CHP KURULTAYI
Modaya uyarak biz de kurultaylar partisi diyerek vasıflandıralım CHP’yi. Kurultaylar partisi CHP birer gün ara ile iki olağanüstü kurultay yapmıştır. Bu kurultaylarda eski yönetim yeni yönetim çekişmesi olmuş, yenisi kazanmış, eskisi kaybetmiş ya da tersine yenisi kaybetmiş, eskisi kazanmıştır. Basının büyük kesimi getirilen yenilikler yerine partiyi izleyiciler gözünde nasıl düşürürüz hesabı yapmıştır. Cımbızlar hep bu nokta üzerinde çalışmış, seçile seçile kurultayın sansasyonel bölümleri sergilenmeye çalışılmıştır.
Bu bağlamda hemen bütün kanallar kurultayda meydana gelen arbedeyi temcit pilavı gibi göstermiştir. Bir partinin kurultayında genel başkanın mesajları öne çıkmalıdır. Sayın Kılıçtaroğlu aslında çok önemli mesajlar vermiştir. Parti proğramının değişmesi de bu mesajlardan bir tanesidir. Ne yazık ki basın bu mesajlar yerine Mersin milletvekili Sayın İsa Gök’ü göstermiştir. Elbette Sayın Gök’ün gösterilmesi de yanlış değildir. Mevcut yönetime muhalif bir milletvekilidir. Salondan çıkarılış şekli de yanlıştır. Ancak olayın yansıtılması ve sunuluşu olağan dışıdır. Bu konuyu öne çıkarma amacı: ‘Ey halkım bakın bunlar yine birbirlerine düştüler. Kavga ediyorlar. Bunlardan hiç kimseye hayır olmaz…!’ Mesajı verilmek istenmektedir.
Bu çok yanlış bir mesajdır. CHP.si demokrasi kültürünün en fazla olduğu bir partidir. CHP.de biat yoktur. Bana göre Sayın İsa Gök’ün hareketi bir siyasi partide olması gerekendir. Sağ partilerde herkes bu cesareti gösteremez. Sayın İsa Gök kürsü önünde meramını dile getirmeye çalışırken Sayın Genel Başkan kendisine tepki vermemiştir. Aynı olay AKP’de olsa (Olamaz ya!) acaba AKP genel başkanının tepkisini düşünebiliyor musunuz? Geçmiş dönemde ANAP ta da biat kültürü görülmüştür. Halbuki CHP.sinde (eski) tüzüğün çok katı maddelerine rağmen bile biat yapılmamıştır. Nitekim 2. kurultay günü Sayın İsa Gök’e söz verilmiş ve O da tüm eleştirisini dile getirmiştir.
Kısacası: Basının CHP kurultayı için yapmak istediği karalama kampanyası ters tepmiştir. En azından benim açımdan ters tepmiştir. Bir siyasi partide detayda farklı düşüncelerin olması yanlış değil doğrudur. Ülke yönetimi için tek bir fikir etrafında toplanmak, ancak bu yönetimi gerçekleştirmek için bir kişinin kulu olmamak gerekmektedir. Onurlu siyaset bunu gerektirir. Son kurultayda da bunun örneği verilmiştir.