Ahilik haftası kutlamaları Fatsa’da gerçekleşecek
Ordu’da 2008 yılından bu yana düzenlenen, Ordu Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanlığı tarafından her yıl geleneksel olarak Ordu’da gerçekleşen Ahilik haftası bu yıl 20 Eylül 2017 Çarşamba günü Fatsa’da gerçekleşecek.
Tüm Fatsalıları gerçekleşecek olan Ahilik Haftası kutlamalarına davet eden Fatsa Madeni Eşyalar Odası Başkanı Ayhan Baş, “Ahilik haftası nedeniyle geniş çaplı bir organizasyon gerçekleştireceğiz. 20 Eylül 2017 Çarşamba günü saat 9.30’da 15 Temmuz meydanında Ahilik ve ahi evran konulu sunum ile başlayacak ve mehter takımı eşliğinde Fatsa ilçemizde yürüyüşümüz ile devam edecek.
(Sayfa 1’den devam)
"Devletimiz sağ olsun
bizleri serbest piyasanın eline bırakmadı"
TMO’ya 1,5 ton fındık getirdiğini söyleyen üretici Kerim Kuşçu, “Fındık fiyatlarında 10 TL gerçekten üzücü bir rakamdır. Fiyatlar daha yukarıda olsaydı bizler için daha iyi olacaktı. Serbest piyasada fındık 7,5 ile 8 TL arasında değişiyor. Yine de devletimiz sağ olsun bizleri serbest piyasanın eline bırakmadı. Ünye deposu TMO’nun üreticilerin çok tercih ettiği yerlerden birisi. Bizler de erken saatlerde gelerek burada sıra aldık ve sıramızın gelmesini bekliyoruz. Devletimize teşekkür ederiz, bizleri mağdur etmedi. Karadenizli üreticiler olarak fındığın yüksek fiyatlarda olmasını isteriz. Bu bizim mahsulümüz” diye konuştu.
600 kilo fındığını TMO’ya getirdiğini söyleyen Ceyhan Demir isimli üretici, “Serbest piyasaya göre fiyatlar TMO’da daha memnun verici. Daha yüksek fiyatlar bekliyorduk ama bu fiyatlara şuan için razıyız. Bizim için 15 TL çok güzel bir rakam. Serbest piyasa ile TMO alımı arasında neredeyse 2,5 TL gibi bir rakam var. 600 kilo fındık vereceğim” açıklamasını yaptı.
"Fındık 2004 yılında 7 TL iken aradan 13 yıl geçmesine rağmen yine aynı fiyatlarda seyrediyor" diyen Erol Yerebasmaz isimli vatandaş ise, “Her türlü maliyette yüzde yüz artış olurken fiyatların aynı kalması bizleri son derece üzüyor. Çok eski yıllarda fındığın fiyatlarını sanayi ürünü kabul edildiği için Sanayi Bakanlığı açıklıyordu. Şimdi ise Tarım Bakanlığı açıklıyor. Üreticiler mağdur ediliyor ve bu belirsizlik biz üreticilerin moralini bozuyor” şeklinde konuştu.