TÜRKİYEDE SİYASET YENİDEN YAPILANDIRMAYA ÇALIŞILIYOR
.jpg)
20. dönem Ak Parti Milletvekili Hamit Taşçı, “Türkiye’de siyaset yeniden yapılandırmaya çalışıyor” dedi.
Sivas-Başçiftlik projesinin tamamen ortadan kalktığını da söyleyen Taşçı, “Bölünmüş oto yolu açılsaydı, Fatsa bir liman şehri olacaktı” dedi.
Türkiye son 10 yılda etkin bir muhalefetle karşı karşıya kalmadığını belirten 22 Dönem Ordu Milletvekili Hamit Taşcı: “Ak Parti iktidarı ülkeyi yönetmeye başladıktan sonra Proje üreten bir muhalefet ile karşı karşıya gelmedi. Bu yüzdende iktidarın her yaptığı doğru oldu ve kendi hanesine bu projeleri başarı olarak yazdırdı. Halende başarı yazdırmaya devam ediyor. Bunu gören Türkiye’de siyaset dışı milatlar etkin bir muhalefet oluşturmaya yöneldiler. Siyaseti yeniden düzenlemeye soyundular bu milatlar. Ne kadar başarılı olurlar onu bilemiyoruz. Bunu zaman gösterecektir. CHP’deki son değişim bu yapılanmanın bir ayağıdır. Türkiye’de halen iktidar anayasası ile yönetiliyoruz. 12 Eylül 1980 askeri darbe anayasası taşıyan maddeleri içeren bir anayasa taşıyor. Anayasa topyekûn sivilleşmedikçe Türkiye’de sağlıklı siyaset yapmak hiçte kolay değildir. Mevcut parti yasası ve mevcut anayasa ile Türkiye’de ki demokrasiyi arzu edilen çıtayı yükseltmek mümkün değildir. Bu bakımdan parça parça da olsa son yapılan demok ratik alandaki değişikleri bu paketteki en önemli maddelerden biri olan bir anlamda bu paketin ekseni olan partilerin kolay kapatılamaması ile ilgili maddenin meclisten geçmeyişi Türkiye’de siyaseti yeniden yapılandırmaya çalışanların Ak Parti içindeki bir hareketedir. Benim kendi düşüncem bu yöndedir. Türkiye’de siyaset yeniden yapılanmaya çalışılıyor. Güçlü bir muhalefet oluşturmak ve alternatif bir iktidar partisi ortaya çıkarma gayretleri var gibi belirlendi. Benim kendi yorumum budur” dedi.
Türkiye’de Alt Yapıda Gerçekten Ciddi Anlamda Yatırımlar Gerçekleşti
Taşcı: “22 dönemde Türkiye’de iktidarın ciddi hamleleri olmuştur. Ülke için artıların çok olduğu bir dönemdir. Bizlerde üzerimize düşeni o dönemde yapmaya gayret ettik. 58 ve 59. hükümetler Türkiye’de ekonominin alt yapısını güçlendirdiler ve neticesinde de emeklerin karşılığını aldılar. İktidarın 4 veya 5 yılında hizmetlerde gevşeme söz konusu olmuştur. Bunu biz o zaman kendi iç bünyemizde meydana getirdik. Türkiye’de alt yapıda gerçekten ciddi anlamda yatırımlar gerçekleşti. Eğitim, Sağlık alanında ciddi derecede yatırımları gerçekleştirdik. Hükümet bu alanlarda gerçekten ciddi derecede başarılı olmuştur” dedi
Eğer Teklif Gelirse Milletvekilliği İçin Tekrar Aday Olurum
Siyasete her zaman kısmet olarak baktığını belirten Taşcı: “Bizler kadere inanan insanlarız. Ama bize düşeni de yapmamız gerekiyor. Kimseye kırgın değilim. Ama siyasetin dününde, bugününde belki yarınında devam edecektir bu kırılmalar. İktidar partisindeki insanlar bir araya geldiğinde diğer emeği geçen herkes unutabiliyor. Bu sıkıntı yine yaşanmaya devam ediyor. Her şeyi doğru aktarmak gerekiyor. Ben siyasete 1968 yılında başladım ve 2007 yılında bıraktım. Ülkeye iyi veya kötü hizmetler ettim. Adresimiz belli. Bize bu ülkede tekrar bir hizmet düşerse tekrar evet deriz. Siyasette hizmet üretmekte önemlidir. Eğer teklif gelirse tekrar aday olurum. Bizler Fatsa’nın çocuğuyuz. Elimizden geldiği kadar buraya hizmet etmek istedik ve yaptığımıza da inanıyorum. ” dedi.
2009 yılında aldığım duyumlara göre ihalesi yapılan yerlerin projeleri rafa kaldırıldı
Taşçı: “Bizler Fatsa’nın çocuğuyuz. Bir takım projeler başlattık ve bizim dönemimizde bitmeyen Fatsa, Başciftlik, Sivas ve oradan da Ceyhan bölünmüş yol projesidir. 2004 yılında bu projenin ihalesi yapıldı ve bu proje bitirildi. 2007 yılında da bu projenin Sivas-Başçiftlik arasındaki bazı bölümlerinin yapım ihalesi yapıldı. 2009 yılında aldığım duyumlara göre ihalesi yapılan yerlerin projeleri rafa kaldırıldı. Fatsa, Sivas, Ceyhan bölünmüş yol projesi Türkiye’nin Karadeniz sahil projesinden daha önemliydi bana göre. Çünkü bu proje Akdeniz ile Karadeniz’i birbirine bağlayan bir projedir. Bu projeye bağlı olarak da Fatsa büyük bir liman projesi ortaya çıkmış ve projesi bitmişti. Karadeniz’de bu proje sayesinde Karadeniz’in en büyük limanı olma özelliğini taşıyordu. Karadeniz’e jeolojik olarak en büyük liman olma özelliğine sahip bölge Fatsa olacaktı. En büyük limanı en ekonomik şekilde yapılacak olan yerde Fatsa’dır. Bu proje 100–150 Milyon dolar arasında gerçekleşecekti. Dolayısıyla bu projede rafa kalkmış oldu. Mevcut iktidarın bölgesel elemanları Ordu Mesudiye Hoyluhisar yolu üzerinden razı etmeye çalışıyorlar. 100 Km yol daha da uzuyor. Diğer yol 100 Km daha kısadır. Ekonomi olarak bu yol diğerine göre daha uygun olacaktır. Bu projenin rafa kaldırılması beni şahsen çok üzmüştür. Bunu gündeme getirerek bu projeyi tekrar hayata geçirmelerini istiyorum ama kimse bu konuyla ilgilenmiyor. Bu projenin yeniden ele alınarak gerçekleştirilmesi gerekiyor. Sivas, Başçiftlik hattı Fatsa için hayati önem taşıyan bir projedir. Fatsa’nın tüm birimlerinin bu konuyla ilgilenmesini istiyorum” dedi.
•Ferudun Cumhur ALTUNTAŞ