Belediye başkanı İ. Etem Kibar “FATSA’MIZI SANATIN ŞEHRİ, KÜLTÜRÜN MERKEZİ YAPACAĞIZ”
Belediye Kültür Sarayı Fuaye alanında gerçekleşen Kültür-Sanat Sezonu açılış kokteylinde bir konuşma yapan Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar Gösteri Sanatları Atölyesi çalışmaları ile başlayan sanat sezonunu yine Belediye Konservatuarı bünyesinde açılacak olan Türk Halk Müziği Korosu, 15 Kişilik Resim Atölyesi ve 20 Kişilik Enstrüman kursu ile devam ettirdiklerini belirterek, “Burada kıymetli hocalarım, sanatsever dostlarım ve kıymetli aileleri ile bir arada olmaktan duyduğum memnuniyeti belirtmek istiyorum. Fatsa Belediyesi olarak sanatın her alanında olmak için yoğun çaba sarf ediyoruz. Bu kapsamda Belediye Konservatuarımız bünyesinde kurulacak olan Türk Halk Müziği Koromuza, Resim Atölyemize ve Enstrüman Kurslarımıza start veriyoruz.” dedi.
“2020 YILININ FATSA VE FATSALILAR ADINA SANAT DOLU BİR YIL OLMASI DİLİYORUZ”
Kültür ve sanatın bir toplum üzerindeki rolü ve etkilerinin tartışmasız yadsınamayacağını ifade eden Başkan Kibar, “Dolayısıyla bizler de vatandaşlarımızla kültür sanat aracılığıyla sosyalleşmeyi, birlik ve beraberliğimizi arttırmayı, şehircilik bilincinin daha da sağlamlaşmasını arzuluyoruz. Fatsa’mızın sanatın şehri, kültürün merkezi olması için hep beraber yeni adımlar atmış olacağız. 2020 yılının Fatsa ve Fatsalılar adına sanat dolu bir yıl olması diliyoruz.” diye konuştu.
Başkan Kibar’ın konuşmasından sonra Gösteri Sanatları Atölyesi Drama Eğitimi kursiyerleri Fatsa temalı yazılarını okudular.
Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ve Başkan Yardımcısı Ruhi Özbay daha sonra Belediye Konservatuvarının Halk Müziği Korosu kursiyerlerinin koro çalışmasına katıldılar. Kursiyerler burada şef Avni Kaysal önderliğinde mini konser verdiler.
Başkan Kibar Halk Müziği Korosu kursiyerleri ile önümüzdeki günlerde yapacakları faaliyetlerle ilgili fikir alış verişinde de bulundu ve her zaman sanatın yanında olduklarını söyledi.
GÖSTERİ SANATLARI ATÖLYESİ DRAMA EĞİTİMİ KURSİYERLERİNİN FATSA TEMALI YAZILARI
FATSA’NIN YALIKÖY’Ü
Fatsamız’ın güzide mahallelerindendir Yalıköy. Şehrin inanılmaz gürültüsünden, kargaşasından, yoğunluğundan kaçıp sığındığımız, kahvemizi alıp romanımızı okuyabildiğimiz, dalgalarının sesine hüznümüzü derdimizi bırakabildiğimiz, kazların ve ördeklerin kâh sinirli kâh eğlenceli bağırışlarıyla denizin sakin suyunda yüzerken mutluluklarıyla huzur, meşhur köftesiyle lezzeti bulabildiğimiz, güneşin doğuşunda ayrı güzel, batışında ayrı güzel, yağmurlu ve hırçın dalgalarında ayrı güzel şirin bir mahalledir Yalıköy. Fatsamız Yalıköy’le bir başka güzel…
FATSA SEVDASI
Seksen kuşağının şanslı çocukları hatırlar kartpostal modasını. Çullu tepesinden denize doğru çekilmiş bir manzara fotoğrafının sol üst köşesinde büyük harflerle “FATSA” yazar ve sen daha okuma-yazma bilmiyorken öğrenmişsindir; Fatsa nasıl yazılır? Hele o fotoğraftaki evler arasından kendi evini seçmeye çalıştınsa başlamıştır Fatsa sevdan.
Öyle tek taraflı değil, sevdikçe Fatsa daha çok sever seni; korur, kollar, bırakmaz nazlı yârini.
Ağır derecede Fatsalıysan kahrını da çekeksin tabi…
Çünkü kavganın şehridir Fatsa; kardeş kavgası, ekmek kavgası, en önemlisi de özgürlüğün kavgasıdır Fatsa.