BENİM BALONLARIM VARDI...
Nereden geldi aklıma bilmiyorum ama, geçtiğimiz yıllarda kaybettiğimiz İbo’nun hit parçalarından “Benim balonları” isimli bir şarkısı vardı.
“Benim balonlarım vardı, onları kimler aldı. Mutlu bayramlar vardı, kim bilir nerede kaldı” diye sürüp gidiyordu..
Nereden aklıma geldi bilmiyorum ama, bu şarkının sözlerini benim, bizim, bizlerim milletvekillerimiz vardı. Neredeler şimdi? Diye sözlerini değiştirmek geldi içimden.
Şöyle bir geçmişe dönüp bakıyorum da, eski milletvekillerimiz Bahri Kibar, Eyüp Fatsa, İhsan Şener hemen hemen her hafta ilçemize gelirler, vatandaşlarla sohbet ederler, esnaf ziyaretlerini sürdürürlerdi. Etliye, sütlüye pek karışmayan Hamit Taşcı dahi Fatsa’ya gelir bir dizi ziyaretlerde bulunurlardı.
Şimdiki vekillerimize bir bakıyorum da, temsilcisi oldukları ilden, ilçelerden çok ama çok uzaklardalar.
Ordu iline bir bakan geldiğinde eşlik ediyorlar, bizler de o zaman yüzlerini görüyoruz.
Tamam, anladım, anlıyoruz da bizim vekillerimizi görmememiz, dertlerimizi, sıkıntılarımızı anlatmamız için illa ilimize bir bakanın mı gelmesi gerekiyor.
Geçmiş yıllarda Bahri Kibar’ın, Eyüp Fatsa’nın, İhsan Şener’in yaptığı ziyaretler, ziyaretler sırasında yaptığımız sohbetleri hatırladım.
Ne çok özlemişim bu tür sohbetleri, sorunlarımızı yazmaktan ziyade sözlü olarak iletmeyi..
Yapacak bir şey yok. Şunun şurasında 2025 yılına ne kaldı ki?...
ÇEVRE YOLU ve FATSA
Hey gidi günler hey.....
Günler, haftalar, aylar geçiyor...
Zaman kısa...
Bir bakıyorsunuz, verilen sözler haftalar, aylar geçmesine rağmen askıda kalmış, yerine getirilmemiş.
Çevre yolundan bahsediyorum çevre yolundan...
Hani dönemin belediye başkanı Hüseyin Anlayan ile milletvekilimiz Ergün Taşçı’nın ev sahipliği yaptığı ve Spor Kompleksinde gerçekleştirilen toplantıya dönemin milletvekili Oktay Çanak, dönemin AK Parti ilçe başkanı Abdullah Uçar ve çok sayıda sivil toplum kuruluşunun temsilcileri katılmıştı.
Yapılan toplantıda Ergün Taşçı’da yapılan hizmetin önemine binaen çok güzel bir konuşma yapmış katılımcıları heyecanlandırmıştı...
Ergün Taşçı söz konusu toplantıda şu görüşlere yer vermişti :
“Ordu Çevre Yolumuzun birinci etabı açılacak. Açıldığında ilimizin konumu çok farklı olacak. İkinci etap ile ilgili hukuki engeller kalktı ve tüm Karadeniz’i ilgilendiren Fatsa Çevre Yolu projesi hayata geçti. Taleplerin yoğunluğu süreci hızlandırdı. Durmayacağız ve istikrarlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. Fatsa Çevre Yolu projesi Türkiye’nin en büyük mega projelerinden birisidir. Kamu ihale bülteninde çevre yolu ile ilgili ayın gerçekleşti. 18 Ocak 2017’de proje ihalesi ile ilgili teklifler alınacak. Hızlı bir şekilde proje ihale süreci kimin aldığı belli olacak ve kısa sürede yüklenici firma çalışmalara başlayacak. Birkaç yıl içinde gerçekleşecek projeye bölgemiz çevre yoluna ara bağlantı yolları ile birlikte kazanacaktır.”
“Fatsa Çevre Yolu çok önemli”
Fatsa Çevre Yolu projesinin nihaiyi bir sonuca ulaştığını belirten dönemin AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak ise “Yaklaşık 22 kilometrelik bir çevre yolu sadece Fatsa ilçesini değil, bu bölgede yolculuk yapan herkesi etkileyecektir. Ünye ilçesinde, Ordu’daki çevre yolunun yapılması trafik güvenliğini sağlamak içindir. İnsanların kısa süre içerisinde kendi sevenlerine, iş yerlerine, ailesine sağlamak içindir çevre yolunun yapılması. Çevre yolu ile birlikte trafik hızlanmış olacak ve rahatlamış olacaktır. Karadeniz Bölgesi için Fatsa Çevre Yolu çok önemlidir” demişti. Bizlerde bu konuşmalardan sonra heyecanlanmış, umutlanmış gözlerimizi çevre yolunun yapımına çevirmiştik.
Sonuç :
Konuşmalar lafta kaldı. Kayda değer hiç bir ilerleme yok.
Tek tesellimiz yapılan o konuşmalar.
Çevre yolu gündeme gelince tarih yapraklarını çevirip o günkü konuşmaları yeniden okuyor ve aynı heyecanı yaşamaya çalışıyorum. Sanki dün gibi.
Yine umudumu kaybetmeyip geleceğe bakıyorum. Bakmak istiyorum daha doğrusu.
Hizmete açılan Ünye çevre yolundan sonra, Fatsa çevre yoluna halen başlanılmaması bölgemiz için büyük bir kayıp ve bir o kadarda üzücüdür.
Tabii çevre yoluna bugün başlanılsa, bitirilmesi yaklaşık en az 10 yıl sürebilir. Bunu biz de biliyoruz. Ama çekilen çilenin bitmesinin en azından gününü, yılını biliriz. Başladı deriz, yapımı sürüyor deriz, şu yıl bitiriliyor deriz...
Derken de bir bakmışız çevre yolumuz bitmiş çekilen çileler bitmiş yerini sefaya bırakmış.
Sahi ne oldu bizim çevre yolumuz.
Hakikaten merak ediyorum.
Sadece merak ediyorum.