arı diğer aralara ve de çevreye kesinlikle zararı yoktur, tek amacı kokarca yumurtalarını bulup içine kendi yumurtalarına bırakmaktır ayrıntılı bilgi için odamıza gelebilir Ziraat mühendislerimizden teknik destek alabilirsiniz.
Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitü Müdürü Doç. Dr. Sayın Kibar Ak'a ve Ziraat Yüksek Mühendisi Mansur Uluca'ya misafirperverlikleri için teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dileriz” dedi.