Kredi Yurtlar Kurumu Fatsa’ya Yakışır Hizmet Veriyor
.jpg)
İlçemiz Evkaf Mahallesi’nde yapılan bina, 10 dönümlük alana ve 510 öğrenci kapasitesine sahip.İki blok halinde yapılan binada basketbol, futbol sahası, ısı merkezi, kantin, lokanta gibi çok yönlü sosyal alanlar bulunuyor. Diğer blok ise yatakhane olarak kullanılıyor. İlk yılında 250 öğrenci barındıran Fatsa Kredi ve Yurtlar Kurumu önümüzdeki yıl öğrenci sayısını 500’e çıkararak eğitime devam edecek. Yarı özel yurt öğrencilerine konforlu ve özel yurt hizmeti vermenin gururunu yaşarken, eski erkek yurdu ise yeniden tasarlanarak kızların hizmetine verildi. Fatsa’da kız öğrencilerin yurt sorunu bu şekilde aşılmış oldu.
Yurt Müdürü Erol Taşkın, yurdun çok donanımlı ve konforlu bir şekilde faaliyetlerini sürdürdüğünü söyledi.
Yüksek standartlı yurt olduklarını ifade eden Yurt Müdürü Erol Taşkın; “Yurdumuzda kalan öğrencilerin tamamı erkeklerden oluşuyor. Bu öğrencilerimiz Denizcilik Meslek Lisesi’nin çeşitli bölümlerinde eğitim görüyorlar. Bir ve üç kişilik odalarda kalıyorlar. Odalarımızda tuvalet, banyo, mini buzdolabı, telefon ve bazalı yataklarımız var. Ayrıca bünyemizde engelli öğrencilerimiz için de odalarımız bulunuyor. Öğrencilerimize 24 saat sıcak su hizmeti sunuluyor. Öğrencilerimiz çarşaflarını ve nevresim takımlarını istedikleri zaman değiştirebiliyorlar ve 20 adet çamaşır ve 20 adet çamaşır kurutma makinesini kişisel olarak kullanabiliyorlar. Yatakhane bölgelerinde öğrencilerimizin ibadetlerini yapmaları için mescidimiz de bulunuyor. Yurt müdürlüğümüz, çok donanımlı ve hizmet anlayışına uygun olarak faaliyetlerini sürdürmektedir” dedi.
Sosyal faaliyetlere büyük önem verdiklerini ve bu güne kadar eski binada sadece barınma ihtiyacının karşılanabildiğini belirten Yurt Müdürü Taşkın sözlerine şu ifadelerle devam etti: “Son zamanlarda imkânların daha da gelişmesi üzerine futbol, basketbol, masa tenisi, satranç ve voleybol gibi sosyal faaliyetlere önem vermeye başladık. Fatsa Gençlik Spor Müdürlüğü’yle yapılan protokol sonucu kapalı spor salonunu belirli günlerde öğrencilerimize tahsis ettirdik. Öğrencilerimiz kapalı ve yağmurlu havalarda orada spor faaliyetlerini sürdürüyorlar. Ayrıca öğrencilerimiz Fatsa ek saha müsait olduğu zaman oradan da yararlanıyorlar. Öğrencilerimize yönelik ücretsiz kurslar veriyoruz. Kur’an, ebru, bağlama ve İngilizce kursu açmak için çalışmalara başladık. Bu kursları gerçekleştirirken de Halk Eğitim’in öğretmenlerinden yararlanıyoruz. Halk eğitim Merkezi Müdürlüğü’müze katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Tarih atölyesi çalışmalarımız var. Haftanın belirli günlerinde sınıflar oluşturarak Fatsa Anadolu Lisesi öğretmenlerinden yararlanıyoruz. Ayrıca Fatsa Müftüsü Hüseyin Can, öğrencilerimize dini konularda bilgiler vermektedir.” dedi.
Katkılarından dolayı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teşekkür ettiklerini vurgulayan Erol Taşkın, bu sayede yurdun bir eğitim yuvası haline geldiğini dile getirdi. Taşkın sözlerini şöyle tamamladı: “Öğrencilerin yurda giriş çıkışı parmak iziyle yapılıyor. Her kayıt olan öğrencimizin parmak izini sistemimize tanıtıyoruz. Öğrenci girerken parmak izini basıyor ve kimlik bilgileri çıkıyor. Böylece güvenliği sağlıyoruz. Biz öğrencilerimize ayrıca ayni olarak yemek yardımında da bulunuyoruz. Günlük 6.75 kuruş tutarında bir ayni ödeme yapıyoruz. Öğrencilerimiz adına lokanta ve kantin işletmecisine harcamış oldukları yemek giderini ödüyoruz. Buradaki amacımız, öğrencilerin gelişme çağında sağlıklı beslenmelerini sağlamaktır. Devletimiz öğrencilere yardım ediyor” dedi.