Terzi Fikri mezarı başında anıldı

Fikri Sönmez için ilk anma töreni Kabakdağı Köyü’ndeki mezarı başında yapıldı. Anmaya, Fikri Sönmez’in ailesi, mücadele arkadaşları, ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş ve parti üyeleri katıldı. Mezarı başında yapılan anmada mücadele arkadaşları adanı adına Sedat Göçmen bir konuşma yaptı.
Sedat Göçmen, Fikri Sönmez'in mücadelesini aktarırken "TİPden Kızıldere'ye kadar 68 mücadelesinin her anında vardı" dedi. Fikri Sönmez'in geçimini terzilikle sağladığını söyleyen Göçmen, "Fikri ağabey terziydi ama Fatsa'da hayatın her alanındaydı. Spor kulübü başkanı, oda dernek yöneticisi, gençlerin koruyucusuydu" dedi.
Devrimci hareketin 1979 yılında Fatsa'da belediye seçimlerinde aday olma kararı ile birlikte sürecin başka bir noktaya geldiğini aktaran Sedat Göçmen, "Fikri Sönmez'le kısa süren bir yerel yönetim deneyimi yaşadık. Ama ortaya koyduğu devrimci pratik hala aşılabilmiş değil" dedi.
Terzi Fikri olarak da bilinen Sönmez, dönemin Başbakanı Süleyman Demirel ve sağcı medyanın hedef göstermesi sonrası 12 Eylül darbesinin lideri Kenan Evren’in yönettiği operasyonla 11 Temmuz 1980’de gözaltına alınmıştı.
‘Terzi Fikri’, 4 Mayıs 1985 günü, yalnızca 47 yaşındayken kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi.
"Yeni bir Demokrasi Deneyimi-Fatsa
Fikrini-Tartışıyoruz"
Eski belediye başkanı Fikri Sönmez’in ölüm yıldönümü nedeniyle ÖDP Fatsa İlçe örgütünce, "Yeni bir Demokrasi Deneyimi-Fatsa Fikrini-Tartışyoruz" başlıklı panel düzenlendi.
Belediye Kültür Sarayı’nda yapılan Panele konuşmacı olarak, ÖDP Başkanlar Kurulundan Alper Taş ile Aynur Tandoğan, Necmi Erdoğan, Sedat Göçmen ve Feridun Cevahir katıldı.
Panelde, Fikri Sönmez’in hayatı, İlçede belediye tarafından yapılan çalışmalar anlatıldı.