HALK EDEBİYATI DERGİSİ’NDE FATSA DAMGASI

DERGİDE KİMLER YOK Kİ...
Edebiyatla birlikte birçok sanat alanında da sayısız haber-araştırma yayınlanan dergide, bu güne kadar unutulmaz röportajlarla kültürel alandaki hizmet devam etti. Halil İbrahim ve Yolun Sonu Görünüyor yapıtlarıyla adını unutulmazlar arasına yazdıran hemşerimiz D. Ali Akınet, Ben Anadoluyum şiiriyle gönüllere taht kuran Hacı Gürhan, şiirin ve şarkı sözlerinin aranan ismi Vural Şahin, Türk Halk Müziği’nin güçlü sesi Sümer Ezgü, herkesin bildiği “Kara gözlüm efkarlanma gül gayrı” dizeleriyle başlayan Kışlada Bahar şiirine ruh veren edebiyatın dev ismi Bekir Sıtkı Erdoğan bunlardan bazıları... (Geçtiğimiz dönemde hayata gözlerini yuman büyük usta Bekir Sıtkı Erdoğan’a Allah’tan rahmet diliyoruz)
RÖPORTAJLAR FATSALI
BİR ÖĞRETMENDEN...
İşte bütün bu röportajları yaparak gelecek nesillere büyük bir miras bırakmaya çalışan kişi Fatsalı genç bir öğretmen... Sakarya Ortaokulu’nda Türkçe öğretmenliği yapan Ahmet Duran’ın bu çalışmaları, yediden yetmişe bütün Fatsalılara büyük bir gurur veriyor.
FATSALI ŞAİRLER GENİŞ YER ALIYOR
Hiç kuşkusuz onun sayesinde Fatsa’daki bir çok şairin şiirleri Halk Edebiyatı Dergisi’nde şiir ve sanatseverlerle buluşmayı başardı. Dergide zaman zaman kendi şiirlerini de yayınlayan Ahmet Duran, aynı zamanda Hasan Gençay, Mustafa Şadi, Zekeriya Eruzun ve daha birçok Fatsalı şairin şiirlerine de dergide yer veriyor. Bu durumun, şiirle uğraşan birçok insanı yüreklendireceği ve güzel çalışmaların ortaya çkacağı tahmin ediliyor.
DERGİ ÇATISI ALTINDA
EDEBİYAT SÖYLEŞİLERİ
Öte yandan Ünyeli hemşerimiz Şenol Tombaş’ın yönetimindeki derginin çatısı altında her fırsatta edebiyat söyleşileri yapılıyor. Son olarak tarih romanlarının unutulmaz ismi Mehmet Ballı’nın sunumuyla yapılan ve geniş katılımla dikkat çeken söyleşinin konuğu Şair İbrahim Özgün oldu.
•Zekeria Eruzun