TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ FATSA ALIM MERKEZİ AÇILIYOR
Toprak Mahsulleri Ofisinin Ünye alım noktasında oluşan yoğunluktan dolayı TMO Fatsa’da alım merkezi açıyor.Fatsa Ziraat Odası Başkanı İbrahim Ethem Kİbar, Toprak mahsülleri ofisi ile ilgili gerekli anlaşmalar yapıldı ve depolar kiralandı. Artık üreticilerimiz Fatsa’da ki alım merkezine de fındıkarını verebilecekler” dedi.
Kibar yaptığı açıkla, “TMO’ya Fındık vermek isteyen bir çok üreticimizin Kasım- Aralık ayına randevu alarak beklemek zorunda olduğunu gördük ve sorunu çözmek için Toprak Mahsulleri Ofisi yetkilileri ile gerekli görüşmeleri sağlayarak Fatsa İlçemiz de bir alım noktası oluşturulması mutabakatına vardık. Depolar kiralandı. Alt yapı işlemleri hızlı bir şekilde ilerliyor, birkaç gün içerisinde randevu sistemi açılarak Fatsa alım merkezinde alıma başlanılacağını siz değerli üreticilerimizle paylaşmak istedim. Alım merkezinin Fatsalı üreticilerimize hayırlı olmasını dilerim. Randevu alma konusunda yardımcı olmaları için odamız personellerini görevlendirdik” dedi.
FINDIK, BÖLGEMİZDE
HER KURUMU VE KURULUŞU
İLGİLENDİREN BİR
ÜRÜNDÜR!
Kibar, “Yeni sezon rekoltesinin konuşulmaya başlandığı Nisan ayından bu zamana kadar yapmış olduğumuz her türlü açıklama ve raporlamada Fındık sektöründe bugün yaşadığımız sorunları yaşayabileceğimizi dile getirmeye çalıştık.
Toprak Mahsulleri Ofisinin Fındık alım kararından sonra gerek alım fiyatının gerekse alım baremlerinin üreticilerimizi mağdur edeceğini siyasilerimize ve toprak mahsulleri yetkililerine ilettik. Çürük bareminin %5`e ve dönüm başı verimin 130 kg sınırına yükseltilmesini başardık. Fakat fiyatın revize edilmesi veya Ekim, Kasım, Aralık ayına göre kademeli fiyata geçilmesi talebimizde şu ana kadar başarılı olamadık. Bu süre içerisinde yapmış olduğumuz paylaşımlarda hiçbir siyasi tavır takınmadık. Fındık Karadeniz ekonomisinde siyasetin üzerinde ve sadece ziraat odalarını değil sivil toplum örgütlerinin tamamını ilgilendiren bir üründür. Fındık sorunu siyasi teşkilatlar ve belediyeler tarafından bölgemizde sürekli gündemde tutularak üst siyasete sorunun doğru aktarılması konusunda beraberce yol alınması gereken bir konudur. Bugünkü sorunun en büyük temeli bizlerin vermiş olduğu mücadelenin yerel siyaset anlamında aynı duyarlılıkla dile getirilememesidir. Karadeniz ekonomisin can damarı olan ve bir zamanlar kahverengi altınımız olarak tabir edilen Fındığımızla ilgili kimler dertlenerek bir adım attıysa üreticilerimiz adına onlara sonsuz teşekkür ederim” diye konuştu.