ORDU VALİSİ ORHAN DÜZGÜN, "HAVAALANININ YAPILMASI BAŞTA TURİZM OLMAK ÜZERE PEK ÇOK SEKTÖRÜ OLUMLU ETKİLEYECEK"DEDİ
.jpg)
ORDU VALİSİ ORHAN DÜZGÜN, “HAVAALANININ YAPILMASI BAŞTA TURİZM OLMAK ÜZERE PEK ÇOK SEKTÖRÜ OLUMLU ETKİLEYECEK” DEDİ
Vali Düzgün, yaptığı açıklamada, Ulaştırma Bakanlığı DLH Genel Müdürlüğü’nün havaalanının yapımına başlanması için imar planı çevre raporunu istediklerini söyledi.
Bir ilin ekonomik ve sosyal olarak kalkınması için havaalanı çok önemli
2011 yılının ilk aylarında havaalanına inşaatına başlanarak ve kısa sürede tamamlanarak Ordu ve Giresun’un hizmetine sunulmasını heyecanla beklediklerini belirten Düzgün, şunları kaydetti:
Karadeniz halkı memleketleriyle sıkı irtibat içinde olan insanlar
“Bir ilin ekonomik ve sosyal olarak kalkınması için havaalanının varlığının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Özellikle turizm de kalkınmak isteyen bir yerde konaklamanın ve ulaşımın çok kolay olması önem arz ediyor. Yurtdışından ve uzak mesafelerden gelen yolcular, turistler uçaktan indikten sonra 30 dakika içinde konaklayacakları otele transfer olmak istiyorlar. Şu anda mevcut Trabzon ve Samsun havaalanlarının ilimize uzaklığı ikişer saat. Böyle durumda iki, üç saat karayolculuğundan sonra tatil yapmaya gitmek istemiyorlar. Yayla turizmi amaçlı gelmek isteyenlere yayla yollarını da eklediğimizde üç, dört saati buluyor. Ticaretin gelişmesinde de önemli rolü var. Ordu ve Giresun’un toplam nüfusu yaklaşık bir milyon 250 bin. Her iki ilin nüfusuna kayıtlı olup ta İstanbul’da yaşayan nüfusun sayısı da bir milyon civarındadır. Buna diğer illeri ve hatta yurt dışını ilave ettiğimizde yaklaşık 3 milyon Ordu ve Giresunlunun varlığı söz konusudur. Karadeniz halkı memleketleriyle sıkı irtibat içinde olan insanlar. Yaz mevsiminde tatil amaçlı ya da fındık toplama veya yakınlarını, ailelerini ziyaret etmek için pek çoğunun Ordu’ya geldiğine şahit oluyoruz” dedi.
Yeni açılan üniversitelere göre iyi durumdayız
Ordu Üniversitesi’nin hızla geliştiğini ve yeni bölümleri açılan bir üniversite olduğunu da anlatan Düzgün, “Gelecek öğrencilerin bir kısmı daha kolay ulaşım açısından havaalanı olduğuna bakarak burayı tercih edebilirler. Öğretim üyesi olarak diğer yeni açılan üniversitelere göre iyi durumdayız. Zaman zaman İstanbul ve Ankara’dan da kısa süreli ders vermek amaçlı ilimize gelebilmesi için havaalanının varlığı bazı öğretim üyeleri açısından daha cazip hale geliyor. Havaalanının yapılması başta turizm olmak üzere pek çok sektörü olumlu etkileyecek. İmar planı çevre raporunu DLH Genel Müdürlüğü’ne ilettik. En kısa sürede yapımına başlanacak. Artık insanlar uçağın rahatını lüksünü ve kısa sürede ulaşabilme durumunu bildikleri için karayoluyla gitmek gözlerinde büyüyor. Havaalanının yapılışından sonrada Ordu ve Giresun ile diğer illerde yaşayan hemşerilerimiz arasında daha yakın daha sıcak bir diyalogun kurulacağını düşünüyorum” dedi