DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI..
Yollar delik deşik..
Yürümeke dahi zorluk çekiyoruz. Aslında zorluklara, sıkıntılara katlanacağız; ama bir de yaya kaldırımlarına çekilen araçlar olmasa..
Yıllardır beklediğimiz, doğalgaz çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Tabii her hizmetin öncesinde bir takım sıkıntılar oluyor. Doğalgaz için kazılan yollardan dolayı hem araç geçişleri zor oluyor, hem de görüntü kirliliğine yol açıyor. Yıl sonuna kadar tamamlanacağı bildiren doğalgaz çalışmaları nedeniyle biraz daha sıkıntı çekeceğimiz bir gerçek. Geçtiğimiz haftalarda, bu çalışmalar yüzünden hastane yolunun berbat durumda olduğunu, en azından kazılan yolun acil olarak asfaltlanması gerektiğini yazmıştım.
Aldırış eden olmadı.
Temenni etmiyorum; ama ne demek istediğimi bu yolun asfaltlanması iki dudağının arasında olanlar, bu olumsuzluktan dolayı sıkıntı çekerlerse demek istediğimi daha iyi anlarlar.
Yine de hiç kimsenin canı yanmasın, acımasın. Ama tek istediğim, bahsi geçen yola gidip bakmaları...
Daha ne diyeyim.
Bizim işimiz yaraya parmak basıp ilgililere duyurmak. Elimizde imkan olsa bu yolu devlet büyüklerimizin gelmesini beklemeyip, hiç düşünmeden asfaltlar hizmete sokardık.
FINDIK FİYATLARI
Ticaret Borsası fındık fiyatını 12 TL. olarak açıkladı. Tabii tüccarın bu fiyata uyması beklenmiyor. Kimi tüccür 12.5, kimisi 14 liraya alıyor.
Çatalpınar, Kumru, Çamaş gibi bazı ilçelerde de 15 liradan fındık alımları olduğunu duyuyoruz.
Bazı üreticiler de fiyatın 20 TL.’ye kadar çıkacağına inanmışlar.
Bu konudaki fikrimi geçen hafta yazmıştım. Her kafadan ayrı ayrı ses çıkacağına, Karadeniz Bölgesi’nde fındıkla ilgili hangi kurum, kuruluş ve yetkili birimler varsa biraraya gelmeli, eteğindeki taşları dökerek soruna bir çözüm bulmalı. Eğer biraraya gelmezlerse bu sorun yıllarca sürer gider, üretici de mağdur olur.
Tabii ki, tüccar da bu işten para kazanacak. Alınacak kararlardan dolayı mağdur edilmeyecek; ama esas mesele üreticinin haklarının ön plana çıkartılması.
R00;Fındık piyasasına baktığımızda belki parmakla gösterilecek sayıda tüccar var iken, bu işten ekmek yiyen binlerce üretici var.
Bir kaç kişi mi, yoksa binler mi?
Kimseyi zan altında bırakmadan biraraya gelip köklü çözüm aranıp bulunmaldır.
DENİZ BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
Fatsalı olarak az uğraşmamıştık, ilçemize bir fakültenin kazandırılması için...
Şöyle bir eskiye dönüp baktığımızda yer konusunda az sıkıntılar yaşanmamıştı.
Orası olacak, burası olacak diye... Bir oraya bir buraya bakarken, sonunda şimdi hizmet verdiği yerde mutabık kalınmıştı.
Çok heyecanlanmış çok da mutlu olmuştuk bir fakültemiz oldu diye... Son dekanımız Prof. Dr. İsmet Balık’la da epeyce mesafe kat etmiştik. Ama ne var ki, dekanımız Sn. Balık henüz bilmediğimiz bir nedenle istifa etti. Yetim kalmışız gibi hissettik kendimizi. Halbuki Sn. Balık, “Deniz İşletimi Yönetimi “ gibi son yılların en revaçta olan yeni bir bölümünün açılması için çok çaba sarfetmişti. Ama olmadı... Yeni bir dekan atanmadı. Bir sessizlik hakim. Kısaca karmaşık bir durumla karşı karşıyayız. Dilerim, dekanımız ikna edilir, yeniden göreve gelir ve kolları sıvayarak yarım kalan işlerini en kısa zamanda tamamlar....