FATSANIN SENBOLU OLAN ADAMIZIN DOĞAL YAPISINI KORUYALIM DİYE DÜŞÜNÜYORUM
Fatsa Belediyemizin ve Büyük Şehir Belediyemizin Fatsa’ya Yapmış olduğu hizmetleri şöyle bir sıralamak istiyorum
1- Kapalı Pazar yeri yapıldı çok güzel
2- Bölgenin en donanımlı kesimhanesi yapıldı. Harika
3- Sevgi caddesinin 50 yıllık alt yapı sorunu hal oldu. İyi hizmet
4- Geniş yaya kaldırımları yenilendi. Müthiş
5- Köy yolları beton ve asfalt şeklinde yapıldı. İyi bir hizmet
6- Hamlık yolu, Sevgi caddesi, Kurtuluş, Reşadiye caddesi, Ata caddesi yaya yolları ve asfaltlama işleri yapıldı. Çok iyi
7-Belediye kademesine 30 yakın araç gerek alındı çok müthiş
8- Belediye hizmet binası bitirilip hizmete sokuldu
9- Sahildeki eyvanlar Fatsaspor’un hizmetine verilerek sahil sen vaziyete getirildi.
10- Atatürk parkında inşaat çalışması başlatılarak orası eski işlerlik vaziyetine getirilmesi çok iyi. Bitince inşallah görürüz. İyi bir hizmet olacak. Birazda işletme bütçemize uygun olursa daha iyi olur.
11- Limanda ticari balıkçılara korunmaları için kulübeler yapıldı. Devamı inşallah amatör balıkçılara yapılır diye düşünüyorum. Bekleyip göreceğiz inşallah.
12- temizlik hizmeti özelden alınıp belediye bünyesinde hizmet verip önemli bir tasarruf elde edildi. Tebrik ederim.
Yukarıda sıralamaya çalıştığım Fatsa’ya yapılan her iyi hizmeti arkasındayız. Bu hizmetleri Fatsa belediyesi Büyük şehir belediyesi ile beraber yapıyor. Bu işlerde Fatsa Belediyesi'nin imzası da var. O halde büyük şehir küçük şehir ayırımı bence yanlış. Yapılan hizmetler Fatsa’yaysa mesele yok.
Bu gibi hizmetler ihtiyaçlar yapıldığı sürece her zaman yazarım, söylerim, konuşurum, savunurum.
Geleyim başlığımızın konusuna. Nasıl iyi işlerin yanında duruyorsak, yapılacak yanlışları da uyarmaya, ikaz etmeye eğilip bükülmeden söyleyeceğiz.
Fatsa adasına bir takım tadilatlar neticesinde bazı şekil verilip, galiba eğer doğru ise gezi motorlarının ve turistlik amaçla kullanılması için adaya yanaşmaya ve gezinti yapılması için betonlar gibi bir takım ilaveler yapılması, adanın doğallığını bozacağı gibi, orada bulunan bütün istavrit, barbun, Mezgit, palamut, levrek, lüfer, hamsi gibi balık yataklarının yok olması anlamına gelir.
Bir de ben bir denizci aileden gelen biri olarak Fatsa’nın en tehlikeli denizi yıldız karayeldir. Kışın o deniz yıldız karayel yaptığı gibi, orada yapılmak istenen yanaşma yerlerini darmadağın eder. Tıpkı Yenipazar’daki yolu zaman zaman yıktığı gibi.
Eskiden Mayıs yedisi olurdu. Köylerden gelen ve Fatsa’da yaşayan Fatsalılar, ticari motorlarla adamızı turlayıp gezinti yaparlardı. Son zamanlarda oda yapılmaz oldu.
Sonuç olarak adanın doğallığı ile oynamayalım. Varsın adamız sembol olmaya bu vaziyette kalsın. Onun yerine Fatsa limanımızı güzelleştirir. Fatsa’lıların hizmetine sunalım Atıl durumda duran Fatsa’nın orta yerindeki balıkhaneyi düzeltelim. oradan o ucubeyi kaldırıp Fatsa’lılara daha iyi hizmet verecek bir şeyler yapalım.
Tabii bu düşünceler ve görüşler tamamıyla bana aittir yine söylüyorum. Adamıza dokunmayalım balık yuvalarımızı yok etmeyelim. Adamız yıllardan bu yana kaldığı gibi mağrur bir şekilde üzerindeki fenerle gelen giden gemilerimize yol göstermeye devam etsin bizlerden bu konuda bilgi alınmak istenirse her zaman hazırız lüzumlu ve Fatsa halkına hizmet edecek işlerin yanındayız yazımızın başında yazdığımız gibi yanlış olduğuna inandığımız işleri de ada gibi uyarmaya devam edeceğiz. FATSA HEPİMİZİN. Saygılar.
Ayrıca unutmuş olduğum bir konuyu da paylaşmadan duramayacağım. Adanın resminde görüldüğü üzere martıların karabatakların beton kuşlarının ördeklerin doğal yaşama ve üreme alanıdır. Şu an adaya gidilirse yumurtalar ve martı yavrularını görmek mümkün. Hatta martılar yumurtalarını ve yavrularını korumak için adaya çıkıldığında, insanın üzerine çalıyorlar. Adaya şapkasız çıkılması da tehlikeli oluyor. ADAMIZIN durumu bu. Tabii şeklini koruyalım. Böylece doğallığı devam etsin gitsin.