ORDU TANITIM GÜNLERİ
Bu yıl İstanbul Yenikapı’da 10. Yapılan Ordu tanıdım günleri geçtiğimiz Perşembe günü başlayıp, pazar günü sona erdi.
4 gün süren tanıtım günlerinde Fatsa’dan İstanbul’a giden Fatsalılar ile, İstanbul’da yaşayan Fatsalılar bir araya geldiler.
Ev sahipliğini de kurulan standa Fatsa Belediyesi yaptı.
19 ilçenin belediyeleri kurdukları standlarda da hemşehrilerini ağırladılar.
İkram ve sohbetlerden sonra hatıra fotoğrafı çekildi.
Hemen hemen her stand da, ilçenin tarihi ve turistik yerlerinin fotoğrafları sergilenirken, ilçeleri tanıdan gazeteler, broşürler dağıtıldı.
Sonuç olarak güzel bir ortam, bayram havası şeklinde geçen 4 gün.
Uzun zamandır birbirleriyle görüşemeyenlerin hasret gidermeleri.
Bunlar güzel ortamlar. Hem de yaşadığımız süreçte, biraz nefes alma, rahatlama olarak ta değerlendirme yapılabilir.
Ancak anlayamadığım bir husus şu.
Madem adını “Ordu Tanıtım günleri” olarak koyuyoruz, tezgahlarda, Afyon sucuğu, Erzincan peyniri, balı, Malatya kümesi, Gemlik Zeytininin ne işi var?
Çocukluğum geçtiği Perşembe Yaylasının standını görünce biraz da nostalji yapayım diye hemen gittim. Tezgahta Perşembe yaylası peynirinin yanı sıra Erzincan tulumu da satılıyordu. “Erzincan tulumunu niye satıyorsunuz” Tezgahtaki arkadaşa sordum. O da, “Ağabey, her ürünü satıyoruz. Gemlik zeytini de satıyoruz” diye cevap verdi. Ben tercihimi Perşembe yaylası peynirinden kullandım ama, anlatmak istediğim, bizim standlarımızda sadece Ordu’ya ait ürünlerini görmek istememden kaynaklanıyor. Ben istediğim zaman Erzincan tulum peynirini, Kars’ın kaşarını, Erzurum’un balını zaten alıyorum.
Halbuki, tezgahlarda satılan ürünlerin hemen hemen hepsi Ordu ilimizde üretiliyor. Tercihimiz de Ordu’nun ürünleri olmalıdır.
Amaç, Ordu ilimize tanıtacaksak, turistik yerlerin, tarihi yerlerin fotoğrafları yanında ilimizde üretilen ürünleri teşhir etmemiz daha mantıklı olur diye düşünüyorum.