KADIN GİRİŞİMCİLERDEN KÜTÜPHANESİZ KÖY OKULU KALMASIN PROJESİ
Ticaret ve Sanayi Odası’na bağlı çalışmalarını sürdüren Fatsa Kadın Girişimciler Kurulu bu yıl üye sayısının artışı ve dinamizmi ile çalışmalarına son derece hızlı başladı.Ticaret ve Sanayi Odası’na bağlı çalışmalarını sürdüren Fatsa Kadın Girişimciler Kurulu bu yıl üye sayısının artışı ve dinamizmi ile çalışmalarına son derece hızlı başladı.
Girişimci ruhunu taşıyan ve Fatsa da iş hayatının önemli kollarında faaliyet gösteren kadınlar bir araya gelerek çok önemli bir projeye imza atmaya hazırlanıyor.
Aralarında Mühendis, Mimar, Mali Müşavir gibi serbest meslekle iştigal edenlerin yanında Fotoğrafçılık, Turizm, Gıda, Ayakkabıcılık, Uluslararası ticaret, Basın-yayın, Özel okul, Rehabilitasyon merkezi sektörlerinde faaliyet gösteren hatta Öğretmen ve Akademisyenlerin yer aldığı kurul Fatsa Ticaret Odası’nın kendilerine sağlamış olduğu imkanlar çerçevesinde çok güzel projelere imza atmaya hazırlanıyor.
İlk projelerinin İlçeye bağlı Aslancami mahallesinde bulunan İlkokuluna kütüphane yapmak olduğunu açıklayan Kadın Girişimciler bununla da kalmayarak Fatsa Çevresi köylerde Kütüphanesiz Köy Okulu kalmamasını hedeflediklerini belirttiler.
Fatsa Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Ferruh Okan konu ile ilgili yaptığı açıklamada: ‘ Kampanya ile ilgili gerek proje çizimi gerekse kitapların temin edilmesinde tamamen kendi üyelerimizden faydalanacağız. Kadın Girişimcilerle aramızdaki sinerji sayesinde çok verimli çalışmalar ortaya çıkaracağız. Amacımız kütüphanesiz köy okulları kalmamasıdır. Bu amacımı doğrultusunda iyi bir çalışma yapıp bizlerde elimizden geldiğinin en iyisini yaparak toplumumuzun kitap okumasını ve daha çok bilgili olmasını amaçlıyoruz. Hedefimize ulaşacağımızdan kuşkum yok. Herkese aynı imkânları sunmayı hedefliyoruz. Kütüphaneler her ne kadar yerini internete bırakmış gibi görünse de ihtiyacımız olan bilgiyi her zaman doğru olarak bulamayız internette hayatımızı oldukça kolaylaştırmıştır ancak yinede kütüphanenin gölgesinde kalacaktır insanlar tarih boyu bilgiye ihtiyaç duymuşlardır sağlık, dil, din, edebiyat, tarih bunu bize en iyi şekilde kitaplar sunabilir ünlü yazarların kitaplarını sansürsüz şekilde okuyabiliriz geçmiş tarihlerden kullanılan bazı metodları günümüze uyarlayabilir onlardan ders alabiliriz örnek alınacak bir kişinin hayatını kendi dilinden öğrenebiliriz yani kısacası insanın ihtiyacı olan bilgiye en doğru şekilde bizi kütüphaneler hazırlar. Bu doğrultuda öncelikle köy okullarımıza kütüphaneleri nitelikli bir şekilde tam anlamıyla kazandırıp daha sonra merkezlerdeki okulların kütüphanelerini zenginleştirmeyi hedefliyoruz ” dedi.