GAZETENİZ GÜNEŞ 48 YAŞINDA
Elinizde tuttuğunuz gazeteniz Güneş 47 yılı geride bırakıp 48. yaşına girmenin mutluluğunu yaşıyor.
Dile kolay, 47 yıl... Yarım asra iki yılımız kaldı.
Fatsa’nın sorunlarını gündeme taşımak, Ordu ve Ankara’daki bürokrasi sorunlarını aşmak için dönemin Devlet Hastanesi Baştabibi Opr. Dr. Osman Hilmi Memecan, Hikmet Altuntaş, Sıtkı Pazarbaşı ve İsmail Hanikaz tarafından 22 Şubat 1971 yılında kurulan ve ilçeyi ısıtıp pırıl pırıl açsın diye adını “GÜNEŞ” koydukları gazeteniz, 47 yılı geride bırakıp 48. yaşına girdi.
Değerli okurlarımız,
Bir müessesenin yaşaması sadece kendi çabalarıyla olmuyor. Yaptığı işin kamuoyu tarafından da kabul görmesi, beğenilmesi desteklenmesiyle sürüp gidiyor..
Şükürler olsun Allah’a ki, sizlerin desteği, yazarlarımızın hiçbir maddi karşılık beklemeden katkıları ile bugünlere geldik. Sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır.
Sağolun varolun...
Fatsa’da Güneş var. Güneş’te Fatsa var.
Değerli okurlarımız,
Güneş gazetesinin 47 yıllık arşivini tarayıp baktığınızda, mutlaka kendinizle ya da bir yakınınızla ilgili bir haberi bulup okuma fırsatını bulabilirsiniz.
Onun için diyorum ki, Fatsa’da Güneş var, Güneş’te Fatsa var.
Yayın hayatına başladığı yıllarda elle dizilip, sallama pedal denilen baskı ile okurlarının karşısına çıkan Güneş Gazetesi, yıllar içerisinde ilkelleşen teknolojiyi de geride bırakıp, 1992 yılından itibaren o yıllarda diğer ilçelerde olmayan bilgisayar sistemi ve ofset baskı teknolojisiyle basılıp dağıtılmaya başladı.
Güneş’in internet sayfasıyla ; gurbetteki Fatsalılar da memleket özlemleri dinmektedir. Bu siteyi hafta da binlerce hemşehrimiz ziyaret etmekedir.
Bu başarının sırrı ; doğru-tarafsız ve ilkeli yayının getirdiği “Güven” dedir.
Zirvede kalmak çıkmaktan daha da zordur..
Devlete ve millete zarar verebilecek odakların asla sarsamayacağı bir inançla yönetilen Güneş’in tek dayanacağı okuyucusudur.
Güneş gazetesinin ; hiçbir kurum ve kuruluşlarla ya da kişilerle “Menfaat” ilişkisi yoktur. Kendi olanaklarıyla ayakta durmaya çalışan Güneş’in bu yapısını, siyasetçisinden işaadamına kadar herkes iyi bilir.
“Dik duruş”un nedeni de budur.
Değerli okurlarımız,
Güneş’in kurucuları, yazarları olan ve bugün hayatta olmayan kurucumuz Hikmet Altuntaş, Opr. Dr. Osman Hilmi Memecan, Av. Faik Orhan, Sıtkı Pazarbaşı, İsmail Hanikaz, Levent Akar, Mehmet Türe, Yusuf Bul ve Seyfettin Mutlu’ya Cenab-ı Allah’tan gani gani rahmet diliyorum. Onlardan aldığımız emanete en iyi şekilde sahip çıkarak, daha da ileriye götürmeyi yeğledik. Amacımız bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da yine sizlerden aldığımız güç ve destekle aynı çizgi doğrultusunda yayın hayatımızı sürdürmektir.
Gazetemizin bu günlere gelmesinde bize güç, cesaret ve destek veren siz değerli okurlarımıza, hiçbir maddi destek beklemeden yazılarıyla katkıda bulunan çok değerli köşe yazarlarımız, M. Şeref Kibar, Av. Mehmet Yıldız, Av. Nur Hilal Gündüz, Opr. Dr. Mehmet Yerebasmaz, Ahmet Becioğlu, Av. Atakan Orhan, Nuh Kırca, Rüştü Güley, Elif Çamaş Özatik, Zekeriya Eruzun, Zeki Sarıhan, Zati Ürer ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüz Tülin Altuntaş’a, Haber müdürümüz Ahmet Altay, Musa Aydoğan, Okan Karaca ve Engin Yaran’a teşekkür ediyorum.
Ferudun Cumhur ALTUNTAŞ
KONGRE İPTAL
Cumartesi günü yapılması gereken AK Parti Fatsa ilçe kongresi, ne hikmetse ileri bir tarihe ertelendi.
Halbuki, salon hazır, üyelere kongre ile davetiyeler bastırılıp gönderildi. Başkan ve yönetim kurulu üyeleri belli kurum ve kuruluşları bizzat ziyaret ederek davetiye bıraktılar.
Ama bir yazı “Kongre ileri bir tarihe ertelendi”
Kim neye göre böyle bir karar verir halen anlamış değilim.
Eğer bir eksiklik veya bir yanlışlık var ise, şimdiye kadar niye gündeme gelmedi anlamak mümkün değil.
wHoş bir durum olmadığını ifade etmeliyim.
Halbuki, kongre var diye bir takım işlerini ileri bir tarihe erteleyen, Fatsa dışından geleceklerin uçak biletlerini dahi aldığına bizzat şahidim. Böyle anlamsız ve gereksiz gelişmeye kim sebep oldu bilmiyorum ama bana göre o kişinin hal ve hareketlerini kontrol etmek gerekir diye düşünüyorum.