46. KÜTÜPHANELER HAFTASI KUTLANDI
.jpg)
Fatsa Kaymakamlığı İlçe Halk Kütüphanesi tarafından düzenlenen etkinlikle 46. Kütüphaneler Haftası kutlandı. İlçe kütüphanesini toplantı salonunda gerçekleşen programa Fatsa Kaymakamı M. Selman Yurdaer, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Uzun, FATSO Başkanı Tayfun Karataş, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çicekli, daire amirleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan İlçe Kütüphanesi Müdürü Muhammet Uzun: “Okuduğumuz, öğrendiğimiz, unuttuğumuz, yıllar geçse de hatırladığımız, içimizde iz bırakan, kesinlikle bu benim dediğimiz, ağladığımız, hiç bitmemesini dilediğimiz, sakladığımız, hediye ettiğimiz, ödünç verirken geri gelir mi acaba diye hayıflandığımız, ilk sayfasına adımızı, yılı ve o an ikamet ettiğimiz şehri kondurduğumuz, yıllar sonra arasına iliştirdiğimiz bir resmi bulup iç çektiğimiz, kaldığımız sayfayı unutup aynı bölümü baştan okuduğumuz, okurken uyuduğumuz, uyurken düşündüğümüz ve günlerce konuşup en sonunda “Mutlaka oku, harika” diye tavsiye ettiğimiz kitaplar, kitaplar, kitaplar... Tabii bir de aramızda bu ve buna benzer bir bağın ne maddi ne de manevi anlamda kurulduğu ve belki de hiçbir zaman kurulmayacağı milyonlarca sayfa, harf, ünlem. Aslında düşünüldüğünde dipsiz bir kuyu kitaplar ve okuma . Nasıl bizler bir yere, şehre, aileye ve bir yuvaya aitsek bu hayatta, hepimizin kadim dostları kitaplar da bir yuvaya ait elbette : Kütüphanelerimiz ; Onları saran sarmalayan anavatan. Bilginin merkez bankaları, bizlere karşılık istemeden veren hazine kaynakları. Böylesi eşsiz bir dünyanın kapıları yüzyıllardır insanoğluna, onun beklentilerine ve hayal dünyasına cevap vermek üzere açılıyor, insanlar okusun diye. Okumak, doğduğu andan itibaren birçok eğitim süreci geçiren insan için en kolay ve en etkili öğrenme yoludur. Sahip oldukları bilgilerin %60’ını bu yolu kullanarak edinen gelişmiş ülke toplumları, fazla okumanın sağladığı avantajları her alanda yaşamaktadırlar. Geri kalmış toplumların karşılaştıkları sorunların bir çoğunun kaynağında ise eğitimsizlik yer almaktadır. Bu toplumlarda kişiler, okuyarak geçirebilecekleri zamanları çoğunlukla yararsız uğraşılarla geçirmektedirler. Oysa her okuduğumuz kitap bize Bilgiİ, Tecrübe, Başarı ve de hayattan kazanılmış Zaman olarak geri dönmektedir. Okuyarak olayların ve gelişmelerin iç yüzünü öğrenen bir kişi, öncelikle kendine olan güvenini artırır. Bu ise aynı zamanda düşünce ufkunu geliştirip, geniş bir görüş açısı sağlayarak, olayları inceleme yeteneği kazandırır. Ayrıca okuyan kişiler çok okumanın beraberinde getirdiği zengin kelime dağarcığına sahip oldukları için, hikmetli ve etkileyici konuşarak hitap ettikleri kişilerde etki de uyandırırlar. Bu etki ise insanlarla ilişkileri güçlendirmekte, kişiye daha sosyal bir karakter kazandırmaktadır. Dahası, geniş kelime dağarcığı, insanın daha fazla kavramla düşünebilmesini de sağlar. Yani düşünce kapasitesini ve kültür düzeyini artırır. Boş zamanlarını, çoğu zaman hiçbir yararlı bilgi aktarmayan televizyon karşısında geçirmek yerine kitap okuyarak değerlendiren bu kişiler, edindikleri bilgi ve kültür sonucunda aynı zamanda toplum içinde etkin bir kişiliğe sahip olurlar. Tüm bu özellikler, kişilerin öncelikle kendileri için okumaları gerektiğinin çok önemli bir göstergesidir” dedi.
Fatsa Kaymakamı M. Selman Yurdaer ise: “46. Kütüphaneler haftası kutlu olsun. Bu programı hazırlayan başta İlçe Kütüphanesi Müdürü Muhammet Uzun olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Daha sonra Program ödül töreni ile devam ettikten sonra program bitimi İlçe Kütüphanesi Müdürü Muhammet Uzun tebrikleri kabul etti.