KİMLER ADAY OLABİLİR?
Mahalli seçim yaklaştı ya, hemen hemen herkesin dilinde aday adaylarının ismi telefuz ediliyor.
O bu partiden, şu bu partiden aday adayı olacak diye yapılan sohbetlerde yüzlerce isimler sırasıyla gidiyor.
Dikkat ettiğim husus, ”Şu aday adayı aday olursa, şunu yapabilir, bu aday olursa bilgi birikimi fazla, bunu yapabilir” diye bir söylem yok. Sadece aday adaylarının isimleri dilden dile konuşuluyor.
Böyle mi olmalı? Asla böyle olmamalı.
Bir defa adı geçen aday adaylarının bir geçmişine bakmalı. Bu güne kadar hangi işle uğraşmış. Yaptığı işte başarılı olmuş mu? Yaşadığı ilçe için hangi faaliyette bulunmuş.Hangi taşın altına elini koymuş, Hangi sosyal aktivitenin öncülüğünü yapmış. Hangi derneği yönetiminde ya da başkanlığında görev almış. Halkla ilişkileri nasıl? Vb. Bir çok konuyu gündeme getirip yakıştırmalar yapmamız gerekmiyor mu?
Tabii ki her bireyin aday olma hakkı var. Olacaktır da. Ama vatandaş olarak da bizlerin, yukarıda sıraladığım unsurları da gözden geçirmemiz gerekiyor. Ona göre de aday adayı olacak arkadaşlarımızın ne gibi özellikleri olduğunu öğrenmiş oluruz.
DAVETLİLER VAR... EV SAHİBİ YOK
Önceki gün düzenlenen “Atık Pilleri Atık Kutusuna Atalım. Elektronik atık Çöp değildir” sinevizyonlu tanıtım programına davetliydik.
“Davete icabet sünnettir” düşüncesiyle de katıldık.
Saat 14.00’de başlayacak sunum 15 dakika gecikmeyle başladı.
Başlamasına başladı ama, binbir zahmet ve özenle hazırlanan programda ev sahipleri yoktu. Ev sahiplerinin katılamayacağını, sunumu yapan Derya Özcan Ateşli’nin söylemiyle başladı.
Muhakkak önemli bir iş araya germiştir ama, ev sahibi olarak 5-10 dakika da olsa mazeret belirtip ayrılabilirlerdi.
Mükemmel bir şekilde hazırlanmış bu güzel sunuma bir çok daire amiri katıldı. Aynı mükemmellikle de sinevizyonlu gösterim yapıldı. Ne yazık ki, vatandaş fazla ilgi göstermedi ne hikmetse.
Halbuki bu tür toplantılara çok sayıda hemşehrimizin katılımını beklerdim. Yeterli tanıtım mı yapılmadı, yapıldı da ilgi mi gösterilmedi bilemiyorum.
Bu bilginin geniş kitlelere yayılması ve bilgi sahibi yapılabilmesi için Cuma günleri hutbede ve vaaz sonunda bir kaç dakika konuyla ilgili bilgi verilebilir, veyahut, yeniden düzenlenmesine inandığım bu sunumun tarihi, camii cemaatine duyurulabilir.
Böylece harcanan eme te boşa gitmemiş olur.
VATANDAŞ MALINI NASIL İŞ YERİNE GETİRECEK?
M. Kemal Paşa Mahallesindeki Reşadiye ve İnönü Caddeleri, iş yerlerinin, ticaretin yoğun olduğu yerler.
Yayalaştırma projesiyle adı geçen mahalle ve caddelere araç girmesi yasaklandı.
Bir çok esnaf iş yerlerine gelen mallarını indirememekten ya da müşterisine teslim edememekten rahatsız. En azından mesai saati başlamadan, caddeler bomboş iken mallarını indirmek ve teslim etmek için girişimleri de sonuçsuz kalmış.
Gerekçe de yeni döşenen taşlar 2 tondan fazla yük kaldıramıyormuş.
Bırakalım indirmeyi, ya da yüklemeyi de Allah korusun, olası bir sel felaketinde tıkanan mazgalları açmak için tonlarca ağırlıktaki vidanjör, yine Allah korusun, muhtemel bir yangında yaklaşık 30 ton olan itfaiye nasıl bu cadde ve sokaklara girip müdahale edecek pek anlamış değilim.
Görüntü güzel oldu olmasına da yapılmadın önce bu olumsuzluklar neden akla gelmedi diye de merak etmiyor değilim.