SANAYİYE DAYALI BİR EKONOMİYİ BENİMSEMEMİZ GEREKİYOR
(1).jpg)
Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş gazetemiz haber müdürü Ahmet Altay’la Fatsa gündemi ile ilgili bir röportaj verdi.
Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş, “Bölgemizin ekonomisinin daha çok gelişmesi için sanayiye dayalı bir ekonomiyi benimsememiz gerekiyor” dedi.
FATSO Başkanı Tayfun Karataş konu ile ilgili yaptığı açıklamada : “Bölgemiz tarıma dayalı bir ekonomi anlayışını benimsemektedir. Bu anlamda fındık bölgemizde geçen yıl olmadığı için ekonomik yönden bölgemiz sıkıntı içerisinde yer aldı. Alan bazlı destek ödemelerinin mart ayı içerisinde olması gerektiğini söylemiştik fakat mart ayı bitmek üzere ve ödeme halen üreticilerimize yapılmadı. Alan bazlı destek ödemelerinin üreticilerimize biran önce yapılması gerekiyor. Piyasada ciddi anlamda bakıldığı zaman daralma var. Alan bazlı destek paraları ödendiği zaman esnaflar da üreticiler de bir rahatlama içerisine girecek. Bölge ekonomisi bir nebze de olsun rahatlayacak bu sayede ” dedi.
Ekonomide sanayiye dayalı bir üretim anlayışını benimsememiz gerektiğini belirten başkan Karataş: “Fındık bizim için vazgeçilmez bir ürün. Fındığın yanı sıra fındığa ek gelir değil de ana gelir kaynağı olarak göstereceğimiz sanayiye dayalı bir ekonomi anlayışını kazanmamız gerekiyor. Önümüzdeki süreçte bölgemizde bulunan OSB’deki istihdamın artması gerekse de OSB dışında bulanan sanayi kuruluşlarının artması bölgemizdeki gelir kapılarının artması, bölge ekonomisine olumlu yansıyacağı sadece fındık olduğu zaman iyi fındık olmadığı zaman kötü ekonomi anlayışını rafa kaldıracak durumunu rafa kaldırmamız gerekiyor” dedi.
İkinci etap OSB için de çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Karataş: “Su kuyuları var mevcut OSB ikinci alanında. Mevcut su kuyularını taşımının bitmesinden sonra resmi müracaatımızı ilgili bakanlığa gerçekleştireceğiz. Yer tespiti için bakanlığımızdan heyet gelecek ve kamulaştırma işlemi bittikten sonra 2017 yılı son aylarında biteceğini düşünüyorum. Fatsa’nın kurtuluşunun OSB’de olduğunu düşünüyorum. OSB’yi büyüttüğümüz takdirde Fatsa’da yaşayan insanların bir iş kapısının olacağını bununla birlikte oradan elde edilecek gelirin ekonomiye yansıyacağını göreceğiz. Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası olarak birinci önceliğimiz bölgede ticaretin gelişmesini sağlamak ve OSB’nin geliş mesini sağlamaktır” dedi.
OSB bölgemizi büyüttüğümüz takdirde şu an üç bin kişinin istihdamını sağlayan bir yer olması nedeniyle bu rakam 9 bin kişiyi bulacaktır. Önemli saydığımız hedefimiz budur. OSB bölgemizin ikinci etabı da faaliyete geçtiği zaman Karadeniz bölgesinde ki en büyük OSB olacaktır. Bölgemize bu durum hem ekonomik hem de pozitif bir yönden yansıma olacaktır” dedi.
V