İYİKİ FATSA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ VAR
Benim yaşım ve üstümdeki büyüklerim çok iyi hatırlar.
Eski yıllarda televizyonların ve sosyal medyanın olmadığı zamanlarda haberleri ve müzikleri dinlediğimiz radyo programları vardı.
Radyoda bir kaç müzik dinledikten sonra araya hemen bir reklam girer “Her genç kızın rüyası, Zetina dikiş makinası, ya da Evli, bekar, nişanlı, herkese bir Tavşanlı” diye anonslarını dinlerdik.
Bu reklamlar artık yok ama, hafızalarımızdan da silinmiyor...
Şimdi ise gerek Tv.’lerde ve gerekse sosyal iletişimlerde binlerce reklamları görüyor
ve dinliyoruz..
90’lı yollarda temeli atılan OSB’nin bugün meyvelerini topluyoruz. Onlarca sanayi kuruluşu ve binlerce işçi..
Kimin aklına gelirdi ki, OSB Fatsa’ya kurulacak ve Karadeniz’de bir numara olacak..
Geçmişte devletten yeterli yatırımı alamamış, haliyle iş bulmada sıkıntı çeken binlerce gencimiz, Fatsa OSB sayesinde iş sahibi oldular. Sadece Fatsa’da da değil, çevre ilçelerden de gelen binlerce kişinin geçim kaynağı Fatsa OSB oldu.
Nasıl ki, geçmişte yapılan radyo reklamları bugün unutulmayıp, en azından belli bir kesim tarafından hatırlanıyorsa, Fatsa OSB’de yıllarca unutulmayacaktır.
Tabii burada önemli olan, Fatsa OSB’nin müteşebbis iş adamlarıyla, sanayicilerle görüşmeler yapılması ayrı bir anlayış, ayrı bir özveri.
Sanayici kendisine yakın olan, kendileriyle sıcak ilişkiler içerisinde olan kişilerle görüşüp kararını veriyor. OSB sadece Fatsa’da yok ki.
Yıllar önce üyelerin teveccühüyle bayrağı teslim alan Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş, bayrağı yere düşürmediği gibi, birlikte görev yaptığı yönetim kurulu ve meclis üyeleri ile birlikte bayrağı en yükseklere taşımasını bildi. Bu birliktelik sayesinde OSB denilince ilk akla gelen Kayseri OSB’yi yakaladık diyebiliriz.
Nereden nereye....
İşte çalışma şevki, işte çalışma heyecanı...
Başkan Tayfun Karataş’la yaptığımız görüşmeden de anlıyorum ki, Karataş ve yönetim kurulu heyecanlarından hiç bir şey kaybetmemiş. Fatsa OSB’yi bir tık daha nasıl üste taşıyabiliriz hesaplarını yapıyorlar.
Yeni istimlak edilen arsalara yapılacak işyerleri ile inanıyorum ki Fatsa’nın çehresi daha da değiştirecek, sadece ilçemizde değil, çevremizde de işsiz hiç kimse kalmayacak.
Böylece iş arayan gençlerimiz iş bulmada sıkıntı çekmeyecekler.
Doğal olarak ekonomik girdi, esnaflara da yansıyacak. Daha da fazla yansıyacak...
Onun için diyorum ki iyi ki Fatsa OSB var...
Yine Ticaret ve Sanayi Odasının girişimleri sonucu 12 Derslikli Özel Eğitim Okulunun temeli atıldı. Başkan Tayfun Karataş ve yönetim kurulu üyeleri, okulun bir an önce bitirilmesi için yardım kampanyalarını aralıksız olarak sürdürüyorlar. Dilerim özel eğitim okulu en kısa sürede bitirilip hizmet vermeye başlar.
Yazımın başında da belirttiğim reklamlar, bugün halen kulaklarımızda çınlayıp duruyorsa, yarınlarda, hatta yıllar sonra da Fatsa OSB’nin bugünlere gelmesinde emeği geçenler, unutulmayacak, her zaman sevgi ve saygıyla anılacaktır.
ARAÇLARA MI YASAK, YOKSA YAYALARI MI YASAK?
Geçtiğimiz haftalarda dile getirmiş, kısa bir süre içerisinde de çözüme kavuşturulmuştu. Lakin zaman geçti, yine eski tas, eski hamam...
Merkezdeki en işlek İnönü ve Reşadiye caddelerinden bahsediyorum.
Güya araç trafiğine kapalı. Gelin görün ki, neredeyse yayadan çok bisiklet, motosikletler cirit atıyor.
Hiç kimsenin ekmeği ile oynayacak değiliz ama, anne ve baba çocuklarının ellerinden tutmuşlar, alış veriş yapacaklar. Yapacaklar ama nasıl yapacaklar? Artık o kadar çok bisiklet ve motor oldu ki, çocuklarını, kendilerini korumak zorunda kalıyorlar.
Birine soruyorsunuz Büyükşehir bakıyor diyor, diğerine soruyorsunuz, Fatsa Belediyesi bakıyor diyor, bir başkası ise, bu iş emniyetin işi diyor.
Valla bu iş kimin sorunu ise bir an önce el atıversin. Kazalar geliyorum demeye başladı.
Sorunu çözmek için illa bir kaç kişinin kafasının, gözünün yarılması mı bekleniyor anlamış değilim.
Bir yetkili tebdili kıyafet giyip gözlem yaparsa, ne demek istediğimi iyi anlar...
Benden söylemesi...