FATSALILAR YOL KATKI PAYINA TEPKİLİ

Fatsa Belediyesi’nin asfalt yapılan yollar için vatandaşlardan, “Yol katılım payı “ adı altında ücret talep etmesine Fatsalılar tepki gösterdiler.
Yol katılım payı ile ilgili Fatsalı vatandaşlardan görüşlerini aldık.
Tuğrul Yümlü: “Yol katılım payı adı altında yüksek miktarda vergi alınıyor. Yollar delik deşik, sokaklar dere gibi... İnsanın şortu giyip yüzesi geliyor.
Nafız Yalçın: “Bütün yollar çökmüş neredeyse, yol parası istiyorlar, o da güzelmiş.
Fatih Bektaş: “ Yol harcamalarına katılım parası diye bir vergi ihbarnamesi geldi, hayırlısı olsun ... Fatsa’nın parasını kimle yediyseniz onlara göndereydiniz. Biz sizinle katılıp yemedik, nerden çıktı katılım... Şak-şakçılar alkışlayın çünkü siz katıldınız o kurtlar sofrasına.... Hakkımı kim yediyse cezasını dünyada da ahirette de çeker inşallah.
Celal Biliş: “Yollar yapılmasa daha iyiydi, bir de para istiyorlar. Sokaklar, caddeler dere gibi yayalar yürüyecek kaldırım, yol bulamıyor. Tüm bu olumsuzlukları gördükleri halde ne parası istiyorlar utanmadan sıkılmadan. Ne yapsın Fatsa halkı?
Hakan Özalp: “Bir devletin halkına vermekle yükümlü olduğu 3 temel hizmet vardır,1. eğitim : okulların kalitesi ve durumu malum. İyi eğitim verilseydi zaten dershane diye bir oluşum olmazdı. Öğretmenler perişan halde.
2. sağlık: Türkiye artık özel hastaneler cennetine döndü. Devlet hastanelerinde yeterli olmayan hizmetler buna sebeptir. Doktorlar isyanda.
3. ulaşım/iletişim: Her yer duble yol oldu, bu hükümet yol konusunda çok iyiydi, çünkü en büyük vurgunlar yol üzerinden yapılabilirdi. İletişim desen Türk halkına ait hiç bir iletişim organı kalmadı. Tamamı yabancılara satıldı. Biz vergilerimizi temel olarak bu 3 ana hizmetten faydalanmak için öderiz. Eğitim - ücretli, sağlık - ücretli, ulaşım ( yol katılım payı gibi bir saçmalık olamaz) ücret alınmaya çalışılıyor. Biz neden vergi veriyoruz? Ne için vergi veriyoruz?
Şükrü Serdar: “Belediye Başkanımız seçim çalışmalarında, “ Büyükşehirle bir olursak daha çok hizmet alırız” demişti. Anladım ki,” Daha büyük kazık yiyeceksiniz “ demek istemiş.
Murat Öğrenmiş: “Şu an ki, Fatsa Belediye Başkanı seçimlerde %52,4 oy ile seçildi. Halkın yarısından fazlası belediyenin çalışmalarını beğendiğini ve yola devam etmesini istediğini söyledi sandıklarda. Gördüğüm kadarıyla evinin önü asfaltlandığında, “ Çamurdan kurtulduk “diye oy veren vatandaşlar da oldu. Asfalt geldi, kanserojen madde diye oy vermeyen vatandaşlar da oldu. Evinin veya işyerinin önü asfaltlanırken sevinenler, iş para ödemeye geldiğinde sanki İsrail'e dökülen asfaltın parasını kendilerinden alıyorlarmış gibi davranmaya başladılar. Sanırım insanlarımız vermeden almaya alışmış veya alıştırılmış. Duyduğumuz kadarıyla belediyenin maddi durumu da ortada, maddi sıkıntı içerisinde. Gelir kaynakları da tükenme noktasına dayanmakta. Umarım yol katılım ücretleri ile belediyenin maddi sıkıntısı çözülür. Eğer çözülmezse vatandaştan geçmişte yapılan alt yapının katılım payını da alabilirler.
Latif Öklük: “Tam bir komedi. Bana gelen 1.200 TL, benden daha lüks evi olana 300 TL. Bu kadar adaletli bir başkan var; ha başkan var mı onu da bilmiyorum...
Orhan Özgüney: “Artık halkı nasıl soyarım derdine düşmüşler. Hangi yol parasını istiyorlar bunlar? Zamanında su kadar para nereye gitti sorusuna, yollar yaptırdık diyenler onlar değil mi? O parayla yollar yaptırdıysan simdi neyin parasını istiyorsun demezler mi adama. Hem hangi yolun parasını istiyorlar. Ben senelerdir mahalleme sokağıma belediyenin beş kuruş harcadığını bilmiyorum.
Ercan Candan: “1981 de çıkan kanunu uygulamak şimdi mi aklınıza geldi yoksa bu uygulamadan çıkar elde etmenin sırası mı yeni geldi? Bence bu vergiyi almak için o asfalt şarttı hem asfalttan hem vergisinden.