ÇAMAŞLILAR VE BURS
Bazen gittiğim yerlerde: ‘Sen Çamaşlıların piresini deve yapıyorsun.’ Diye eleştiri yöneltiyorlar. Birçok yerde de Çamaş, Ordu’nun en küçük ilçelerinden birisi diye vurgu yapmayı ihmal etmiyorlar. Örneğin: Çamaşlılar, Ordu Üniversitesinin bir bölümünün Çamaş’ta açılmasını isteseler hemen Çamaş’ın küçük bir ilçe olduğu gündeme oturtuluyor. Şimdi bütün bu eleştiri ve karşı çıkmalara karşın ben yazmaya yine de devam edeceğim.
Geçen yıl bu günlerde de yazmıştım. Geçtiğimiz Pazar (08.11.2015 tarihinde) Küçükçekmece İlçesi, Sefaköy’de bulunan Çamaşlılar derneğinde bir toplantı yapıldı. Toplantının konusu sabah kahvaltısı ve kahvaltı esnasında 2015-2016 eğitim ve öğretim yılında burs verilecek öğrenciler ve burs vereceklerin tespiti konusu idi. Mesaj da bu doğrultuda atılmıştı. İtiraf edeyim ki mesajda burs verecekler tespit edilecek diye yazıldığı için insanların bilinçli olarak her zamankine göre daha az geldiğinin düşündüm. Yine itiraf etmeliyim ki bu tablodan bu yıl burs veremeyiz kararı çıkar diye aklımdan geçirdim.
2014-2105 yılı eğitim ve öğretim yılında 32 öğrenciye burs verildi. Eski başkan Ordu Denekler Federasyonu Başkanı olduğu için hukuken başkanlığı bırakmış ve fakat fiilen yeni başkanın danışmanı veya yardımcısı gibi koşturmaya devam ediyordu. Yeni başkanın hedefi 2015-2016 öğretim yılında yuvarlak rakam (50) öğrenciye burs vermekti. Hele bu hedefin gerçekleşmesi imkânsız gibiydi.
Diyeceksiniz ki peki ne oldu?
Bu satırların yazarı mosmor oldu. Yıllarca Çamaşlılar Derneğinden burs veren Çamaş’ımızın toplantıya katılmayan kodamanları hariç, benim küçümsediğim kalabalıktan (35) öğrenciye Kasım-Haziran döneminde aylık 150,00TL burs verilmesi taahhüt edildi. Ve başkan son sözü söyledi: ‘Ben sözümün arkasındayım. Toplantıya katılamayanlardan alacağım katkılarla bu rakamı (50) kişiye çıkaracağım. Lütfen yönetime yeni başvurular iletiniz.’ Dedi.
Şimdi beni eleştirenlere soruyorum: Ordu’nun 19 adet ilçesi var. Hangi ilçemiz 50 öğrenciye burs veriyor? Bırakın hangi ilçe sorusunu Ordu’nun en büyük iki ilçesinden birisi olan Fatsa İlçemiz, üstelik sabit gelir getirecek taşınmaza da sahip olmasına karşın aynı oranda burs verebiliyor mu?
Yiğidi öldürsen de hakkını yemeyeceksin. Birçok Ordulunun küçümsediği Çamaş ilçesi boyundan büyük işlere imza atmaktadır. Bir taraftan öğrenci burslarını verirken diğer taraftan, çalışmalarını yürüteceği taşınmazını da almıştır. Kutluyorum tüm yönetim kurulu üyesi arkadaşları ve katkıda bulunanları, kutluyorum Pazar günü ‘İki çocuk okutuyorum. Ama 2 veya 3 çocuğu da bu kanalla okutayım.’ Diyen özverili Çamaşlıları….