İSTANBUL ORDULULAR PLATFORMU
Bugün size mümkün olduğunca yorum yapmadan bir gelişme ile ilgili bilgilendirme yapmaya çalışacağım.
Nedir o gelişme?
Yıllardır İstanbul’da bulunan Ordulular olarak siyaseten etkili olamadığımızı söyler bir çözüm üretmenin yollarını ararız. 2008 yılı istatistiklerine göre İstanbul’da 459.000 Ordulu yaşamaktadır. Bunu 84 962 kişisi Mesudiye, 46 406 kişisi Ordu Merkez, 42 934 kişisi Ünye, 41 455 kişisi Fatsa ve yaklaşık 9 700 kişisi de Çamaş nüfusuna kayıtlıdır. Diğer ilçelerde de mevcut ilçe nüfusuna orantılı miktarlarda insanlar vardır. Yani 6 milletvekili çıkaran Ordu ilimiz genelinde yaşayan insanlara yakın bir insan topluluğu da İstanbul’da vardır. Bunun için zaman zaman siyasi parti farkı gözetmeksizin herhangi bir Ordulunun seçilebileceği yerden aday olabilmesi için birlik çağrılarında bulunulmuşsa da çok başarılı olunduğunu sanmıyorum. A Partisinden aday olan bir hemşerimizin kazanacak bir yere gelmesi için destek olacak B partisinden bir hemşerimiz mehter takımı gibi (iki adım ileri bir adım geri) isteksiz destek olmaktadır.
İşte bu düşüncenin de etkisi ile bu defa yalnızca sosyal demokrat düşüncedeki Ordulu arkadaşlar İstanbul Ordulular platformu adı altında bir gurup oluşturdu. Buna göre Ordu’nun her ilçesinden 2 gönüllü, İstanbul’un bütün ilçelerindeki hemşerilerini tespit edecek, yani Çamaş temsilcisi İstanbul’un bütün ilçelerindeki Çamaşlılar, Fatsa temsilcisi İstanbul’un bütün ilçelerindeki Fatsalıları tespit edecek ve bir hemşerilik dayanışması oluşturulacaktır. Çarşamba akşamı başkanlığını yaptığım toplantıda bundan sonra platformun bir nevi yürütme kurulu gibi çalıştırılacak yönetimi de belirlendi. Şimdilik 5 kişiden oluşan yönetime de mümkün olduğunca değişik ilçelerin temsilcileri getirilmiştir. Fatsa adına Av. Salim Özcan’ın girdiği yönetimde Cabbar Kement, Hasan Çalış, Gültekin Salter ve Selahattin Şimşek seçilmişlerdir. Seçimlere kadar her hafta toplanacak olan platform, çalışmalarını seçimlerden sonra da devam ettirecektir.
ÇAMAŞ DERNEĞİNİN MÜLK BAŞARISI
Bugünkü 2. haberimiz Çamaş Derneğinden. İstanbul’da bulunan Çamaşlılar Derneği nerdeyse kurulduğu yıldan buyana her ramazan ayında 300-400 kişiye iftar yemeği vermektedir. Yine aynı şekilde her yaz piknik yapmaktadır. Bu faaliyetler gelir amaçlı değil, kaynaşmayı sağlamak amaçlıdır. Son zamanlarda Fatsalılar Derneği örnek alınmış, Çamaşlıların çok sık olduğu Küçükçekmece ilçesi; Sefaköy semtinde bir gayrımenkul satın alınmıştır. Gayrımenkul tamamen İstanbul’da bulunan Çamaşlı iş adamlarının kendi aralarında güçleri oranında topladıkları paralarla alınmıştır. Önümüzdeki günlerde alınan yerin kullanım şekli yönetimin önderliğinde katkıda bulunan bulunmayan tüm Çamaşlılarla birlikte tespit edilecektir.