YABAN HAYVANLARI KORUMA ALTINDA
.jpg)
Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından kurulan Rehabilitasyon Merkezi'nde, bölgede yaralanan yaban hayvanları tedavi edilerek, yeniden doğaya salınıyor.
Ulubey Kaymakamı Emrullah Temizkan yaptığı açıklamada, Karadeniz’in ormanlık alanlarında yılda yaklaşık 300 yaban hayvanının bilinçsiz avcılar tarafından yaralandığını, bazen de doğal ortamlarında yaralandığını belirterek, tedavileri sona eren hayvanların tekrar doğaya salındığını ifade etti. Kaymakam Temizkan, “Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ile anlaşmalı olarak Rehabilitasyon Merkezi'ne her yıl yaklaşık 300’e yakın hayvan getirilmektedir. Buraya yaralı olarak getirilen karaca, şahin gibi yaban hayvanlarının bakımı veterinerlerimiz tarafından yapılmaktadır. Onları tedavi ederek, tekrar doğaya bırakma yönünde hassas bir çalışma yürütüyoruz” dedi.
“YARALI HAYVANLARI BİZE GETİRİN”
Kaymakamlık olarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Ziraat Odası ile birlikte bilinçli avlanma noktasında çalışmalar yaptıklarını belirten Ulubey Kaymakamı Emrullah Temizkan, “Vatandaşlarımızın bu canları düşünmesi ve gerekli ilgiyi göstermesi için bilgilendirme çalışmaları yürütüyoruz. Gerekli hassasiyetin gösterilmesi için Halk Eğitim Müdürlüğü’nde bilinçli avcılar yetiştirmek adına kurs verildi. Kaymakamlık olarak vatandaşlarımızdan talebimiz, yaralı ve muhtaç durumdaki hayvanları bizlere teslim etmeleridir” dedi.
4 KARACA 1 ŞAHİN TEDAVİ ALTINDA
Merkezin sorumlu Veteriner Hekimi Eren Yeşilkaş ise, avcılar tarafından yaralanan ya da ormanlık alanlarda başka hayvanlar tarafından saldırıya uğrayan hayvanların merkezlerine getirildiğini söyledi.
Ordu'da tek olan Yaban Hayvanları Bakım Merkezi'nde onlarca yaban hayvanının tedavilerinin yapıldığını ve doğaya salındığını açıklayan Yeşilkaş, şu anda merkezde 4 karaca ve 1 şahinin tedavisinin devam ettiğini, tedavisi sona eren turna, pelikan, atmaca, balaban, doğan, şahin ve baykuş gibi yaban kuşların doğal ortamları olan doğaya tekrar salındığını söyledi.