SEÇİM 14 MAYIS’TA
Geçen hafta “Seçim yaklaşıyor” başlıklı yazım, önce Fatsa, daha sonra da Ordu gündemine oturdu...
Geçtiğimiz hafta seçim tarihi belli olmadığı için aday adayı sayısı az olduğu için sadece bir kaç isim gündeme gelmişti.
Şimdi ise genel seçim tarihi Bn. Cumhurbaşkanımız tarafından 14 Mayıs olarak açıklanınca biliyorum ki, aday aday sayısı çığ gibi büyüyecek.
Tabii aday adayları sadece iktidar partisinden değil, muhalefet partilerinden de gün ve gün artacak.
Geçtiğimiz haftaki yazımı biraz daha açtığımız zaman gerek iktidar partisinin, gerekse muhalefet partisinin teşkilatın sesine kulak vermelerini bekliyoruz.
Ekerken, biçerken ortalıkta görülmeyen kişilerin, sadece seçimden seçime aday adayı olarak boy göstermelerini, ben de siyasi parti teşkilatları gibi hazmedemiyorum.
5 yıl boyunca teşkilatlar çalışacak, çabalayacak, gecesini gündüzüne katacak, işini, eşini ve çocuklarını partisi uğuna ihmal edecek, aday adayı olduğu zamanda, hiç alakasız olan kişiler listelerde yer alacak...
Olacak iş değil.
Tüm siyasi partilerin yapacakları iş, önce kendi teşkilatları içerisinde arkasında duracakları bir kaç adayı netleştirmek. Daha sonra da genel merkeze arkasında duracakları adayları sunmak.
Bu sistem yapılmadığı takdirde yine hüsran, yine hüsran. Sıkıntılarla baş başa kalmak.
Geçmiş dönemde yaşadıklarımızdan ders almamız gerekiyor.
İlçeyle bir ilişkisi kalmamış. Sadece nüfus kağıdında Fatsa yazan, sokağını, mahallesini, aday olduğu parti teşkilatını tanımayan kişilerden ilçeye ne gibi hayrı olabilir ki?
Bakın geçmişte milletvekili, bakan, grup başkan vekili olarak hizmet eden İdris Naim Şahin, Eyüp Fatsa ve Enver Yılmaz bugün aranıyorsa, yaptıkları hizmetlerden kaynaklanıyor.
Onlar teşkilatla iç içe çalışmalarını yürüttüler. Vatandaşlarla yüz yüze görüştüler. Vatandaşların istekleri, dileklerini, şikayetlerini dinleyip çözüme kavuşturdular.
Merhum Sami Tandoğdu bugün hayatta olsaydı, o da aranan isimler arasında yerini alacaktı.
Sonuç olarak Fatsa’lı bir hemşehrimizin listelerde yer alması için önce partiye ne kadar faydası oldu? Fatsa’ya ne kadar faydası dokundu? Hangi hizmetin Fatsa’ya gelmesi için teşkilatla birlikte görüş alışverişinde bulundu? Bunun muhasebesini yapmamız gerekiyor.
Bunu yapmadığımız zaman yine hüsran... yine hüsran...
Ama ben artık hüsrana uğramam istemiyorum...
Ya sız?