KUTLU DOĞUM HAFTASI
Gerçekten de 14, 15, 16 ve 17 Nisan 2011 günlerinde tam 4 gün dolu dolu bir Ordu günler yaşadık. Feshane’de kapıdan içeri girer girmez her taraf Ordu kokuyordu. Tere yağından, kaşar peynirine, balından, çökeleğine, belediye başkanından, valisine kadar Ordu’nun hem saygıdeğer yöneticilerini, hem de aranan ürünlerini 4 gün doya doya seyrettik.
Ordu Dernekler Federasyonunun kuruluşuna sıcak bakmamıştık. Fatsalılar Derneği olarak da federasyona ne kurucu üye olduk, ne de sonradan katılmadık. Halen de bu federasyonun üyesi değiliz. Çünkü bu federasyonun böyle büyük organizasyonlar yapabileceği güvenini alamamıştık. Tabii ki federasyona üye olmak genel kurulun ve yönetim kurulunun kararı ile olacaktır. Ancak en azından benim şahsi görüşüm katılmamayı gerektiriyordu. Bütün bunlara karşın federasyonun başarılı olması için şahsen üzerime düşenleri de yerine getirmeye çaba sarf ettim. Çünkü Ordu için, Fatsa için, hasılı tüm bölge için yapılacak her işte üzerime düşeni yapmaktan kaçınamam. Her ne ise federasyon zaman içinde sistemini düzene koydu. Bugün bize İstanbul’da Ordu’yu yaşatan bu etkinliği düzenledi. Başkanından başlayarak tüm yöneticilerine ve hatta üyelerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.
Gelelim Feshane’deki Ordu günlerine:
14.Nisan Perşembe günü saat 11.00’de kalabalık bir katılım ile açılış yapıldı. Protokol konuşmalarının ardından hemen bütün ilçelerin kendilerine tahsis edilmiş bölümleri ilçelerin özelliğini taşıyan ürünlerle süslenmişti. Belediye personeli, başkanlarının denetiminde birbirleri ile yarışırcasına ve bir hummalı çalışma temposuna girmişlerdi ki görülmeye değerdi. Bizi yakından ilgilendiren Fatsa Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Anlayan, Çamaş Belediye Başkanımız Sayın Yaşar Aktaş, Çatalpınar Belediye Başkanımız Sayın Muhasin Eriş ve Gürgentepe Belediye Bakanımız Sayın Halis Baykara ilçelerine ayrılmış bölümlerde son derece sorumluluk duygusu ile tam bir mesai sarfiyatı içindeydiler.
15.Nisan Cuma günün öğleden sonra da ana muhalefet genel başkanı Sayın Kılıçtaroğlu Ordu’luları ziyaret etmiştir. Gerek Sayın Kılıçtaroğlu’nun ziyareti ve gerekse haftanın son gününün son saatleri oluşu, ilçelere ayrılan bölümlerin aralarındaki koridorları yürünemez hale getirmiştir.
Kısacası; İlk defa yapılan Ordu günleri kanımca hedeflenenden ve beklenenden daha verimli geçmiştir. Önümüzdeki yıllarda da ihmal edilmeden ve mutlaka yapılmalıdır. Ordu’daki Ordulularla, İstanbul’daki Orduluları kaynaştırmak adına çok önemli bir adımdır. Bazı belediyelerin yaz aylarında yaptıkları şenlikler gibi geleneksel hale gelmesi gerekmektedir. Hem sosyal, hem de ekonomik açıdan küçümsenemeyecek yararlar sağlamaktadır. Tekrar düşünenlerin aklına, emek verenlerin emeğine sağlı diyorum.