FATSA LİSELİLER GECESİ
Uzun zamandır hazırlıkları yapılan Fatsa Liseliler gecesi geçtiğimiz 28. Temmuz. Pazar akşamı Fanizan Restoran’da yapıldı. 100 kişinin üstünde olduğunu tahmin ettiğim katılımla ilgili bu haftayı değerlendirmek istiyorum. Öncelikle yazının daha başında organizasyonu gerçekleştiren Sayın Belkıs Türk ve Sayın Hasan Köse kardeşlerimi kutluyorum. Yine gecede siyaset ve doktorluk dışında bir de sunuculuk özelliğini ispatlayan Sayın Dr. Hamit Tandoğdu’yu da ihmal etmemek gerektiğini, O’nu da katkılarından dolayı kutladığımı belirtmek isterim.
Takip ettiğim kadarı ile bu Pazar yapılan buluşma 3. Buluşma oluyor. Daha önce yapılanlara maalesef katılamamıştım. Bu defa Bodrum’dan bu gece için geldiğimi söyleyebilirim. Bana 1987, 1988, 1989 ve devamındaki birkaç yıl yapılan İstanbul’daki Fatsalılar gecelerini anımsattı. Yıllar önce aynı sınıflarda okuyan veya aynı sınıfta olmasa bile teneffüslerde birlikte tur atan okul arkadaşlarının birbirlerini yıllar sonra ilk defa görüp, hasret gidermeleri hafife alınamayacak manzaralar oluşturuyordu.
Fatsa Lisesi çok öğrenci yetiştirdi. Çok öğrenci ülkenin kaderine hükmedecek sıfatlara sahip oldu. Benim Pazar akşamı gördüğüm bu manzara ilk olmadı. Son da olmayacak, olmamalı da… Çünkü o kadar arkadaşımız var ki hepsinin birbirini görebilmesi yıllara sari bir durumdur. Bir kişi bu yıl bir arkadaşını, belki de beş yıl sonra bir başka arkadaşını görebilecektir. Yani bu buluşmalar, eğlence geceleri yıllarca popüleritesini koruyacaktır.
Bir diğer husus arkadaşlarımızın ısrarlı çabalarına karşılık verilmemesi, ya da yanlış cevap verilmesi konusudur. Defalarca katılım ile ilgili çağrı yapılmıştır. (Gerek yıllarca İstanbul’daki Fatsalılar Derneğinde, gerekse İstanbul’daki Demokrat Ordulular Platformunda ve Hukuk Fakültesinden arkadaşlarımla yaptığımız organizasyonlara görev alan bir tecrübe ile söylemek istiyorum) gurup sayfasında bu toplantıya katılacağını söylediği halde katılmayan, ya da katılacağı kişi sayısını tutturmayan benim dahi tanıdığım arkadaşlarımız olmuştur. Bu durum organizasyonu yapan kişileri zor durumda bırakmaktadır. Hiç kimse: Ben gitmesem ne olur? Hiç kimse fark bile edemez.’’ Şeklinde düşünmemelidir. Kayıt tutulmakta, kişi sayısına göre hazırlık yapılmaktadır. Ben gitmesem hiç kimse fark edemez bile diyen insan sayısı birden 20 kişiyi bulduğunda her şey allak bullak olabilmektedir. Yukarda değindiğim gibi organizasyonun dışında olmama karşın geleceğim dediği halde gelmeyenlerin olduğu tarafımdan dahi fark edilmiştir. Bütün bunlara karşın gerek müziği, gerekse ikramlarından karşılama nezaketine kadar her şey çok güzel olmuştur. Umarım ilerleyen yıllarda organizasyona katılacak başkaca arkadaşların yükü paylaşması ile bu tür geceler devam ettirilir. Tekrardan organizasyonda görev alan arkadaşlarımı kutluyor, önümüzdeki yıllarda daha kalabalık katılımlar bekliyorum.