Fatsalı değerlerimiz :Prof. Dr. Gürol Özcüre

Daha sonra, askerlik görevini Tuzla Piyade Okulu Sosyal Tesislerinde Finanstan Sorumlu Yedek Subay olarak tamamladı. Askerlik dönüşü, Yapı Kredi Bankası’ndan 1 yıl ücretsiz izin alarak, yurt dışında yabancı dil eğitimi gördü. Yapı Kredi, Toprakbank, Körfezbank ve Atlas Yatırım Bankasında toplam 15 yıla ulaşan süreyle, dış işlemler, ihracat-ithalat, yurt dışı krediler ve finansman konularında uzman ve yönetici olarak çalıştı. Bu süre boyunca, 1992-1996 yılları arasında, İstanbul Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsünün “Avrupa Topluluğu’nun Sosyal Politikaları ve Endüstri İlişkileri” Ana Bilimdalında “Avrupa Topluluğu’nda İşçilerin Yönetime Katılması, İşçilere Bilgi Verme, Danışma ve Birlikte Kararlaştırma” konulu tez çalışmasıyla, yüksek lisans eğitimini tamamladı.
1997-2002 yılları arasında, İstanbul Üniversitesi “Avrupa Topluluğu” Ana Bilimdalı Doktora Programı’nı “Avrupa Birliği’nde Türk İşgücünün Serbest Dolaşımı” adlı doktora tezini savunarak 2002 yılında tamamladı.
1998 Yılında, Türkiye Bankalar Birliği bursuyla, İngiltere’de Foreign and Commonwealth Office, British Council Chevening Scholarship “Marketing of Financial Services and Relationship Management” programından sertifika aldı.
2003 yılından itibaren Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünde öğretim üyesi olarak başladığı akademik çalışmalarını, 2006 yılında fakültenin yasayla kurularak bağlandığı Ordu Üniversitesine bağlı olarak sürdüren Fakülte’de, Dekan Yardımcısı ve Bölüm Başkanı olarak sürdürdü.
Halen, Fakülte’de Bölüm Başkanlığı devam ederken, Ünye Meslek Yüksekokulunda da 2006-2011 yılları arasında Kurucu Müdürlük yapmıştır.
“AB-Türkiye İlişkileri ve Sosyal Politika” konuları başlıca akademik ilgi ve çalışma konularını oluşturmaktadır. Bu konuda, Almanya’da Essen şehrinde bulunan Türkiye Araştırmalar Merkezi (TAM) ve Belçika’da KU Leuven Üniversitesinde misafir öğretim üyesi olarak bulundu ve TUBİTAK projesi bursu kazandı. Yine, Brüksel şehrinde bulunan, Avrupa Sendikalar Enstitüsünde (ETUI) çeşitli akademik araştırmalar gerçekleştirmiş ve çok sayıda yerli ve yabancı akademik dergi ve konferansta tebliğ ve makaleleri yayınlanmıştır.
6 adet uluslar arası hakemli dergide yayınlanmış makalesi (SSCI), 12 Adet uluslar arası bilimsel kongre/sempozyum/konferans tebliği, 6 adet ulusal hakemli dergide yayınlanan makalesi ve 10 adet ulusal kongre/sempozyum/konferans tebliğinden oluşan 34 adet akademik çalışmadan oluşmaktadır.
10. ve 11. Dönem Samsun-Ordu ve Giresun İlleri Toplu İş Sözleşmesi Resmi Arabulucusu olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına atanan ve İş ve Sosyal Güvenlik Bilirkişisi olmasının yanında, 2011 yılında doçent unvanı alan ve profesörlük unvanı almak için 5 yılını dolduran Özcüre, iyi derecede İngilizce bilmekte olup, evli ve iki çocuk babasıdır.