Kaymakam Bekir Atmaca "Fatsa her geçen gün daha büyüyor"
(2).jpg)
Kahvaltıdan sonra Fatsa’nın sorunlarını ve çalışmaları hakkında bilgi veren Atmaca, “Fatsa her geçen daha büyüyor ve geliyişor” dedi.
Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca : Fatsa’nın özellikle insanlarıyla sosyal hayatı ile çevresiyle doğa güzellikleri ile gerçekten güzel bir yer olduğunu öğrendim. Dolayısıyla bizim amacımız Fatsa’mızı daha da güzelleştirmek daha da ileri götürmek. Her zaman söylediğimiz gibi Fatsa, Ünye ile Ordu arasında kaldı. Geri kaldı, gelişemedi. İnsanlarımız bu durumu her zaman şikayet ediyorlar. O şikayetten vazgeçirmek için ne yaparız konusunu sürekli gündemde tutarak konuşmamız gerekir. Kent konseylerinde şehrin ileri gelenlerinin katılacağı toplantılarda konuşulması gerekiyor. Fatsa’mızı daha nerelere götürebiliriz? Fatsa’daki yardımları daha çok nasıl arttırabiliriz? Organize Sanayi Bölgemizi gezdik orada 29 tane fabrikamızı gezdik ve gerçekten çok gururlandık. Yaklaşık 2700 vatandaşımız ekmek yemekte. Karadeniz Bölgesi’ne baktığımız zaman en çok istihdam sağlanan yer Fatsa Organize Sanayi Bölgesidir. Buraya yatırım yapan insanların çoğu dışarıdan gelen insanlar ve imkan olsa bin dönümlük araziye başka insanlar da yatırım yapmak istiyor. Dolayısıyla Fatsa’yı gerçekten seviyorlar, gelip yerleşiyor ve ev alıyorlar. Biz belki o anlamda Fatsa’nın kıymetini bilmiyoruz. Ancak şehri bir arada tutan güzellikler var. Kısaca bugünkü kahvaltımızın amacı bir araya gelmek ve Fatsa’mızın olumlu gelişimlerini ve sorunlarını gündeme getirmekti. Uzun bir süre bir araya gelemediğimiz için kendimi suçlu hissettiğimi söylemeliyim.
Fatsa’da Devlet hastanesi yapılıyor, hastanemizin yarısı yıkıldı; ama biz vatandaşlarımızın mağdur olmaması için ciddi çalışmalar yapıyoruz. Hastanemizin bir kısmı yıkıldığı için hasta vatandaşlarımız yatacak yer bulamayacaklar. Bizler bu süreçte vatandaşlarımızın mağdur olmaması için hem poliklinik hem de yatak kapasitesi olan bir bina arıyoruz. Çınar Hastanesi, yeni hastane binamız bitene kadar bizim ihtiyacımıza cevap verebilecek bir yer ancak onun hukuki bir süreci var. Çınar hastanesi için yetkililerle konuşup, kiralama yoluna gidilecek. Onu aşmaya çalışıyoruz.
Dolunay Mahallesinde Dolunay Koleji’nin olduğu yer var. Kolej taşınacak o binada da hastanenin belli bir bölümü hizmet verebilecek.
Ordu Çevreyolu
Ünye çevre yolu bitti, geçen bayramda da, ilçemize çok büyük derecede göç oldu. İl dışındaki vatandaşlarımız hem fındık, hem de bayram için ciddi bir şekilde Fatsa’ya ve Ordu’ya göç geldi. Ciddi bir Trafik yoğunluğu oldu. Dolayısıyla bu trafik yoğunluğu devam edecek. Çözüm olarak da çevre yolunun bir an önce bitmesi gerekiyor. Onunla ilgili de çalışmalarımız var. Yine bir çevre yolu projesi var. Ancak Şehrin çok içerisinden geçtiği için o proje uygun görülmedi. Daha önce Karayolları Bölge Müdürlüğü ile yaptığımız toplantılara Bakanlarımız da katıldı. Onunla ilgili fizibilite çalışmalarımız olacak. “ dedi.