AK PARTİ'YE YENİ BAŞKAN
Ak Parti Genel Merkezi geçtiğimiz hafta Ankara’ya çağırdığı ilçe başkan aday adayları arasında İnş Müh. Abdullah Uçar’la ilçe kongresine girmeyi kararlaştırdı.
8 Aralıkta yapılacak olan Ak Parti Fatsa İlçe Kongresi Abdullah Uçar başkanlığında oluşturulacak yeni yönetim kurulu 2015 yılında yapılacak olan Milletvekilliği seçimi için çalışmalara başlayacak.
Uçar’ın ilçe başkanlığı görevini yürütecek olması kamuoyunda memnuniyetle karşılanırken, 8 Aralıkta yapılacak olan kongreye farklı isimlerin de çıkabileceği kulaktan kulağa dolaşmaya başladı.
Umarım genel merkezin uygun gördüğü isim üstünde yeni yönetim oluşur ve iktidarda olan AKR00;Parti’nin tüm birimleri ile uyum içerisinde bölgenin hizmetleri bir bir kazandırılmaya başlanır. Genel merkeze rağmen farklı bir oluşum içerisinde olmak bir takım kırgınlıklara yol açar ki, o da hem ilçemize hem de bölgemize zarar verir.
Geçmiş yılarda parti içerisinde dağılmaları, bölünmeleri hep yaşadık. Sonuç hüsranla bitmişti.
Geçmişte yaşanan gelişmelerden ders çıkartıp, geleceğe bakmak daha iyi olur diye düşünüyorum.
CEVİZİN ADI ARTIK “JAYWİS)
Geçtiğimiz hafta DKCR00;Grup Genel Müdürü Ö. Faruk Gür’le olan röportajımız hayli ses getirdi.
Fatsalı girişimce kardeşimiz iki ortağını ikna edip tesisini Fatsa OSB’ye kurdurmayı başardı.Fındık diyarı olan bölgemize bir de “Cevizde de varız “ dedirtmeyi başardı.
Önceki gün de ziyaretimize gelen Fatsalı genel müdür Faruk Gür, kısa sürede çok büyük iş başardıklarının altını çizerek, yatırımlarının sadece ceviz ile sınırlı kalmayacağını, Gölbaşı Mahallesi’ndeki eski bir restoranı yeniden restore edip, Karadeniz’in en güzel mekanı yapacaklarını duyurdu. Bu mekanda Fatsa’nın tüm yöresel ürünlerini satışa sunacaklarını söyledi. Hatta bir dönem simgemiz olan Yeşil Fatsa ve Şifa gazozlarının isim haklarını da satın alarak bölgeye yeniden kazandıracaklarını ifade etti.
İşte Fatsalılık ruhu, işte Fatsa milliyetçiliği diye ben buna derim.
Yıllardır fındıkla yatıp kalkan ilçemizde fındığa hayat veren sadece Fatisa isminde bir fındık krema ve kavurma tesisi kurulmuştu; ama ömrü kısa olmuştu. İşin en garip tarafı yöremizde ceviz yetiştirilmiyor; ama ithal edilen cevizin büyük bir kısmı Fatsa’da işlenip, yağı, ezmesi ve kreması yapılıyor. Cevizden yapılan ürünler tüm yurtta ve hatta Amerika, Avrupa ve Japonya’daki büyük marketlerin raflarında yerini almış durumda.
Genel müdür Faruk Gür’den bu gelişmeleri dinleyince fındığa alternatif olarak ceviz üretimi yapmayı düşünebiliriz.Öz toprağımızda yetiştirebileceğimiz bir ürünü ithal etmenin bir anlamı yok diye düşünüyorum.
Fındığımız var, işleyecek tesisimiz yok. Cevizimiz yok, işleyecek tesisisimiz var. Girişimcileri tebrik ediyor, fındık tüccarlarımıza örnek olmasını temenni ediyorum.
24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ
Tüm eğitim şehitlerine Allah’tan rahmet, emekli olanlara sağlık ve esenlikler diliyor, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.
F.C.A.