GENÇLİK NEREYE GİDİYOR?
Şöyle bir geriye baktığımızda dönemin gençleri boş zamanlarını futbol, tiyatro vb. gibi sosyal etkinliklerle değerlendirirlerdi.
Hatta bir dönem kendi aralarında kurdukları Umut 71 orkestrası’nda bir çok müzisyenler de yetiştirmişlerdi.
Bugün; o günkü tablodan eser yok diyebiliriz.
Umut 71 orkestrası elemanları farklı yerlerde de olabilirlerdi; ama zannediyorum ellerinden tutan olmadığı için bir döneme imza atıp ortadan kayboldular. Ama isimleri hala kulaktan kulağa dolaşıp duruyor.
O yıllardan sonra kurulan Fatsa Musiki Cemiyetimiz birbirinden değerli müzisyen arkadaşlarımızdan kurulu; ama ne yazık ki, görmeyi arzuladığımız yerlerde değiller.
Gönlümüz arzu ederdi ki, hepsi birbirinden değerli ağabeylerimiz, geçmişte başlattıkları tempolarını hiç ara vermeden devam ettirip yeni nesil gençlerine de aktararak, aralarına alsalardı.
Böylece hem kendileri yaptıkları işin hazzını duyacak hem de yeni müzisyenlerin yetişmesine vesile olacaklardı.
Gerçi şimdi bir iki müzik kursu var eğitim de veriyorlar; ama benim vurgulamak istediğim, farklı bir yaklaşım.
Konuyu biraz açtığımızda da malum, “ Paranın olduğu yerde mertlik bozulur.” derler. Dün bu işe hiçbir maddi menfaat beklemeden girişen ve sayılı müzisyenler arasında yer alan ağabeylerimizin yetiştirdiği müzisyenler yine aynı doğrultuda yeni yeni müzisyenlerin yetişmesine vesile olabilirlerdi. Ama dedim ya işin içine para girince tadı tuzu olmuyor gibi geliyor bana.
Şimdiki gençlere bakıyorum, kimin eli kimin çebinde misali bir kargaşa içerisindeler.
Bereket versin büyükşehirlerdeki gibi Bonzai vb. gibi uyuşturucu kullanmıyor, etrafa zarar vermiyorlar; amaşimdiye kadar bir iş güç peşinde olduklarını da gözlemleyemedim.
Bu arada 4+4+4 gibi kimin ne maksatla gündeme getirip uygulatmaya başlattığı bir eğitim sisteminin sonuçları da ortada.
Meslek kollarında çırak olarak işe başlayıp kalfa ve ustalık gibi mertebelere ulaşmak pek mümkün görünmüyor.
Sosyal etkinlikleri doya doya yaşayamayan, gençler haliyle kendilerine gelecek vaat etmeyen, lüzumsuz işlerle uğraşmaktan kendilerini nasıl kurtaracaklarmerak ediyorum.
Toplum Destekli Polislerin de (TDP) gençler üzerindeki eğitimlerini biraz daha yoğunlaştırarak, onları toplumun dışında değil de, toplumla birlikte yaşamaları konusunda uyarmalarını beklemekteyiz. TDP’nin bugüne kadar yaptıkları çalışmaları bildiğim için bu konuda da başarılı olacaklarına inancım sonsuzdur. Tabii anne ve babaların da bu konuda daha duyarlı davranmları özlediğimiz ve beklediğimiz tabloyu beraberinde getirecektir.